Sayfalar

Pazar, Mayıs 22, 2005

Pudingli Kek

Pudingli Kek

Dün İstanbul'dan ablamlar benim biricik yeğenimle birlikte Ankara'ya geldiler. Sevgili yeğenim Cem'in Ankara'ya ilk gelişi olduğu için ailecek oldukça heyecanlıydık. Ben de onlara tarifini Hatice'den aldığım bu keki (aslında son hali pasta gibi oldu) yapmaya karar verdim. Kalıbımı ve bazı malzemeleri alıp anneme gittik ve orada yaptım. Pastayı alıp teyzemlere gittik. Yiyen herkesin çok hoşuna gitti, hatta teyzemin küçük oğlu (küçük derken 27-28 yaşında:)) keşke iki kat yapsaydın dedi :). Beni en çok da teyzesinin kuzusunun minik minik kekleri büyük bir iştahla yemesi mutlu etti.

Malzemeler:
  • 5 yumurta (ben 3 adet kullandım)
  • 1,5 su bardağı şeker (ben 1 bardak kullandım)
  • 1/2 bardak zeytinyağı ya da sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • kakao, vanilya, kabartma tozu
  • 1-2 su bardağı un
  • 1 su bardağı pirinç unu
  • 1 paket puding (ben çilekli puding kullandım ama kakaolu ile de eminim harika olur)
  • üzerine dökmek için 1,5 bardak süt (dilerseniz 1-2 yemek kaşığı şeker katabilirsiniz)
  • pudingi yapmakı için süt
Hazırlanışı:

Yumurtaları mikserle 2-3 dk çırpın, şekeri ekleyip 1 dk daha çırpın. Yağı sütü ekleyip çırpın. Sonra un, pirinç unu, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyerek tahta bir kaşıkla karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş 24 cm kelepçeli kalıba dökün. Ben evde fırınım turba olduğu için 175-180 derecede pişiriyorum kekleri ama anneminki normal fırın olduğundan geç pişeceğini ve sıcaklığı 200'e getirmemi söyledi. 200 derecede 30 dk'da pişti kek. Kek pişerken pudingi arkasındaki tarife göre hazırladım ama size tavsiyem belirtilenden daha az miktar sütle pişirmeniz, daha yoğun olması için. Kek piştikten sonra 1,5 bardak sütü delikler açılmış keke iyice yedirin. Daha sonra keki pudingle sıvayın. Ben bu aşamada pudingim çok cıvık olduğu için epey zorlandım. Pudingi hazırladıktan sonra kek pişene kadar dolapta bir süre soğutup katılaşmasını sağlarsanız daha kolay olacağını düşünüyorum. Pudingle sıvanmış kekinizi dolapta soğumaya bırakın. Üzerine evde çilek olmadığı için ceviz serptim. Damla çikolata ile de süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun..

19 yorum:

yuvakuran dedi ki...

Cok guzel bir sayfa. tebrikler. Devam edin

Selamlar
http://yuvakuran.blogspot.com/

Adsız dedi ki...

Haluk bey teşekkürler güzel yorumunuz için..

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
sitenizle yeni tanıştım ve çok sevdim.Bu keki çok beğendim yalnız sormak istediğim bir kaç şey var.Bir kere bu kek kalıbı dışında başka hangi tepsi yada kalıpla deneyebilirim.İkinciside pudingi sadece üst kısmınamı sürüyoruz yoksa her tarafına yani kekin bütün dış yüzeyini kaplayacak şekildemi sürüyoruz.Şimdiden teşekkürler cevap için.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

yuvarlak 24-26 cm'lik, keki içinden çıkarabileceğiniz herhangi bir kalıpta yapabilirsiniz. Pudingi kekin her yerine sürüyoruz. Denerseniz sonucu da paylaşırsanız seviniriz..

Adsız dedi ki...

Ek not:
Kare bir borcama yapıp keki çıkarmadan pudingi sadece üzerine yayarak da yapabilirsiniz. Böylece daha pratik olur.

Adsız dedi ki...

Şuleciğim merhaba
Sormak istediğim kelepçeli kalıba yağlı kağıt sermenin ne gibi bi faydası oluyor.Bu keki deneyeceğim ama hemen bi kelepçeli kalıp almam lazım.Çünkü borcama ne kadar yağlasanda tutuyor.Ayrıca bu yağlı kağıt marketlerde var değil mi ?Hiç dikkatimi çekmedide..Sevgiler...

Adsız dedi ki...

denizcim merhaba keki illaki kelepçeliye yapmak zorunda değilsin. Borcama yapıp borcamın içinde keki dilimleyip servis yapabilirsin. Kelepçeli kalıba yağlı kağıt sermenin amacı kekin kalıba yapışmasını engellemek. Yağlı kağıttan daha kolay ayrılıyor pişmiş kek. Yağlı kağıdı da marketlerde alimünyum folyo, strech film vb. gibi ürünlerin olduğu reyonlarda bulabilirsin. Cook markasını öneririm.

yuvakuran dedi ki...

Bana basit bir sebze yemegi nasil yapilir anlatabilirmisiniz?? mesela taze fasulye, bamya??

Selamlar saygilar

Http://yuvakuran.blogspot.com

şule&hatice dedi ki...

Haluk Bey sitemizin yemek arşivinde ana yemekler ve zeytinyağlılar bölümünde çeşitli sebze yemeği tarifleri bulabilirsiniz.

dilek dedi ki...

Merhaba. Kek nefis görünüyor, enkısa sürede deneyeceğim. Sormak istediğim ise diğer ölçüleri sabit tutup sadece yumurta ve şekeri azalttığımızda oluyor mu? Ve 1-2 bardak unu gözkararı mı koyuyoruz? Ben hiç beceremem de göz kararı işini, 1 bardak mı kullanayım 2 mi?
Selamlar,
Dilek

Adsız dedi ki...

Dilek beğenmene sevindim. Malzemelerde parantez içinde belirttiklerimi kullanarak yaptım ben ve oldu. Unu da kek kıvamına gelecek kadar ekliyoruz. Çok cıvık da olmayacak, çok katı da olmayacak. Şu anda tam olarak ne kadar un kullandığımı hatırlamıyorum. Denerseniz sonucu da bekleriz..

Adsız dedi ki...

tarifler güzel.devam edin...teşekkürler.


yazansümeyye

Adsız dedi ki...

dün gece kızıma kek yapmaya karar verince, biz de hindistan cevizli pudingle denedik. offff yeme de yanında yat kafı var ya tam bu pasta ya uygun.evdeki herkes bayıldı...tabiii ezoş da:) ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

sümeyye şimdilik devam ediyoruz.

aslıhan bu kadar çok beğenilmesi beni çok mutlu etti. ezele de öpücükler :)..

Adsız dedi ki...

Hey, you have a great blog here! I'm definitely going to bookmark you!
I have a yahoo anti spyware update site.
Come and check it out if you get time :-)
Greetings.

Adsız dedi ki...

pastanizi bugun yaptim, guzel oldu, tsk tarif icin.

Adsız dedi ki...

lily-rose afiyet olsun. beğenmene sevindim.

Adsız dedi ki...

selam

tarif cok guzel gorunuyor..

bende deniycem ama ne kadar kakao koymamız gerekiyor?

Adsız dedi ki...

1 küçük paket, ya da 2 yemek kaşığı.