Sayfalar

Salı, Temmuz 26, 2005

Şeftalili Kek

Şeftalili Kek

Dün akşam yine tatlı krizine girdim ve ne yapsam diye bakmaya başladım. Tarif Defteri'nde Esrat'tan yazdığım kek tarifini yapmaya karar verdim. İsmini erikli kek olarak kaydettiysem de ben şeftali kullanarak yaptım. Buraya kendi yaptığım şekilde yazıyorum.

Malzemeler:

  • yarım bardaktan biraz daha az zeytinyağı
  • yarım bardak şeker (azaltabilirsiniz)
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1-2 adet şeftali
  • tarçın
Hazırlanışı:

Şeker ve yağı çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpmaya devam edin.Vanilyayı da ekleyin. Unu ve kabartma tozunu karışımın üzerine eleyin ve tahta bir kaşıkla karıştırın. Karışımı kelepçeli kalıba dökün. Hamur az olduğundan ince bir tabaka olacaktır. Üzerine şeftali dilimleriyle kaplayın ve biraz tarçın serpin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dk pişirin. Benim kekim pişmediğinden fırının sıcaklığını 200 dereceye getirip 10 dk daha pişirdim.

Afiyet olsun..

21 yorum:

yuvakuran dedi ki...

Bir de kurabiye yapmayi deneyin. Ben pek anlamadim bu tarifi, hos zaten yapmama da imkan yok.

Adsız dedi ki...

Tarif de anlaşılmayacak bir şey yok. Tarifi adım adım uygularsanız sonuca ulaşırsınız. Deneseniz eminim yapabilirsiniz.

Adsız dedi ki...

selamlar; bende bu sabah sırf şeftalili bir tarif bulmak için girdim sayfalara dün portakal ağacında şeftalili tariflerinizi bekliyoruz diye okudum ve takıldım bende bugün yapıcam diye. Biran evvel işten çıkıp evde bu tarifi kızımla birlikte (5 YAŞINDA HENÜZ AMA ÇOK MERAKLI) yapmak için sabirsızlanıyorum. Yarın nasıl olduğunu bildiririm. Tarifleriniz ve emekleriniz için teşekkürler.....

Adsız dedi ki...

sabah ben de portakal ağacında şeftalili tariflerle ilgili duyuruyu okuyunca biraz erken davrandığımı fark ettim :). Olsun o zamana kadar da başka bir tarif mutlaka buluruz. Umarım bıcırık kızınızla birlikte güzel bir tatlı ortaya çıkarırsınız.

Adsız dedi ki...

yemeklerinizin resimlerini artık göremiyorum. Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir acaba?

Teşekkürler, ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

speedy zaman zaman bana da oluyor fakat sebebini bilmiyorum. :(

ZeYNeP dedi ki...

eline saglik sule, guzel gorunuyor, tadida guzeldir eminim,
deneyecegim bende, haberdar ederim,

zeynep

Adsız dedi ki...

umarım beğenirsin zeynep :)

Hatice dedi ki...

ellerine sağlık şule, hafif ve güzel bir keke benziyor, şeftali ile nefis olmuştur...

Adsız dedi ki...

evetttt sonunda kızımla birlikte yaptık akşam keki aklıma koyduğum için geç saatte de olsa yaptık. Yalnız yapması 5 dk sürdü pişmesi dediğin gibi 45 dk yı buldu. Ama tadı da görüntüsü de güzel oldu. Bu sabahta kızım bir parça kesip ananesine götürdü ee ne de olsa kendi marifeti. Şule'cim böyle hafif v kolay tarifleri hep okumak dolayısıyla da yapmak isterim tekrar teşekkürler.... İDİL

Adsız dedi ki...

Hatice teşekkürler ben de son dilimini bu gün işyerime getirdim. İşyerinde atıştırmak hoş oluyor :)

İdil hanım beğenmenize çok sevindim. Gerçekten de yapma süresi kısa fakat pişirme süresi uzun :)

Sevgilerimle..

Dilek'ce dedi ki...

Sevgili Sule,
kekin gercekten cok hos görünüyor! Yorumlarda yazdigin gibi mutlaka seftalili lezzetlere de bir seftalili tarifle bekliyorum sizi;)

yuvakuran dedi ki...

Bir kasa seftali aldim bakalim yapabilecekmiyim. Kurabiye de denemek istiyorum. Kurabiye daha iyi olur diye dusunuyorum.

Adsız dedi ki...

Dilek teşekkürler. İnşallah yeni bir şeftalili lezzetle karşınıza çıkabiliriz :)

Haluk Bey umarım her ne yaparsanız güzel olur.

Adsız dedi ki...

denedim ve muhtesem oldu,harikaydi tadi. bize dün cayin yaninda güzel tad kazandirdin, misafirlerimde cok begendi. bu kadar basit olupta böyle lezzetli pastaya hangi söz ifade eder bilmiyorum ama tadi damagimda kaldigi bir gercek. sonucda böyle olunca daha cok zevk aliyorum yaparken ve tabiiki yerken.tariflerinizde en cok hosuma gidende zeytinyagli olmasi herseyin.kurabiyeleriniz bile.. gönlünüze
böyle güzel tadlari bizimle paylastiginiz icin tesekkürler.

Adsız dedi ki...

sevgili derin beğenmenden ve bu güzel sözlerinden dolayı çok mutlu oldum.böyle güzel yorumlar inanın beni çok sevindiriyor. Siteye olan heyecanımı daha da artırıyor. Afiyet olsun. sevgiler..

Pareo Anne dedi ki...

merhaba, ben de cuma gunu isten erken cikmistim. apar topar evde yaptim bu keki. evde annem, cocugumun bakicisi ve temizlige gelen hanim vardi.
sizleri kobay olarak kullaniyorum, yeni bir tarif deniyorum dedim. ama parmaklarini yediler sonra. esim diyetteyiz neden boyle guzel seyler yapiyorsun diye kizdi. ama kocaman bir dilimi goturdu.
tarif defterime ekliyorum, basit ve cok leziz bir tat. hatta 2.5 yasindaki minik kizim bile bayildi. kek yiycemm diye pesimde dolandi, aksama yemek yiyemez diye 2. dilimi vermedim, versem yiyecekti. velhasil kek yaptigim aninda kalabalik ev ahalisi tarafindan yagmalandi. ilk firsatta yine yapacagim.
tesekkurler, ellerine saglik...
Zeynep Acaroglu

Adsız dedi ki...

benim eşim de ben evde bir şeyler yapınca bana kızıyor kilo alacağız diye sonra dayanamayıp o da yiyor :). ailecek beğenmenize çok sevindim. afiyet olsun...

Adsız dedi ki...

sevgili sule, bu kadar nefis ve bir o kadar da hafif bu kekle bizi tanıştırdığın için sonsuz teşekkürler. dün akşam denedim; süperdi; bu sabah yumuşayarak daha da güzelleştiğini fark ettim. Bir dahakine kayısıyla denemeyi düşünüyorum, hatta çilek te kullanılabilir mi sence?
sevgiler / yasemin

Adsız dedi ki...

Sevgili Yasemin ben de tarif defteri sayesinde bu lezzeti tattım. Esrat erikli olarak yapmıştı asıl tarifte. Beğendiğinize çok sevindim. Kayısı ile de eminim harika olur, çünkü kayısılı muffinler de kayısı çok yakışmıştı. Çilekli ile de denemek lazım. Çilekli pasta da çilek çok yakışmıştı. Kekle de güzel olur mutlaka.

Adsız dedi ki...

Hi Friend! You have a great blog over here!
Please accept my compliments and wishes for your happiness and success!
If you have a moment, please take a look at my Xp Sygate Firewall site.
Have a great day!