Sayfalar

Pazartesi, Ekim 02, 2006

Pastırmalı Börek 2



İnternette bulduğum birkaç tarifi birleştirerek yaptığım bir tarif. Özellikle ılıkken yenilmesini tavsiye ediyorum; çıtır çıtır bir börek oluyor.

Malzemeler :

  • 2-3 adet yufka
  • 160 gr pastırma
  • 1 adet domates
  • 3 adet biber
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 kase zeytinyağı + su karışımı
  • 1 yumurta sarısı
  • çörek otu
Hazırlanışı:

Biberleri doğrayın. Bir tavada 1 kaşık zeytinyağı ile kavurun. Pastırmaları ince şeritler halinde doğrayın ve biberlere ekleyin. Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın ve tavaya ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin. Tuzunu ilave edin ve altını kapattıktan sonra maydanozu da ekleyin.

Bir yufkayı yayıp 8 adet üçgen olacak şekilde kesin. Üzerine yağ ve su karışımından sürün. Ilınan iç malzemeden her parçanın geniş kısmına koyup üzerlerine dilediğiniz miktarda kaşar peyniri ekleyin. Siğara böreği sarar gibi her parçayı katlayın. İyi yapışması için uç kısmına yağ+su karışımından bir parça daha sürün. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye börekleri yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 180 -190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Afiyet olsun...

7 yorum:

Adsız dedi ki...

pastırmayla kaşar birleşir ve yufkaya sarılır da hiç kötü mü olur....MMM enfes...ellerine sağlık hatice

Bocuruk dedi ki...

Hımmm çok nefis olur bu yaaa... Memleketten pastırma geliyor bugün-yarın hemen yapacağım. Ellerine sağlık :)

Adsız dedi ki...

Dila, haklısın, çok lezzetli oluyor.
Bocuruk, teşekkürler umarım denersin...

Adsız dedi ki...

Hatice ellerine sağlık börek çok güzel gözüküyor. kolaylıklar sevgiler Ebru

Adsız dedi ki...

Ebru teşekkür ederim...

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

Paçangayı hatırlattı bu tarif bana. paçangaya bayılırım, hemen hemen aynı malzemeler bunda da olduğuna göre bu da harika olmuştur. ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Burcu, beğendiğine sevindim. Sevgiler...