Sayfalar

Çarşamba, Eylül 21, 2005

Kremalı Mantarlı Makarna



Kaç gündür kendimi çok iyi hissetmediğimden tatil dönüşü yaptıklarımdan siteye eklemeye fırsat olmadı. Bugün sonunda baş ağrısıyla uyanmadım, umarım gün boyu yanıma uğramaz. Daha önce kremalı makarna ne yapmıştım ne de yemiştim. Elmalı Pizza'dan artan kremayı değerlendirmek için bu makarnayı yaptım. Bu makarnayı yaparken kullandığım mantarlardan da irilerini seçip mantar dolması yaptım. Onun tarifini de ilerde vereceğim.

Malzemeler:

  • 1/2 paket makarna
  • 1 küçük paket krema
  • 250-300 gr mantar
  • tuz, karabiber
  • zeytinyağı
Yapılışı:

Makarnayı bildiğiniz yöntemle haşlayın. Haşlanırken temizlenmiş ve doğranmış mantarları biraz zeytinyağında suyunu çekene kavurun. Karabiber ve tuzunu ekleyip karıştırın. Kremayı ekleyin. Yoğun bir sos haline gelene kadar pişirin. Daha sonra sosu makarnaya ekleyin ve iyice karıştırın. Tabaklara alarak servis yapın.

Afiyet olsun..

6 yorum:

Adsız dedi ki...

23 ağustos tarihide tarifini verdiğiniz kolay su böreğini yaptım.Eşim ve çocuklarım çok beğendi aynı tarifi kıymalı iç ile de yapabilirmiyim?Cevap verirseniz sevinirim.Teşekkürler

Adsız dedi ki...

tevhide hanım beğenmenize çok sevindim. kıymalı içle denemediğim için bir şey diyemeyeceğim. Denerseniz sonucunu da paylaşırsınız umarım.

Adsız dedi ki...

Merhaba şule,makarna bizim evde ençok yenen yemektir heralde.Sabahları bile oğluma kahvaltıda sana ne pişiriyim dediğimde patarna(yani makarna)pişir der.Sevgili aslının(tarçının mutfağı)sitesindede kremalı makarna ve başka tarifler vardı ama maalesef krema bulamıyorum.Aslında makarna böyle daha besleyici gözüküyor.Özellikle benim makarna canavarlarının seveceğinden eminim.Ellerine sağlık,sevgiler..........

Adsız dedi ki...

Zeynep makarnayı herkes seviyor herhalde. O kadar çok çeşidi var ki. Kremalıyı ben beğendim. Daha besleyici mi bilemem ama daha lezzetli ve kalorili olduğu kesin :).

Basak dedi ki...

Şule aynısını pişiriyoruz sık sık, bir de cevizle maydonoz ekliyoruz içine. Bir de öyle denemeni tavsiye ederim.
Eline sağlık, mmm. Makarnaya bayılırım.

Adsız dedi ki...

başak sağol. öyle de denerim evde krema arttığı zaman. :)