Sayfalar

Cuma, Temmuz 22, 2005

Domates Soslu Makarna

Domates Soslu Makarna

Bu akşam eşimle telefonda konuşurken eve gidince ben makarna yapacağım dedim, eşim de tavuk yapacağım dedi. Eve geldiğimde eşimin bina ile ilgili işleri çıktığından ben yukarı çıkıp makarnamı yapmaya başladım. Yarım paket makarnayı biraz tuz ve ve yağ katılmış kaynar suda 9-10 dk haşlayın. Makarna haşlanırken 2 adet domatesi rendeleyin, 3-4 diş sarımsağı ezin veya minik minik doğrayın. 3-4 yemek kaşığı zeytinyağında sarımsakları biraz pişirin ve domatesi ekleyin. Domateslerin suyu biraz azalınca 2-3 çay kaşığı fesleğen ,yarım veya 1 çay kaşığı kadar karabiber ve tuz atın. Makarnaların suyunu süzüp tabağa koyun ve üzerine sostan dökün. Dilerseniz nane yaprağı ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun..

12 yorum:

yuvakuran dedi ki...

Cok basit bir yemek, cok hos anlatilmis, bunu bende yapabiliyorum ancak boyle tarif edemem, yinede sosa biraz kiyma katip, "spagetti com Boloneisse sos" diyebilirsiniz, neden rendelenmis peynir yok, permesan olmayabilir, sizin Floransa ya bir sefer yapma zamaniniz gelmis, beyinizi alin ve ilk firsatta gidin.

Adsız dedi ki...

Haluk Bey yorumlarınızı görünce çok mutlu oldum. http://www.odtumd.org.tr/calismagr/kim/kazanmakztz.htm 'deki yazınızı okudum. Herhalde size ait bir yazıdır. Benim eşim de makine mühendisi. Odtüyü o kadar güzel anlatmışsınız ki o günleri tekrar yaşadım . Eminim siz, bahsettiğiniz spagetti tarifini benden daha güzel anlatırsınız. :)

yuvakuran dedi ki...

evet yazi bana ait. begendiginize sevindim

yuvakuran dedi ki...

Dusundum dusundun bir sey eksik geldi. Bu yemegin yaninda bir kirmizi sek yogun sarap olmali. 18-20C, mantari acildiktan sonra 20-30 dakika hava almasi beklenmeli. Angora, KalecikKarasi olabilir, Italya da olsa boyle olurdu, yaninda mutlaka bir Chianti. Yemek yaninda sarap muhabbeti ne derece dogru affinizi dilerim.

Adsız dedi ki...

günaydınlar herkese:)))
akşama ne yapsam diye düşünürken şimdiden belli oldu ve fotoğraf çok güzel sabah sabah:))
sevgiler...

Adsız dedi ki...

günaydın zeynep, sitendeki hafta sonu tavsiyene eşimi ikna ettim ve okulumuzun serin ağaçlarının altında cumartesi kahvaltımızı yaptık.
Fotoğrafı beğenmene sevindim. Sevgiler..

Adsız dedi ki...

şule tekrardan merhaba, hafta sonunuzun güzel geçmesine çok sevindim ve yukarıdaki yorumlardan bu okulun Odtü olma olasılığı sanki çok yüksek gibi;) bende bir odtülü olarak....süperdir her mevsimde :))
akşam için çıktısını almak için geldim de:)))
sevgiler...

Adsız dedi ki...

umarım seversin makarnamı :)

sen sanırım ankara'da değilsin. okulumuzu özlüyorsundur :) sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

tabiki ankaradayım ama yaklaşık 3 aydır hiç uğrayamadım, o yüzden özledim galiba::) en iyisi yakın zaman da gideyim:))

Adsız dedi ki...

ben hep istanbuldasındır diye düşünüyordum nedense. ne güzel ankaradan da bir sürü blog sahibi var :) git tabi okula, çek o mis gibi havasını içine :)

Adsız dedi ki...

herkeze slm...tarifler süper

Adsız dedi ki...

TariFinizi Dnedim CoK GzeL Oldu.Mkarna Canawarı Olarak SlmLar :)