Annem, geçen hafta teyzemlerin bahçesinden getirdiği çileklerle yapmış bu reçeli. Çilekler hormonsuz, doğal olarak yetiştiğinden o kadar yoğun bir aroma katmış ki reçele...
Malzemeler:
- 1 kilo çilek
- 1 kilo şeker
- 1/2 limon suyu
Çilekleri ayıklayıp yıkayın ve bir tencereye alın. Üzerine şekeri ilave edin. Tencerenin ağzını kapatıp bir gün kadar çileklerin sulanması için bekletin. Daha sonra ocakta reçel kıvamına gelene kadar kaynatın. Bir tabağa aldığınız bir iki damla reçel eğer su gibi akmıyor, yoğun duruyorsa olmuş demektir. (Bu arada oluşan köpükleri de bir kaşık yardımıyla alın.)Kıvamı oldu dediğinizde limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın.
Afiyet olsun...
12 yorum:
Hatice anneciğinin elerine sağlık, muhteşem canlı gorunuyorlar , ben yapamadım bu sene, bakalım diğer meyvelere inşallah,
sevgilerimle,
Figen
aynen böyle yaptım ben de..harika oldu
sizin de ellerinize sağlık
Esra
bütün tarifleriniz çookk nefis...yanlız "TIRMIK" hepsinden güzel.. kedimi kaybettikten sonra bir daha kedi almayı düşünmezken, galiba sayenizde Emek Veteriner Kliniği'ni ziyaret edeceğim..sevgiler..
http://www.blogcu.com/yemeksepeti
Receliniz cok güzel görünüyor,kristal gibi parlak,ellerinize saglik,bende yapmistim görmek isterseniz buyrun misafirim olun.
http//www:blogcu:com:baharcicegi
Öznur
sevgili hatice kedini kaybetmene çok üzüldüm. bence de emek veteriner kliniğini bir ziyaret et. oradaki yavru kedileri görünce dayanamayıp birini evine almak isteyeceksin :). Bu akşam biz de veteriner abisine götüreceğiz tırmığımızı aşısını yaptırmak için. bakarsın karşılaşırız :)
Figencim çok teşekkürler. Ben de vakti geçmeden yapsam diye düşünürken sağolsun annem yapmıştı bile.
Esra, eline sağlık. Evde yapılan reçel gibisi yok değil mi?
Hatice, umarım tekrar sevebileceğin güzel bir kedi ile karşılaşırsın.
Öznur, çok teşekkür ederim. Senin de ellerine sağlık. Davetine zevkle katılıyorum ...
Ne güzel hormonsuz çilekle reçel yapmak. Kokusu bile bir başka güzel oluyor hormonsuz çileğin.
Anneciğinin ellerine sağlık.
Sevgiler.
Pembeli çok haklısın. Ben de kokusuna bayıldım reçelin...
merhaba, bende cilek receli yapmaya niyetleniyorum. Almanyada recel icin fruktoseden yapilmis özel sekerler var. Fruktose denilen olay meyvelerden elde edilen seker anlaminda. Siz acaba biliyormusunuz hangisiyle daha iyi olur? Normal sekerlede acaba sekerlenmemi olur? Yoksa pisme süresinemi bagli?
SEVGILER; LAYLA
Rümeyse heralde Şule ara ara ekler tırmığın resimlerini...
Layla, bahsettiğin şeker hakkında malesef bilgim yok. Belki bilen arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler sana. Sevgiler...
haticecim, ben bahsettigim sekerle cilek receli yaptim. 2 ölcü cilek 1 ölcü seker kullandim. cok güzel oldu. sana taddirmak isterdim. hatta iki usulde denedim, birinde cilekleri bütün pisirdim digerinde püre yapip...
sevgiler layla
Laylacım, çok sevindim güzel olmasına :) Ellerine sağlık...
Yorum Gönder