Sayfalar

Çarşamba, Mayıs 11, 2005

Mantar Çorbası

Mantar Çorbası

Tefal'in yemek kitabından denediğim bir çorba. Tarifte et suyu kullanıyordu ama ben eklemedim Bir de pirinç miktarını azalttım . Buna rağmen yine de yoğun bir çorba oldu. Lezzeti ise güzeldi. Yaptığım ilk mantar çorbası oldu :)

Malzemeler:
  • 200-250 gr. mantar
  • 1/2 su bardağı pirinç( orjinali 1 bardak)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1,5 lt sıcak su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • tuz, karabiber
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı:

Soğanı yemeklik doğrayın ve bir tencerede yağ ile kavurun. İçerisine dilimlediğiniz mantarları ekleyin ve mantarlar suyunu çekene kadar kavurun. Daha sonra pirinçi ekleyin,karıştırın ve suyunu ilave edin. Tuzu da ekleyip pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Bir kabın içerisine unu koyun ve sütü azar azar un topaklanmadan kaba ekleyin. Ocakta kaynamakta olan çorbadan 1 kepçe bu süt ve un karışımına ekleyin. Daha sonra bu karışımı tencerenin içerisine yavaş yavaş ve karıştırarak dökün. Dilediğiniz miktarda karabiber ve maydanozu da ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra çorbanız hazır.

Afiyet olsun...

5 yorum:

Adsız dedi ki...

sitenizi yeni buldum.sunumlarınız ve tarifleriniz çok güzel,basarılar

Adsız dedi ki...

bu arada ismim zeynep,ingilizcem olmadıgı için yorumu biraz zor ekledim.yorum yazma kısmı diger siteler gibi olsa daha iyi olurdu.kolay gelsin

Adsız dedi ki...

Çok teşekkür ederiz Zeynep güzel sözlerin için. Yorumlar kısmını da değiştirmeye çalışalım.
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Selam,

Çorba çok leziz görünüyor hemen yapmak istiyorum ama içersinde pirinç var ve ben kesinlikle pirinç yemiyorum bu çorbayı pirinçsiz yapmam mümkün mü ?

Adsız dedi ki...

Merhaba Nilüfer Hanım,
pirinçsiz de yapabilirsiniz çorbayı ama bu durumda su miktarını azaltmanız gerekir çok sulu olmaması için. Bir de 1 kaşık kadar daha unu arttırabilirsiniz( yoğunluk vermesi için) Denediğinizde de yorumunuzu bekleriz.
Sevgiler...