Sayfalar

Salı, Eylül 13, 2005

Baharatlı Kurabiye















Haftasonu yaptığım kurabiyelerden birisi bu. Daha önce yaptığım tuzlu kurabiyenin malzemelerini biraz değiştirip elde ettim bu tarifi. Siz de kendi damak zevkinize göre baharatların çeşitini ve miktarını değiştirebilirsiniz. Eşim kurabiyelerin tadını pizza krakere benzetti. Haksız da sayılmaz...

Malzemeler:
  • 1,5 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı sirke
  • 1,5 tatlı kaşığı salça
  • 1,5-2 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un
  • Üzeri için ; çörek otu
Hazırlanışı :

Bir yumurtanın sarısını ayırın. Kalanı ve salçayı karıştırın. İçerisine sirke, sıvıyağ,tuz, ve diğer baharatları da ekleyip karıştırın. Salçanın topak topak kalmamasına dikkat edin. Diğer malzemeleri de ekleyip sert olmayan bir hamur elde edin. Hamuru merdane ile 4 mm kalınlığında açıp kalıp ile kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 175-180 derece fırında pişirin.

Afiyet olsun...

12 yorum:

Adsız dedi ki...

Immmm nefis görünüyor.Ne zamandır bende baharatlı kurabiye yapmayı istiyordum.ilk fırsatta deneyeceğim.

Adsız dedi ki...

Ne güzel bir raslantı olmuş :) Şimdiden afiyet olsun diyeyim. Sevgiler..

Adsız dedi ki...

merhaba hatice maşallah hızına yetişilmiyor.Denemek istedigim bir sürü tarif birikti.Bu günlerde pek denemeye vaktim olmuyor, kızım artık ilkokula başladı artık birkaç gün onu okula alıştırmaya çalışırım heralde,eminim sonra rahat rahat tariflerinizi denemeye başlarım.Yeni öğretim yılında bütün arkadaşların çocuklarına başarılar diliyorum.Seninde ellerine saglık,sevgiler.....

Basak dedi ki...

Mahelp kokusuna biterim. Nane, sirke ve salçayla düşünemezdim ama güzel olmuştur eminim. Eline sağlık.

Sibel dedi ki...

İlginç! Kurabiyeye baharat konacağı hiç aklıma gelmezdi:) Ama niye olmasın ki değil mi, ne güzel olmuş işte! Ellerine sağlık Hatice..

şule&hatice dedi ki...

Zeynep hayırlı olsun. İnşallah alışmakta zorluk çekmez. Tüm öğrenciler için başarılı geçen bir yıl olur inşallah. Okuldan gelene kadar kızına seveceği şeylerden hazırlayıp çok güzel süprizler yapabilirsin ona.

Başak ve Sibel teşekkür ederim. Bence çok yakıştı baharat tuzlu kurabiyeye. Baharatlı şeyleri seviyorsanız bunu da beğenirsiniz eminim. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Teşekkürler tatlı cadı, beğendiğine sevindim...

Adsız dedi ki...

MERHABA DENEDİM VE ÇOK GÜZEL OLDU, BENİM EŞİMDE HAZIR KURU PASTALARA BENZETİ, ÇOK TŞK.. :)

Adsız dedi ki...

Yıldız, afiyet olsun. Beğenildiği için çok mutlu oldum. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

tarifinizi denedim gerçekten çok güzel oluyor mahlep bilmiyorum hiç kullanmadım öyle olunca başka baharatlar ilave ettim tariflerde pişirme sürelerinide verebilirmisiniz bunun rengi pek belli olmadığından pişip pişmediğini anlamak benim gibi acemi için çok zor oldu.

matmazella dedi ki...

tarıfınızı denedim şimdi pişmesini bekliyorum ama mis gibi kokmaya başladı:)

Adsız dedi ki...

Merhaba Nesim ben, Avustralya dan yaziyorum ve tesekkur icin yaziyorum.6 senedir hep bu kurabiyelerin hasretini cekiyordum ,ah keske bir tane olsada yesem diye .Oglum(3) yildizlari cok sevdigi icin beraber yaptik tarifinize bu kadar gec bulmam beni bu guzel kurabiyeleri yerken hem cok kizdirdi hemde her lokmada Allah razi olsun dedim. Pastane kurabiyelerinin aynisi , ben zeytinli ve salca ve kimyon karisimli yaptim. Cok tesekkurler . Ve sevgiler.