Sayfalar

Pazartesi, Eylül 12, 2005

Hindistan Cevizli Pasta

Hindistan Cevizli Pasta

Pazar akşamı arkadaşlarımız Sevgili Aslıhanlar, Özlemler ve Atiyeler bize geldiler. Uzun zamandır görüşmediğimiz için çok iyi bir ziyaret oldu; Ezeli(Aslıhan ve Cüneyt'in 8 aylık kızları) de çok özlemiştik. Ama Ezel anne ve babası dışında hiç birimize gelmedi; uzaktan sevdirdi kendisini ...
Akşam için neler hazırlayacağımı planlarken en çok pasta şeçiminde zorlandım. Sonunda antep fıstıklı ve çikolatalı pasta yapmaya karar verdim ve malzeme almak için eşimle markete gittik. Fakat markette taze hindistan cevizlerini görünce hemen fikir değiştirip hindistan cevizli yapmaya karar verdim. Kabuğunu kırmak biraz zor olsa da içinden çıkan bembeyaz görüntü insanı büyülüyor. Pastanın yanına içli köfte böreği, tahinli kurabiye ve baharatlı kurabiye hazırladım. Bunların tariflerini de yavaş yavaş ekleyeceğim siteye. Ama şimdi sıra pastada :

Malzemeler:
Pandispanya için:
  • 4 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 8 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Krema için :
  • 1 litre süt
  • 1 adet yumurta
  • 5-5,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4-5 yemek kaşığı şeker
  • 2,5-3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 küçük paket bitter çikolata
Süslemek için :
  • Yarım hindistan cevizi içi
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi suyu
Hazırlanışı :

Pandispanya için; önce yumurta ve şekeri iyice köpük köpük olana kadar çırpın. Sonra un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Hamuru yağlı kağıt serilmiş ve kenarları yağlanmış 24 cm.lik kelepçeli kalıba koyup önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20 dk kadar pişirin. Piştiğinde kalıptan çıkarıp ikiye kesin. Keki nemli bir beze sararak bekletin. ( Bu işlem kekin kurumamasını sağlıyor)
Krema için ; un, nişasta, yumurta ve kakaoyu bir tencerede karıştırın. Sonra azar azar topaklanmamasına dikkat ederek sütü ilave edin. Kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında şekeri ve vanilyayı ilave edin. 1-2 dk. daha pişirip ocaktan alın. Mikserle 5 dk. çırpın. Kremanın kıvamını yoğun olmuyor; pastanın üzerinden akacak bir kıvamda oluyor.

Hindistan cevizinin içini kabuğundan ayırın; dışındaki kahverengi kabuğu soyun. Rende ile uzun uzun olacak şekilde rendeleyin. Kelepçeli kalıba pandispanyanın alt katını yerleştirin. Kekin üzerini hindistan cevizinin içindeki su ile ıslatın. Üzerine kremanın yarısına yakın bir kısmını yayın. Rendelediğiniz hindistan cevizlerini kremanın üzerini tamamen kaplayacak şekilde yayın. Kalan kremanın içerisine çikolatayı parçalar halinde ekleyin. Tencereyi ocakta ısıtarak çikolatanın erimesini sağlayın. Pandispanyanın diğer yarısını kalıba yaydığınız hindistan cevizi rendesinin üzerine kapayın. Yine keki hindistan cevizi suyu ile ıslatın. Kalan kremanın 2/3'ünü kekin üzerine yayın. Kremanın üzerini yine hindistan cevizi rendesi ile kaplayın. Pastayı kalıptan çıkartmadan bu şekilde 1-1,5 saat kadar oda ısısında kremanın yoğunlaşması için bekletin. Daha sonra kalıptan çıkarın; kalan kremayı pastanın kenarlarına sürüp üzerine hindistan cevizi rendesi serpin. Dolapta 4-5 saat dinlendirin.
Afiyet olsun...

Hindistan cevizi içi :

Visne Bahcesi_2

6 yorum:

Adsız dedi ki...

haticeee bu neee.. hızına yetişilmiyor vallahi. nefis görünüyor.. ellerine sağlık. eminim tadı çok güzel ve de yumuşacık olmuştur..

Adsız dedi ki...

Teşekkürler Şulecim. Keşke ikram edebilseydim.

Adsız dedi ki...

dün akşam bu pastadan annem de bana yedirdi.bayıldım.hatice teyzemin ellerine sağlık.çok güzel bi akşamdı.teşekkür ederiz.
ezel ve annesi

Adsız dedi ki...

Ezelcim afiyet olsun tatlım.

Adsız dedi ki...

pasta çok güzel görünüyor.emin olun deneyeceğiz...

Adsız dedi ki...

Cansel-İlknur, beğenmenize çok sevindim. Sevgiler...