Sayfalar

Çarşamba, Eylül 06, 2006

Patatesli Yaz Çorbası



Bu çorbayı hazırlayıp eşimle yemeye başladığımız zaman eşim tadını işkembe çorbasına benzetti. Ben daha önce hiç işkembe yemediğim için yorum yapamadım fakat tadını ikimiz de çok beğendik. Değişik bir çorba pişirmek isterseniz denemenizi öneririm.

* Tarif Sofra dergisinin Ağustos-2006 sayısından alınmıştır.

Malzemeler:

  • 3 adet orta boy patates
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 dal kıyılmış nane
  • 2 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 diş kıyılmış sarımsak
  • 3,5 su bardağı su
  • yarım limonun suyu, tuz
Yapılışı:

Patatesleri haşlayıp kabklarını soyun ve küp doğrayın. Tereyağını bir tavaya alıp üzerine patatesleri ekleyin. Tuz ve kırmızı toz biber ekleyip 2-3 dk soteleyin. Daha sonra kıyılmış naneyi de ilave edip bir iki çevirin ve ocaktan alın. Un yoğurt ve sarımsağı bir tencerede karıştırın. Üzerine suyu ekleyip bir taşım karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Ocaktan almadan hemen önce limon suyunu ekleyin ve kaselere alın. Üzerlerine patatesli karışımı paylaştırın. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun..

13 yorum:

Adsız dedi ki...

Tarifler için çok teşekkür ederim. çalışan hanımlar olarak böyle hem kolay hemde lezzetli hem malzemesi evde her an bulunabilecek sadelikte tarifler verdiğiniz için çok teşekkür ederim..1 yıllık evliğim aksam 19 da eve girdiğim de ne yemey yapacagımı sizin siteden karar vermiş oluyorum. bu da işimi kolaylaştırıyor. bu tarifinizi de deneyip yorum yacagım.sevgiler

Adsız dedi ki...

ne kadar güzel bir yorum. keşke size isminizle hitap edebilseydim. akşam yemeklerinize sitemiz sayesinde yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bize. umarım bu çorbanın sonucundan da memnun kalırsınız.

Adsız dedi ki...

Şule'cim merhaba eline sağlık nefis bir çorbaya benziyor Sevgiler Ebru

Ilgaz Gürses dedi ki...

Akşamüstü işten çıkmadan yemek bloglarına bir göz atınca o akşam kurtuluyor bizde de. Bu çorbayı dün denedim. Sarımsağı biraz fazla koydum, gerçekten de işkembeyi andırdı. Hem pratik hem de hafif. Teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Şuleciğim, bloglara yorum yazma konusunda acemi oldugum için ismimin olmadığını yayınlanınca gördüm..adım fidan...daha önce de belirtiğim gibi tarifler çok sade güzel kolay ve günlük kısa zamanda yapılabilecek tarifler..Mesela mantı yapmayı severim..ama aksam 19 da eve gidince yapılabilecek bir menu değil..sizinkiler çok lezzetli ve evde bulunabilecek malzemeler..site ve yemekler için tekrar teşekkürler..ellerinize sağlık...sevgiler..fidan:)

Adsız dedi ki...

ebru teşekkürler.

incirçekirdeği bloglara göz atınca akşam ne yapılacağına karar vermek daha kolay oluyor. çorbayı denemene sevindim. afiyet olsun..

sevgili fidan, isimsiz yorumları görünce nasıl hitap edeceğimi bilemiyorum gerçekten de :). sitemiz hakkındaki güzel yorumların için tekrar teşekkürler :)

Adsız dedi ki...

Kandiliniz mubarek olsun.

Tuhfe

Adsız dedi ki...

tuhfe teşekkürler senin de kandilin mübarek olsun.

sevdamavisi dedi ki...

Bu çorbayı kesinlikle denemek istiyorum. Değişik çorbaları denemekten büyük zevk alıyorum. ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

merhaba tarifler içinteşekkürler

CEREN KOÇ dedi ki...

Havalar sıcak olunca iki gündür, yoğurtlu bir tarif aradım ve yaz çorbanızı denedim.Süzme yoğurtla yaptım, biraz daha koyu kıvamı oldu. Sarımsak aroması çok yakışmıştı, Ceren de afiyetle yedi..Ellerinize sağlık :)

Adsız dedi ki...

nevinciğim afiyet olsun :). beğenmenize sevindim..

Adsız dedi ki...

merhabalar şule ve hatice ben de sitenizi kepekli poğça tarifi ararken buldum ve çok sıcak bir site teşekkürler arkadaşlar güzel tarifleriniz için. ben bahar