Sayfalar

Pazartesi, Şubat 27, 2006

Yeter Artık !!

Sevgili Mine'nin bize mail atmasıyla haberimiz oldu bu hırsızlıktan. Fakat galiba okuyucu ve blog sahiplerinin yoğun mesajları karşısında biraz önce girdiğimizde bizim sitemizden çalınan tarifleri ve diğer birçok tarifi göremedik. Bu da bir gelişmedir. Umarız bundan sonra bu tip çirkin olaylarla karşılaşmayız.

Şule & Hatice

13 yorum:

Adsız dedi ki...

Şule ve Hatice;

İnanmayacağınız bir gelişme oldu. Sabah ben konudan haberdar olduktan sonra bir yazı yazmıştım. Sadık okuyucularımdan Seda okuyunca ne yapacağını düşünüp inanılmaz birşey yapmış/tı.

Her sabah iş yaparken kulak msafiri olduğum Kanaltürkteki yemek programına (Yemek Bahane) Seda'nın bağlandığını duyunca televizyonun başına oturdum. Gerçekten bizim Seda canlı yayına telefonla bağlanıp sitelerindeki olaydan bahsetti. Ve çok üzüldüğünü söyledi. Programın sunucusu ilgileneceğini söylemişti. Gerçekten ilgilenmiş. Vallahi 40 yıl düşünsem bir programlarını arayıp canlı yayında konuyu duyurmak aklıma gelmezdi.

Adsız dedi ki...

Devletşah gerçekten de çok güzel bir gelişme. Böylece çok daha fazla kişiye konu duyurulmuş olmuş. Seda'ya teşekkür etmemiz gerekiyor bu durumda :) Haber verdiğin için teşekkürler..

Adsız dedi ki...

arkadaşlar mrb ben buün tekrar girdim o siteye fakat resimleri gördüm mesele bu siteden karnıbaharın resmi var.ben email atmaya çalıştım fakat site tamamen herşeye kapalı yorumları da çalışmıyo .neyse bu iğrenç olaydan dolayı çpok üzgünüm bende daha çok yeni olan bir blog açmaya çaılştım fakat olanları duyunca şok oldum.umarım olay çözülür elimden geleni yapcam bu olay için...

Adsız dedi ki...

cennet sabah karnıbahar, köfte ve kek fotoğrafları vardı sitemizden. Fakat zannedersem kaldırmışlar tarif ve fotoğrafların çoğunu. Ama şu anda bile portakalagacindan haticenin bir çok tarifi duruyor. Ben de yorum yazdım ve görünmedi. Umarız bir daha tekrar etmez bu çirkin olay.

Adsız dedi ki...

Merhaba;

Bizim verdiğimiz linklerden gittiğinizde bir müddet daha eski sayfalara ulaşılacak. Doğrudan onların sitesinin adresini yazdığınızda yemek bahanede yapılan yemeklerin sayfası açılıyor.

Adsız dedi ki...

Bütün blog sahipleri adına çok üzüldüm.Gerçekten büyük saygısızlık yapmışlar.Yaptığınız işe saygı duyulmadığı gibi üstünüzden kar edilmesi daha kötü.Madem zahmetsizce tariflere konmuşlar en azından bir mail atma zahmeti gösterip izin isteselermişti.Her işte bir yolsuzluk vardı çok şükür yeni bir yolsuzluk türü daha çıkardılar.........

Adsız dedi ki...

devletşah ben eski linklerden de gittim ama göremedim tarifleri. Ama özür yok bir şey yok, tariflerin asıllarını burdan bulabilirsiniz gibi kısacık bir açıklama.

zeynepcim teşekkürler. Giderek yaygınlaşıyor bu çalma olayı. Ne kadar yazık..

Adsız dedi ki...

tekrar mrb adı geçen sitede bir açıklamaya yer vermişler.googleden arattık öyle bulduk gibisinden okadar basitt okadasr emekleri harcayan bir açıklamaki çok sinir oldum çaldıkları resimlerin blog adlarını vermişler fakat link leri yok bu onlar için zor olmasa gerek nasıl ki resim ve tarifleri koplaladılarsa bunu yapmak zor değil.bir özür bile dilememşler yazıkkk yaaa çok yazık.hala kızgınlığım geçmedii...

Adsız dedi ki...

Cennet, bizlerin emeklerini hiçe sayarak nasıl böyle davranabildiklerini anlayamıyorum. Yazdıkları açıklama da son derece basit olmuş. Ayrıca ;bir kez daha Seda'ya yaptığı konuşmadan dolayı çok teşekkür ederiz.

Adsız dedi ki...

haticecim nasıl böyle birşey yaptıkları hiç şaşırtıcı gelmedi bana ordaki son derece basit olan açıklamayı görünce.bundan sonra böyle birşey yapmayacaklrınnda garntisi yok.belki bu sitelerin adleri duyuldu diye henüz yeni olanlarınkini çalcaklar.bu sitenin takipçisi olmak lazım.aslında bukadar kolayda bu işn içinden sıyrılamaması gerekirdi.bu arada bu olaylarla blog hizmeti veren kişler ilgilenmemilimi.sözleşmeyi okurken öyle yazıyordu kopyalanamaz çoğaltılamaz diye.verilen emeklerimize yazık yaa ne diyeceğimide bilemiyorum kiii.sevgiler...

Adsız dedi ki...

arkadaşlar, bu kanalın sahipleri hak hukuk adına mangalda kül bırakmayan insanlar. bu tür tespitleriniz var ise eminim biliyorsunuz ki fikir ve sanat eserleri kanunu gereği ihtar çekmeye, bu türlü durumların önlenmesini istemeye ve hatta Mahkemeye giderek tespit yaptırıp, tazminat istemeye kadar gidebilecek yolunuz var. Bu nedenle sıkmayın tatlı canınızı. Eğer hala anlamamışlarsa kanal sahipleri, anlatacak bir yol elbet bulunur.

Adsız dedi ki...

Slm siteniz harika ellerinize ve emeginize saglik bilmiyorum burasi bu mesajim icin dogru yermi eger degils esilebilirsiniz. Basarilarinziin devamini diliyorum. Sitenize goz atarken bu sayfayi buldum ama ondan once sitenziden bir kac tarife goz dikmistim ama yanlsi anlamayin lutfen resimlerinizi kopyalamak degil amacim bunu kendim yapmak icindi. Bu sayfayi da gorunce gozum korktu bagzi kotu olaylar olmus gecmis olsun. Tarifinizi alip kendim yapsam ve resmini cekmemde sakincasi varmi acaba benimd ebir sitem var oraya eklemek istiyorum. Ama sizin resimler degil sadece tariflerinizden faydalanmak istiyorum, egerki hayirderseniz, onemli degil. Simdiden tsk ler.

Adsız dedi ki...

Cennet, her siteyi takip edemiyoruz. Belki raslamadığımız ama izinsiz tarifleri ve resimleri kullanan başka siteler de vardır.
Aslıhancım, çok teşekkürler. Doğrusu çok moral verdin; bu konuyu daha ayrıntılı konuşuruz umarım bir ara. Sevgiler...
Anonymous,isminizi ve sitenizi yazsaydınız keşke. Sitemizden aldığınızı belirtip, link vererek tarifimizi kullanabilirsiniz.