Annem hep nohut,fasulye ve aşurelik buğday ile yapar yaz çorbasını. Ben de farklı ne ile yapılabilir diye araştırırken Sofra Dergisi'nde yeşil mercimek ile yapılmış bir tarif buldum. Dün akşam da hemen tarifi denedim. Ben yarı ölçülerle yaptım ve 2 su bardağı yoğurt kullandım.
Malzemeler:
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday
- 5 su bardağı yoğurt
- 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
- Tuz, karabiber,nane,kekik,kırmızı pulbiber
Haşladığınız mercimek ve buğdayı derin bir kaba alın. İçerisine zeytinyağını ekleyin. Yoğurdu kendi damak zevkinize göre 4 veya 5 bardak kadar ekleyin, iyice karıştırın. Baharatları da ilave edin,karıştırın. ( ben kekik koymadım) Çorbaya 1-1,5 bardak kadar soğuk su (ya da istediğiniz miktarda) ekleyerek kıvamını ayarlayın.
Afiyet olsun...
6 yorum:
HMMMMM, ben bayılırım yoğurtla yapılan çorbalara. Çok güzel görünüyor.
Teşekkürler Tuhfe ...
bu çorbayı annemde çok yapardı geçen günde ben yaptım ve yazın sicak havalarda çok da lezzetli bir çorba ama mercimekle hiç denememiştim yakın bir zamanda deneyeceğim...
tşkler:)))
ellerinize sağlık....
Zeynep yeşil mercimekle de çok güzel oluyor.
Sevgiler...
Sarımsak! Sarımsaksız olmasın. Ben bunu kesin yapacağım Şule, tama bana göre bir yemek olmuş. Fikir için teşekkürler. Annem bunu sadece döğme ile yapardı.
Başakcım bu tarifi siteyi birlikte yaptığımız Hatice ekledi. O şimdi tatilde :) Sevgiler..
Yorum Gönder