Perşembe, Eylül 01, 2005
Arnavut Ciğeri
Tarif Defteri'nde arnavut ciğeri başlığı altındaki tavsiyeleri uygulayarak akşam yemeğinde yumuşacık ciğer yedik. Önceden ciğeri hep eşim yapardı, bu sefer ben yapacağım dedim. Sonuçtan ikimiz de çok memnun kaldık. Ciğerleri kuşbaşı doğrayın. Bir kaba 1 avuç kadar un koyun. Una 1 çay kaşığı karbonat, istediğiniz kadar kırmızı toz biber ve karabiber ekleyin. Ciğerleri una buladıktan sonra eleyerek fazla ununu alın. Sıvıyağda kızartın (benim 10 dk sürdü). Kızarttıktan sonra kapaklı bir tavaya alın, üzerine tuz ve kırmızı pul biber ekleyerek iyice karıştırın. Servis yapın..
Afiyet olsun..
Etiketler:
Ana Yemekler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
9 yorum:
Arnavut cigerinin yanina birde soyle bol sumakli sogan salatasi, degmeyin o zaman benim keyfime,
avrupalilar ve amerikalilar neden dana ciger yemezler anlamis degilim zaten, allahtan burada cok var, meksikalilarda cok yiyor, ama bizimki gibi degil, izgara yapiyorlar genelde,
ellerinize saglik,
Zeynep
Zeynep soğanı ne kadar sevsek de yedikten sonra rahatsız ettiği için maydanozla idare ettik. Yoksa sadece eşim bile yese yapacaktım. Demek avrupalılar ciğer yemiyor :). Çok şey kaçırıyorlar. Resimdeki ciğerler de hindi ciğeri gerçi ama her türlü ciğeri severim ben.
Bu aralar canım nasıl da istiyordu ciğer.Bir türlü yapmak kısmet olmadı.Ama burda da görünce daha fazla dayanamayacağım herhalde!:)Karbonat sanırım yumuşak olması için değil mi?Daha önce hiç koymamıştım çünkü.Elinize sağlık!
Ellerine saglik Sule, bayilirim Arnavut cigerine, Avrupalilar hakikaten sevmiyorlar (ne anlarlar agizlarinin tadini :)) Bu aralar benimde aklimdaydi inanki Afiyet olsun
Sevgilerimle
irlandalı kız, karbonat daha yumuşak yapıyor evet. Denerseniz farkedeceksinizdir.
özgül, ben de çok severim ciğeri. Sen de yapmışsan eğer afiyet olsun..
ben cigerleri pisirirken 3 dakika yuksek isida karisitirioyrum ardindan ocagi kapatiyorum ve uzerine kirmizi biber ve keki ekliyorum tencerenin icinde kapali olarak bir sure bekletiyorum cok yumusak oluyorlar yani karbonat eklemeden de yumusak oluyor
tuğrul bey tavsiye için teşekkürler.. Artık ciğeri yaparken su değdirmiyorum zaten ama sütü ilk defa sizden duydum. Teşekkürler tekrar.
sütle yıkamak oldukça pahalıya malolacak ama su sürmeyince ve pişince kapağını kapamakta yumuşacık yapıyor zaten. süt extra bir lezzet katar belki ama dediğim gibi dar bütçeler için oldukça masraflı olur:=)
ben sütlü denedim süper oluyor. bu arda sütlü masraflı olur sanmayın. sadece yarım kilo süt gidiyor. afiyetle yiyin. az sonra yine yapcam.
Yorum Gönder