Sayfalar

Pazartesi, Mayıs 30, 2005

Zeytinyağlı Enginar

Uzun süren araştırmalar sonunda nihayet yeni bir fotoğraf makinası alabildim :))) Makinam Fujifilm Finepix S7000. Gerçi aldığım makina hakkında araştırma yapmamıştım; düşündüğüm birkaç model vardı. Onlara göre bazı artılarını görünce bir de deneme çekimi yapınca almaya karar verdik. Şimdilik çok memnunuz makinadan, umarım bir sorun yaşamayız.
Makinayı yeniledim ama hafta sonu ne yemek yapsam da resmini çeksem diye karar vermek o kadar zor oldu ki... Sonunda markette enginarları görünce enginar pişirmeye karar verdim. Tarif Sevgili Mine'nin sitesi teatime'dan. Ben enginarları temizlenmemiş olarak aldım. Lezzet Dergisinin sitesindeki anlatıma göre temizlemeye çalıştım ama pek başarılı olamadım;kenarlarını fazla kesmişim. (Nasıl temizleneceği burada ). Ama bu sayede ilk defa enginar yedim ve çok beğendim.

Malzemeler:
  • 4-5 adet enginar
  • 1 soğan
  • 2 patates
  • 2 havuç
  • 1 fincan dondurulmuş bezelye
  • 1/2 limonunu suyu
  • 1/2 çorba kaşığı şeker
  • tuz
Hazırlanışı:
Patatesleri ve havuçları minik küpler şeklinde doğrayın. Soğanı incecik doğrayıp 1 çorba kaşığı zeytinyağında pembeleştirin. Patatesleri ekleyip renkleri biraz dönene kadar ateşte çevirin. Üzerine çok az su (yarım bardak kadar) ekleyerek, patatesler hafif yumuşayana kadar pişirin. Tencereye havuçları ve bezelyeyi koyun. Bir çay bardağının yarısı kadar zeytinyağı, yarım limonun suyu, şekeri ve tuzu ekleyip 7-10 dakika kadar pişirin. Üzerine enginar göbeklerini kapatarak sebzeler yumuşayana kadar hafif ateşte pişirin

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Hatice'cigim, makineni güle güle kullan :)Memnun kaldin mi?
Enginar özellikle karacigere cok yararliymis. Mevsimi bitmeden bol bol tüketmek lazim. Burada da temizlenmis enginar satilmiyor. O yüzden yapraklilari hep haslayarak yiyoruz biz. Bir de öyle dene istersen. Hem temizleme derdi olmuyor, hem de enginarin bir miktari daha kullanilmis oluyor.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Çok teşekkür ederim Mine'cim, çok sağol herşey için. Şimdilik çok memnunum makinamdan :)) Bakalım hala kurcalıyorum...
Enginar çok lezzetli bir sebzeymiş;hem de faydalı. Sitendeki etli enginar dolması tarifini görmüştüm ama enginarın tadını bilmediğim için denemeyi düşünmemiştim. Şimdi ise mutlaka deneyeceğim bir tarif.
Sevgiler...