Sayfalar

Pazartesi, Mayıs 23, 2005

Semizotu Salatası-1

Semizotu Salatası-1

Tarif Defteri'nde Zehra-2'nin yazmış olduğu bu salatayı dün denedim. Salatamı hazırladım, süsledim püsledim ve eşimin annesine götürdük. Yemeğin yanına çok güzel gitti doğrusu. Aldığım semizotu demeti oldukça büyük olduğundan yarısını bu salatada kullandım. Diğer yarısını başka bir tarifte değerlendirmeyi düşünüyorum.

Malzemeler:
  • yarım demet semizotu(yaklaşık yarım kilo)
  • 1 küçük konserve mısır (135gr)
  • 2 iri salatalık
  • 300-400 gr süzme yoğurt(yaklaşık 2 bardak)
  • 4-5 diş sarımsak
Hazırlanışı:

Semizotunun çamurlu köklerini kesin. Bol suya yatırın ve suyuna 2-3 kaşık sirke koyun. Suyu süzüp bir kere daha yıkayın. Ben salatayı yaparken kalın sapları kullanmadım. Büyük yaprakları ve yanlardan çıkan dalları kullandım. Bu şekilde semizotunu ayıklayın. Bıçak kullanmadan yaprakları bütün olarak kullanın. Salatalıkları kabuklarını soymadan dörde bölüp doğrayın. Mısırları da suyunu süzüp, yıkayıp ekleyin. Sarımsakları 1-2 çay kaşığı tuzla dövün. Süzme yoğurda katıp karıştırın. Dilerseniz sulandırabilirsiniz. Yoğurdu sebzelere katıp karıştırın.

Afiyet olsun..

7 yorum:

Birben dedi ki...

semizotu sebzelerin kralı salataların baş tacı..ellerine sağlık olsa da yesek..

Adsız dedi ki...

birben siten hayırlı olsun. yorumun için teşekkürler.. elimizde olsa da birlikte yesek :)

suTLukaHve dedi ki...

Sule cok cok guzel olmus biz annemle cok severiz semizotu salatasini inanilmaz guzel bir salata.hatta biz yogurtsuz direkt slata sosu koyup d yiyoruz.Birseyi merak ettim 3 kasik sirke koyun demissin sularina hic duymamistim ne ise yariyor?

Adsız dedi ki...

Esma gerçekten de güzel bir salataymış. Ben de ilk defa denedim. Kalan yarısını da yoğurtsuz yaparım belki. Sirke koymanın sebebi kalan pisliklerin ve çamurların dibe çökmesini sağlamak.

Adsız dedi ki...

Sule'cigim ellerinize saglik. Semizotunu (burada en kolay bulunabilen salata) biz hep limonlu/yagli yapardik. Yogurtlu hic görmemistim. Cok degisik, eminin tadi da cok güzel olmustur. Sevgiler

Adsız dedi ki...

Mine ben de hiç limonlu yağlı sade olarak yemedim :). Ama bu gün yoğurtsuz olarak denemeyi düşünüyorum. Bu haliyle tadı gerçekten çok güzeldi. Denemeni tavsiye ederim.

Adsız dedi ki...

Bu şekilde ben de denememiştim. Gerçekten haika oluyormuş:)