Bloggerda fotoğraf ekleme sorunu hala devam ediyor sanırım. Yine flickr ile ekledim fotoğraflarımı. Pazar günü canım kek isteyince hemen elime ilk gelen dergiyi açtım baktım ve başladım yapmaya. Dergi Sofra dergisinin Temmuz-2005 sayısı idi. Fakat benim yaptığım orjinalinden oldukça farklı bir kek oldu. Çoğu malzemeyi hata ismini bile değiştirdim :). Asıl ismi çikolata soslu kek idi.
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 bardak tozşeker
- yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu (evde yarım paket kalan k.tozunu kullandım)
- 1 paket vanilya
- 1 bardak kuru üzüm
Oda sıcaklığındaki yumurtaları tozşekerle birlikte çırpın. Yumurtaların ısınması için çok fazla bekleyemedim :). Süt, yağ ve limon suyunu ekleyip çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu eleyin. Vanilyayı ve üzümleri ekleyerek tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. Hamuru yağlanmış ve unlanmış (ben borcam kullandım) kek kalıbına alın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında içini çekene kadar pişirin. Borcamda pişirdiğim için daha uzun sürdü kekimin pişmesi tam 65 dk :). Dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun..
18 yorum:
xtralarge teşekkürler. hello ve picasa kurulu zaten. onlarla gönderiyordum her zaman. ama sabah problem çıktı.
Kuru üzümleri canım çekti, cok canlı çıkmışlar.
Ellerine sağlık, çok güzel...
Sevgileirmle
figen
Figen teşekkürler.
merhaba şule,bende evdeki üzümleri nasıl kullansam diye düşünüyordum,senin tarifi görüncede çok sevindim.evdeki ıslak kekin bitiminden sonra mutlaka denerim.Zeytinyağı yerine sıvıyağ kullansam farkedermi acaba?elelrine sağlık,sevgiler....
merhaba zeynep, tarifte sıvıyağ kullanın diyordu. ben zeytinyağı kullandım. yani sıvıyağ ile de yapabilirsin.
teşekkürler şuleciğim gerçekten çok hızlısın.sevgiler.....
Şule kekin çok nefis görünüyor... Ne güzel de kabarmış! Eline sağlık.
Kekin o kadar guzel gozukuyorduki ben hic uzum sevmememe ragmen hemen mutfaga girdim hem yapmasi hemde yemesi cok keyifliydi tarif icin tesekkurler
Sibel, teşekkürler.
anonymous, deneyip beğenmene çok sevindim. Afiyet olsun..
Gecen hafta evde uzum olmadigi icin cevizle denedim, guzel oldu(uzumlu kadar degil ama). Is arkadaslarim bayildilar. Dunde bir arkadasim uzumlu denedi veeee sonuc superrrrrrrr, bayildim. Hem cok kolay hem cok lezzetli.
Kekin iki kişi tarafından denenmesi ve bir çok kişi tarafından beğenilmesi çok hoşuma gitti doğrusu. :) Afiyet olsun..
emınım guzel olacaktır ama benım bır sorunum var dıger tarıflerden yaptıgım uzumlu keklerın uzumlerı kalıbın dıbıne ınıyor yanı orantılı bır karısım olmuyor neyı yanlıs yapıyorum yardımcı olursan sevınırım sevgıler
sevgili yeliz ben üzümleri direk hamura katıyorum yani önceden unlama felan yapmıyorum ve bir çökme olmuyor. Kekin kıvamının da etkisi olabilir belki. Her seferinde farklı bir alternatifi denersen hangisinin işe yarayacağını bulabilirsin.
ben bu tarife 2 kaşık nesquık ekledim ve mufi kablarında pişirdim. böylece daha kısa sürede pişti.süper bir tarif hepinize tavsiye ederim ...
deniz, nesquickle kek sanırım daha ağızda dağılır bir yapıda oluyor. beğenmene sevindim. afiyet olsun..
bugün misafirlerime içerği senin keke çok benziyen bi kek yaptım çook güzel oldu.yine 3. yumurta 3. subardağı un 1. subardağı şeker 1. subardağı sıvı yağ 1. subardağı süt veya yoğur. 1paket vanilya 1paket kabartma tozu.. içinede üzüm ve ceviz koydum birazda tarçın mandalina kabuğu rendeledim süper oldu misafirlerim bayıldı bide böyle deneyin tavsiye ederim. seninde eline sağlık şule kekin çok güzel görünüyor gerçekten
duygu narin, afiyet olsun. olsa da yesek şimdi :)
Bu tarifinizi defalarca denedim ve her zaman cok güzel sonuc aldim benim damak zevkime göre bu tariften daha güzel bir üzümlü kek bulamadim herkese tavsiye edilir. tekrar tesekkürler
Sesuna :)
Yorum Gönder