2 hafta önce annemler bize geldiğinde lezzet dergisinde gördüğüm bu yemeği denemiştim. Gerçi annem gelirken ben yorulmayayım diye yemek yapıp getirmişti. Olsun deyip birlikte bu yemeği de yaptık.
Malzemeler:
- 400 gr. kıyma
- 1 yumurta
- 1 diş sarımsak
- 1 soğan
- 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
- bayat ekmek içi
- 3 adet kabak
- 3 adet patlıcan ( kabaklarla genişlikleri aynı olursa daha iyi)
- 5 adet domates
- 1,5 yemek kaşığı salça
- tuz, karabiber, kekik, kırmızıbiber
Kıyma, yumurta, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsak, zeytinyağı, bayat ekmek içi ve kendi damak zevkinize göre baharatları ilave edip köfte harcını iyice yoğurun. Vaktiniz varsa harcı 1-2 saat dinlendirin. Patlıcanları alacalı soyup 1 parmak kalınlığında halka halka doğrayın. Tuzlu suda acısının çıkması için bekletin. Kabakların kabuklarını kazıyın. Onları da patlıcanlarla eşit kalınlıkta doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup halka halka doğrayın. Köfte harcından sebzelerin genişliğinde köfteler yapın. Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Kare bir borcamı zeytinyağı ile sağlayın. Sonra hazırladığınız malzemeleri sıra ile tepsiye yerleştiriniz. ( kabak, köfte, patlıcan, domates, kabak, ...) Malzemeler büyüklüklerinden dolayı az yada fazla gelebilir. Ben kendi kullandığım ölçüleri verdim. Tüp tepsiye malzemeleri dizdikten sonra salçayı bir kasede su ile açın. Tuz ilave edip tepsinin her tarafına eşit olarak dökün. Üzerine alüminyum folyo kapatıp 200 derecede 1 saat pişirin.
Afiyet olsun....
16 yorum:
ellrinize sağlık yaa ne kadar güzel görünüyor aynı yemeği bende yapıyorum nedense beni böyle görünmüyor.akşama ne yapsam diye düşünüyodum aslında yaz keababı iyi fikir bu arad nasılsınız bayadır internetele ilgilenemiyorum.
sevgilerimleee
Cennet teşekkür ederim. Akşama umarım denersin yemeği. Eminim senin yaptığında çok güzel ve lezzetli oluyordur.
Bizler gayet iyiyiz; çok teşekkürler. Sevgiler...
canım ellerine sağlık, çok güzel bir görüntü olmuş,, yapmaya değer, ellerine sağlık.
İpek, biz tadını da çok beğenmiştik. Gayet hafif bir yemek oluyor.
Yıldızca, beğendiğine sevindim. Teşekkürler...
Haticecim ellerine sağlık, çok iştah açıcı görünüyor bu kebap. Hem de yaz sebzeleri eşliğinde oldukça hafif... Bu arada sevgili Özkan'ın da doğum gününü ailecek kutluyoruz. Size de bebişinizle birlikte nice mutlu ve sağlıklı yıllar dileriz... Sevgilerimle...
Elifcim beğendiğine çok sevindim. Yazın hafif yemekler çok daha cazip oluyor.
Güzel dilekleriniz için de çok teşekkür ederiz :)) Görüşmek üzere; Selamlar...
Ben dun aksam bu yemegi yaptim.
Esimde kizimda hatta 6 aylik oglum bile bayilarak yedik.
Ellerinize saglik.
Sevgiler
Mine
Mine afiyet olsun. Herkesin beğenmesi çok hoş. Senin de ellerine sağlık...
çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık ilk fırsatta deneyeceğim.........
Tuğba çok teşekkür ederim...
ramazanın ilk günü eşime ne yapsam ne yapsam diye düşünürken yapmış olduğun bu güzel yaz kebabıyla yüzüm güldü. ne güzel anlatmışsın ağzına sağlık nefis bir iftar yemeği oldu, eline ağzına sağlık, kayınvalidemdemlerde çok beğendi, sayende gelinlerinden lezzetli bir akşam yemeği yediler...
Tarifi deneyip beğendiğinize çok sevindim. Afiyet olsun...
Yemaginiz hem göze hemde mideye hitap ediyor,tam ramazanlik iftarda misafirlere gururla ikram edecegimiz bir yemek olmus,hemde kolay,deneyecegim sizinki gibi olacakmi bakalim.
www.blogcu.com/baharcicegi/ öznur
Öznur teşekkür ederim. Umarım dener ve beğenirsiniz. Sevgiler...
çok güzel bi tarif tşk ler
www.kucukucu.net
Alman çoban köpeği, rica ederim...
Yorum Gönder