Sayfalar

Cuma, Mayıs 13, 2005

Damla Çikolatalı Kurabiye

Damla Çikolatalı Kurabiye

Yine Tarif Defteri'nde bu sefer sevgili Hülya'nın http://cookie.allrecipes.com/az/ChocoChoco.asp
sitesinden bulduğu tarifi dün akşam denedim. Ben yarı malzemeyle yaptım, yaptığım tek değişiklik tereyağı yerine zeytinyağı kullanmak oldu. Kaşıkla koymama rağmen kaşığın 3 katı büyüklüğünde 10 adet kurabiyem oldu. Piştikten sonra benimkiler biraz söndü. Bir de tarifte 10 dk pişirin demesine rağmen ben 13-14 dk pişirdim. Fakat tadları çok güzeldi. Tarif için çok teşekkürler..

14 yorum:

Birben dedi ki...

ya siz iki kişisiniz diye böyle oluyor sanırım ardarda tarifler insanın nevri dönüyor:)hangisine yorum yapacağımı şaşırıyorum.her gün bir tarif koyun yahu:P..kepek ekmeği ve kurabiyeye bayıldım ellerinize sağlık...

Adsız dedi ki...

:). Birben aslında her gün bir tarif koyuyoruz genellikle ama yarın piknik var ve bu iki kurabiyeyi de ben dün akşam piknik için yaptım. Hem de hasta hasta, biraz grip olmuşum. Ekmeği ve kurabiyeyi beğenmene sevindim. Bu akşam da inşallah kendimde güç bulursam tuzlu bir şeyler yapmak istiyorum.

Adsız dedi ki...

kurabiyeler enfes görünüyor, acaba orjinal tarifteki 250 gr. tereyağ yerine ne kadar zeytinyağ kullandınız.

Hatice dedi ki...

her iki kurabiye de çok nefis gözüküyor şule, ellerine sağlık...bu damla çikolatalı kurabiyenin tadı nasıl oluyor, bisküvi gibi sert mi oluyor, yoksa ağızda dağılan tarzda mı??
sevgiler...

Adsız dedi ki...

ben orjinal tarifin yarı ölçüsü yaptığım için yarım bardak zeytinyağı kullandım. Daha az bile kullanabilirsiniz.
hatice kurabiyeleri beğendiğine sevindim. Aslında bu kurabiyeler oldukça değişkenler. Dün akşam fırından çıkardığım zaman dışları sert içleri sakız gibiydi. Bugüne sertleşirler diye düşünürken aksi olmuş, biraz daha yumuşamışlardı. İşyerine getirdim büyük bir tane; iş ve site arkadaşım hatice ile birlikte afiyetle yedik. O da çok beğendi.

ZeYNeP dedi ki...

Sule cim eline saglık. Valla goruntu superrr cok guzel. Diğer Oktay ustanın kurabiyesi de cok guzel oluyor ben İncirli denemiştim mukemmel oluyor oda.resimler cok guzel valla ben once resimlere bakıyorum sonra içerigine:)))
Ellerine saglık
sevgilerimle
figen

Adsız dedi ki...

Figenciğim gerçekten de Oktay Usta'nın kurabiyesi de, bu damla çikolatalı kurabiye de piknikte çok beğenildi. Eve 1 tane bırakmıştım iyiki bırakmışım. Çünkü götürdüklerimden bir şey kalmadı. Güzel sözlerin için teşekkürler..

Adsız dedi ki...

mmmmmmmm.......kurabiyeler çok güzel gözüküyo da ama neden tarifi yok bunu bizimlede paylaşmanız gerekio bence ben tarifini çok istiommmm.........

Tutku dedi ki...

şulecim,ben bi şey sormak istiyorum bu orijinal tarifteki kap ölçüsü nekadar?sen ne kullandın su bardağımı yoksa kupa mı?

Adsız dedi ki...

aslında tarifi linkte vardı ama sanırım tarif defteri artık çalışmıyor. :(

ben kap ölçülerinde genellikle 1 su bardağı kullanıyorum.

Tutku dedi ki...

şulecim ben bir şey daha soracağım çok dertli oldum galiba, şimdi bu kurabiyeyi ben yaptım su bardağıyla yapmıştım, ama şöle bir problemim oluştu yağlı kağıda koyarken çok zorlandım ve yuvarlak bir şekil veremedim,ben de hepsini tepsiye yaydım tadı güseldi ama görüntü yoktu haliyle bu konuda yardım alabilir miyim acaba?

Adsız dedi ki...

evet zaten yapışkan bir hamur oluyor ve yağlı kağıda kaşık kaşık konuyor.

edalı dedi ki...

ya bende bu kurabiyeyi denemek istiyorum iştahim çekti amaaa tarif yok bulamadım.yazabilirmisiniz lütfen

Adsız dedi ki...

edalı, tarif defterinden linki kaldırmışlar. ingilizce linkte hala duruyor, oradan faydalanabilirsin belki..