Sayfalar

Salı, Haziran 06, 2006

2 Tarif Denemesi ve Tırmık


















Hafta sonu evde bulunan bir paket mısır nişastasını değerlendirmek amacıyla kurabiye yapmaya karar verdim. Paketin arkasındaki tarife göre 2 paket nişasta kullanılıyordu. Bu yüzden yeni tarifler için blog dünyasına bir göz atmam yeterli oldu. Portakal Ağacı'ndaki tarifi değiştirerek uyguladım. Mükemmel oldu. Ağızda dağılan harika bir tat. Mantar kurabiyeyi hala denemediyseniz mutlaka siz de deneyin. Benim yaptığım tek değişiklik 1 paket margarin yerine 50 gr kadar tereyağı + 1 çay bardağı zeytinyağı kullanmak oldu.


















Yukarıdaki soğuk pastayı ise Yemekcini Şeyma'da gördüm ve yapmaya karar verdim. İlk yapıldığı zaman tüketilirse daha iyi olacağını düşünüyorum. Çünkü daha sonra buzlukta muhafaza ediliyor ve her yemek istediğinizde bir süre çözülmesini bekliyorsunuz. Eşim pastadaki mısır gevreği tadından pek hoşlanmasa da bence gayet güzel ve değişik bir tat.

Veee evimizin küçücük, sevimli mi sevimli yeni bireyi Tırmık :). Eşim kedilere bayılır bu yüzden doğum günü için ona unutamayacağı bir hediye vermek istedim. Tabi kedi arama bulma çalışmalarını kendisinden habersiz yapamadığım için pek sürpriz olmadı. 28 haziranı da daha fazla bekleyemediğimiz için cuma günü bu sevimli kedi ile Emek Veteriner Kliniği'nde tanıştık. Bu kliniğin en güzel hizmetlerinden birisi de evsiz hayvanları sahiplendirmek. Tırmığımızın 3 kardeşi daha vardı. Annesinden ve kardeşlerinden ayırıp eve getirmek biraz hüzünlendirse de yuvamızı açtığımız için çok mutluyuz. Siz de evinizi bu sevimli kediciklere açmak isterseniz bu kliniğe uğrayın lütfen. O kadar çok sahipsiz kedi ve köpek var ki içinizde biraz olsun şu görüntüler merhamet uyandırıyorsa onları sahiplenin. Biz şimdi neden bu işi daha önce yapmadığımız için soruyoruz kendimize.






Bu aralar vaktinin çoğunu uyuyarak geçiriyor. Tuvaletini gidip kumuna yapıyor. Size maması dışında getireceği bir yük neredeyse yok. Şu sevimliliğe ve güzelliğe bakıp bir kere daha düşünün lütfen.

27 yorum:

Adsız dedi ki...

Evimde davet vermeyeli uzun zaman oldu ama en son misafirlerim için denemiştim bu kurabiyeyi...nişasta ağızda dağılan güzel bi tat yaratıyo.ben en çok mantara benzeyen pufidik şekillerine bayılıyorum.Eline sağlık....

azna dedi ki...

Çok tatlıymış Tırmık, yerim o pembiş burnusunu :))

Adsız dedi ki...

Şulecim ne kadar güzel bir hediye seçmişsin böyle!!! Tırmık da çok güzel bir isim merak ettim kimin fikriydi:) En kısa zamanda Tırmık'la tanışmak ve enfes pastalarından yemek üzere:)

Adsız dedi ki...

aslıhan ben de şekillerine bayıldım tabi tadı da cabası.

azna çok sevimli değil miii :)

özgecim teşekkür ederim. aslında isim verme sürecinde epey zorlandık. boncuk, kırpık, badem, kimyon, baharat vs gibi onlarca isim arasından kura çektik kırpık çıktı, içimize sinmedi. en sonunda özdemirin ablasının tırmık fikri hoşumuza gitti ve tırmıkta karar kıldık. gel bekleriz tırmıkla tanışırsın hem de muzlu pastadan yersin. :)

Hanife dedi ki...

Sule'cigim,
Tirmik ne kadar guzel bir kedi. Masallah.. Alissin biraz daha, sonra bin tulru hunerini gosterir artik, ziplar, oynar, ayakalara atlar:) Ben uzun suredir kedisisim. Ege'nin biraz daha buyumesini bekliyorum, alacagim bir gun. O da annesi gibi hayvanlari cok seviyor, dun bi saat tirtil sevdik parkda:))
Tirmigi yerimize minciklarsin degil mi??
Sevgiler...
Bu arada mamalar nefis olmus..Ellerine saglik.

Adsız dedi ki...

Mahfoldum Tirmik'i gorunce, ayni benim yillar onceki canim kedim Cakil, ne kadar guzel, pespembe bir agiz, burun, patiler... Benim 2 tane muhabbet kusum var o yuzden kedi evlat edinme sansim yok ama cok sevindim Tirmik`a guzel, sicacik bir yuva verdiginiz icin.
Kurabiye tarifini de ilk firsatta deneyecegim.
Sevgiler ve Tirmik Bey (Bey sanirim)'a da yeni evinde mutluluklar:-)

Adsız dedi ki...

hanifecim teşekkürler. vaktinin çoğunda uyuyor ama uyanık olduğu zamanlarda da evin içinde ne şaklabanlıklar yapıyor :) Siz de sahiplenin tabi bir kedicik Ege de sever siz de seversiniz..

eti üzülmene sebep olduğum için ben de kötü oldum. Olsun artık kuşlarını seversin sen de :) Biz de Tırmık beyi her akşam ve sabah mıncıklıyoruz.

eylül bence deee :)

rümeysacım ben de kedin zuzuya şimdi baktım. o da maşallah çok tatlı. umarım buna daha dikkatli bakarsınız da şinasi gibi kaybolmaz.

Rengarenk dantel dedi ki...

kurabiye gerçekten güzel görünüyor. bi kitaptaki tarifi denemiştim ben. o da güzel olmuştu..

pastada denemeye değer, ellerine sağlık...

kedicik çok sevimli.

Adsız dedi ki...

nazlı; kurabiye, pasta ve kedi için sözlerine teşekkürler. Kurabiyeyi ben de çok sevdim, çeşitlemeleri oldukça fazla galiba bu kurabiyenin.

Papatya dedi ki...

Sevgili Sule,
tariflerin de guzel ama Tirmik'a bayildim. Su anda uyuyor olmasa tam bir kedi gonullusu olan minik kizim da bayilirdi ona kesin. Uyaninca sayfani bir kere daha ziyaret ederiz, o da gorur ;)
Ben de 1 aydir bloglar alemindeyim. Guzel paylasimlar ve dostluklar oluyor.
Benim bloguma da beklerim, sevgiler...
Papatya

Behiye dedi ki...

Şulecim Tırmık çoook tatlı,bayıldım:) Arada resimlerini paylaşırsın artık bizimle. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

papatya, maya da çook tatlıymış maşallah. Allah bağışlasın. Kedilere olan ilgisini de okudum. Bütün kedileri seviyormuş :)

behiyecim sağol. İnşallah ara sıra resimlerini sizlerle paylaşırım.

Zeynep B. dedi ki...

Merhaba,
ilk kere geliyorum ziyarete.
Ve su parfe gibi olan pasta için bir kaç şey ben de eklemek istedim.
Geçen hafta ben de denedim Şeyma'nın tarifine göre. Ancak dediğin gibi aynı gün bitmesi gerekiyor. Dondurucuda çıkarttıktan epey bir zaman sonra ancak yenebiliyor. Bu yüzden ben de normal buzdolabına koydum bu defa da içindeki muzlar karardı ve maalesef bitmeden çöpü boyladı.
Ayrıca corn flakes yerine belki pötibör bisküvi kullanılsa çok daha iyi olur diye düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

her zaman gel :) eşim de ilk tattığında buna petibör bisküvi ekleseydin daha güzel olurdu dedi :) Gerçi ben sevdim tadını. Ben de ilk önce buzdolabında bekletmiştim, hem muzlar kararmış hem de pasta çamur gibi olmuştu. O yüzden hemen buzluğa geri attım. Şimdi de canının isteyeceği saati önceden tahmin edip buzluktan önceden çıkarmak gerekiyor. :)

ruchan dedi ki...

Çoook tatlı ... Ben de 3 hafta önce bir yavru kedi aldım. Adı minnoş... Blogumda var resimleri...
Tırmakla güzel , keyifli anlar diliyorum sana ve eşine...
Sevgilerimle:)

kuzine dedi ki...

Çok şeker pembe :)) hiç tırmığı yokmuş gibi pamuk, pamuk...
Uyurken mırıl mırıl sesler de çıkarıyordur.
Çok isterdik bir kedimiz de olsun ama bizim de bıcırık kuşumuz var."Bir kedi gördüm sanki" dermi ki?

Adsız dedi ki...

cimcime gördüm kedilerini yorum da bıraktım. evde bir kedi olunca evin havası değişiyor bence. akşam eve gidince bütün stresini ve yorgunluğunu alıveriyor.

kuzine teşekkürler. ilk tırmığımı dün akşam bacağımdan yedim. oynarken biraz tırmıklıyor :) uyurken de, severken de hırıltılar çıkarıyor çook tatlı.

Tijen dedi ki...

sule'cigim geç oldu demezsen sekersiz marmelatiniz için bir tavsiyede bulunacagim. elma suyunu meyveyle kaynatmak yerine önce meyve suyunu kaynatip onu yogunlastir, onu meyveyle kaynat derim. öyle olunca meyve aromasini yitirmez, reçel/marmelati o kadar uzun pisirmek zorunda kalmazsin. zaten sekersiz reçelleri de elma suyu yerine daha çok elma konsanteresiyle yapiyorlar. bir de öyle dene bakalim nasil bulacaksin? afiyet olsun!
tijen

Adsız dedi ki...

tijenciğim değerli fikrin için teşekkür ederim. Kayısı ve vişne ile denemeyi düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

Tırmık çok şirin kedicik, bayıldım, hele pembiş burnu süper... arasıra yeni resimlerini sitenize eklerseniz çok sevinirim...

Adsız dedi ki...

zeynepcim teşekkür ederim. her fırsatta tırmığın resimlerini çekiyorum. yeni tariflerde bir tane de bonus olarak tırmığın resmini eklemeye çalışırım.

Adsız dedi ki...

sen gelde bizim yavruyu gör. herhalde o zaman aman allahım bu ne güzellik dersin bayılırsın

Basak dedi ki...

Şule merhaba,
Şimdi bir Ataşehir hayvan barınağından geldim, diğerlerine nazaran çok daha iyi bir barınak. Oradan her dönüşümde üzülüyorum. Önce bir "petshop"tan alınıp sonra bırakılan bir sürü hayvan var. Hırpalanan, dışarı atılan, hastalanan... Canım sıkılıyor.
Geldim, internete girdim, senin sitene tıkladım ve kediciği gördüm. Görünce de gülümsedim. O kadar tatlı ki bir süredir fotoğrafına bakıyorum. Umarım sağlıklı olur hep.
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

isimsiz Allah senin kedini de sana bağışlasın.

Başak merhaba, anlattıklarına üzüldüm ben de. Pet-shoplarda kedi ve köpeklerin satılması da ayrı bir konu zaten. Bu yazıyı yazarken de tırmık bana bir türlü rahat vermedi :)Koluma ve elime saldırıyor, zıplayıp duruyor :)

Adsız dedi ki...

ipek teşekkürler. Diğer kardeşleri çoktan sahiplerini bulmuşlar :). Fakat sürekli yenileri geliyor kliniğe. Çok tatlı minicik yavrular var. Tırmığımızı her aşısına götürdüğümüzde yavrulara da bakmadan edemiyorum :). Bir de aklım evde kalmasa, gerçi sabah 11 akşam 6 uyuyor ama yine de canı sıkılıyormuş ve onu yalnız bıraktığımız için bize kızıyormuş gibi geliyor bana :(. Dileklerin için teşekkür ederim.

sevdamavisi dedi ki...

sizin tarife göre ben de mantar kurabiye yaptım harika oldu. ağızda dağılan kurabiyeleri severim. ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

sevdamavisi afiyet olsun. beğenmenize çok sevindim.