Sayfalar

Pazartesi, Mart 20, 2006

Üzümlü Kurabiye



Kurabiyeleri 2 hafta önce yapmıştım. Tarifini de annemin bana hediye ettiği Tatlısıyla, Tuzlusuyla Soframız kitabından aldım. Aslında tarifini ,herkes biliyordur diye, vermeye gerek var mı emin değilim ama yine de yazıyorum.

Malzemeler:

  • 1 paket margarin (1 bardak zeytinyağı kullandım)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı dolusu çekirdeksiz üzüm
  • aldığı kadar un
Yapılışı:

Yağ ve şekeri çırpma teliyle karıştırın. Üzerine yumurtayı ekleyin ve üzümleri katın. Una kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek üzerine ilave edin. Hamuru gerekirse un ilave ederek toparlayın. Ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dk pişirin.

Afiyet olsun..

20 yorum:

Sibel dedi ki...

Eline sağlık Şulecim, iyi ki paylaşmışsın, zeytinyağıyla yapmış olman ne güzel. Ben de geçenlerde zeytinyağlı üzümlü kurabiyeler yapmış ama bloga koymamıştım (gerçi onların fotoğrafı başka bir yerde lazım oldu:) Güzel oluyorlar, mis gibi ev kurabiyesi, çok seviyorum ben. Eline sağlık.

Adsız dedi ki...

sibelcim teşekkürler. bu aralar kendimiz için kek, kurabiye yapımına ara verdim :). Bu da elimdeki son kurabiye tarifim. Şu sıralar meyve, yoğurt, kuru incir,üzüm,kayısı ve cevizle idare ediyorum :) Umarım ben de senin gibi hafiflerim :)

Adsız dedi ki...

Aynı kitaptan bendede var ama yapmamıştım.Bizdede kurabiyeye rağbet çokta dayanamayıp yedigim için aslında yapmakta istemiyorum.Maalesef çayda boş gitmiyor.Ellerine sağlık,sevgiler...

Adsız dedi ki...

bende esmer unla yaptim ve cok guzel oldular..Margarin yerine zeytinyag kullanmak cok daha akillica..Az daha arsivdekilere bakim derken altlarini yakiyormusum...

Adsız dedi ki...

Ben üzümlü kurabiyelere bayılıyorum ama bir sorunum var: Benim kurabiyedeki üzümlerim her seferinde yanıyor nedense. Dün Hatice'nin kaya kurabiyesinden yaptım. Şişmiş, kararmış, acılaşmış üzümler, orasından burasından uzaylı kurabiye efekti yapmasalar çok leziz bile olacakmış.Hımm... neden?

Adsız dedi ki...

zeynepcim ben de kurabiye kek denemelerine ara verdim. büyüklere ziyarette belki yaparım.

isimsiz arkadaşım deneyip beğenmene çok sevindim. iyi ki yakmadan yetişmişsin :)

cincin, dış tarafa gelen üzümler ısıdan dolayı yanabiliyor. fotoğraftan da anlaşıldığı üzere benim kurabiyelerde de oldu bu. ama iç taraftakiler de yanıyorsa kötü :)

Zeynep Seda dedi ki...

Sulecim ne sirin gorunuyolar tombik!! Ben daha yeni kurabiye yaptim (siteme beklerim yorumlarin icin ;)) Bizde henuz coluk cocuk yok, esim de tatli diye yemek istemiyor ama ben de yapmadan duramiyorum! O yuzden tum kurabiyeleri ben tuketiyorum. Kilo alicam vallahi!

Ellerine saglik canim,

Sevgiler!

Adsız dedi ki...

sevgili zeynep, seninle aynı durumdayım ben de. evde iki kişiyiz. eşim tatlı düşkünü değildir. bir yaparsam hepsini ben yemek zorunda kalıyorum. bunun sonucunda da kilo aldım tabi ve şu aralar yapmıyorum.

Adsız dedi ki...

Bu kurabiye yi bugun yaptim ve cok begenildi. Tarif icin tesekkurler. Ben uzumun yanina evde birazcik hurmam vardi durup duran onlari da dograyip ekledim, hurmalar ezildi daha koyu renk oldu kurabiyeler, ama sikayet eden olmadi. Tarif icin tesekkurler.

Ben de sizler gibi yapip da yememeye calisiyorum, neyse ki esim ve oglum yiyorlar, keske yapsam da hep baskalari yese, cunku kek/kurabiye yapmak cok hosuma gidiyor.

Tesekkurler,

Bobby nin annesi

Adsız dedi ki...

boby'nin annesi, kurabiyeyi deneyip beğenmenize sevindim. Hurma da yakışmıştır mutlaka. Afiyet olsun..

Adsız dedi ki...

nazlı
ben üzümlü kurabiyeyi dün akşam yaptım yapımı kolay tadıda güzel fakat sert oldu.acaba hamurunu mu fazla koydum yada kurabiyemi sert oluyor. yalnız benim hamurum dağılıyordu biraz yağ ilave ettim ama toparlayamadım yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

Adsız dedi ki...

nazlı, kurabiyeler ağızda dağıldığı için biraz sert olabilir. Benim hamurum da yumuşak bir hamur değildi. Kurabiyeleri yaparken elimde sıkıca bastırarak toparlıyordum. Yağ ilave etmene gerek yoktu. Belki unu yavaş yavaş ekleseydin toparlaman daha kolay olabilirdi.

Adsız dedi ki...

kurabiyeleri yaptim ve guzel oldular, ellerinize saglik

Adsız dedi ki...

afiyet olsun, senin de eline sağlık..

Adsız dedi ki...

Benimkiler bu kadar hoş görünmüyor, üstü kurumuş topraklar gibi çatladı. İlk defa sıvıyağ kullandım, bundan sonra galiba tereyağdan vazgeçmeyeceğim. Ama lezzeti güzeldi.
Meliha

Adsız dedi ki...

meliha hanım tadı güzelse görüntüsü için sağlığınızı bir kenara koymayın derim ben :)

mualla dedi ki...

bende diyorumkıbildigimiz hakiki zeytin yağmı yoksa mısır özü filanmı?

Adsız dedi ki...

mualla hanım ben hakiki veya riviera kullanıyorum.

Adsız dedi ki...

ELVAN DEDİKİ:tarifiniz üzerine üzümlü kurabiyeyi yaptım çok güzel oldu.hem çok pratik hemde evde olan malzemeler.TEŞEKKÜRLER

Adsız dedi ki...

ELVAN DEDİKİ:kurabiyeleri aynı tarifteki gibi yapın fakat piştikten sonra fırından cıkınca tepsinin içinde soğumasını bekleyin soğuduktan sonra servis yapın aksi taktirde sıcakkan tepsiden alırsanız dağılıyor.