Sayfalar

Cumartesi, Kasım 12, 2005

Hindistan Cevizli & Fıstıklı Toplar



Gimat'ı Hatice ile keşfettiğimizden beri baharatlarımızı, kakaomuzu, hindistan cevizimizi, kuru yemişleri ve daha bir çok ihtiyacımızı buradan almaya başladık. Nerelerin perakende sattığını da neredeyse öğrendik. Hindistan cevizini de Bağdat baharatın perakende dükkanından aldım. Kilosu 6 YTL. Ben de 2 YTL'lik aldım ve koca bir torba olunca bu kadar hindistan cevizini ne yapacağımı düşünmeye başladım ve aklıma hemen Portakal Ağacı'ndan Hatice'nin Hindistan Cevizli Kartopu tarifi geldi. Topları yaparken (eşim) Özdemir de yanıma geldi ve alternatifler üretmeye başladı. İçine fındık koyalım, ceviz koyalım, fındıklı draje koyalım, toz antep fıstığı ekleyelim gibi bir çok fikir üretti. Fındık fikri hoşuma gitti fakat evde yoktu bu yüzden karışımın bir kısmına fıstık ekledik. Bu arada yaptıktan sonra çikolatayla birlikte de çok güzel gittiğini fark ettim. Topların ortalarına dilerseniz damla çikolata da koyabilirsiniz. :) Tabi sade olarak da gayet güzel..

Malzemeler:

  • 3-4 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı süt tozu
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 200 ml krema
  • toz antep fıstığı
Yapılışı:

Malzemelerde sadece krema sıvı olduğu için toparlanmaz gibi geliyordu. Bu yüzden hindistan cevizinden ilk önce 3 bardak kaba boşaltmışım fakat sonradan yarım bardak kadar daha ekledim. Hindistan cevizinin üzerine süt tozu, şeker ve kremayı ekleyip yoğurun. Karışımın bir kısmını ayırın ve istediğiniz kadar toz antep fıstığı ekleyip tekrar yoğurun. Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp hindistan cevizine buladıktan sonra tabağa dizin ve buzdolabında bekletin. Dolapta beklettikten sonra sertleşiyorlar. Ben yumuşak hallerini daha çok sevdim.

Afiyet olsun..

12 yorum:

Adsız dedi ki...

Ne güzel ilk yorum benden.Bende Haticenin sitesinde görmüştüm ve dikkatimi çekmişti.Yapıp yapmamakta kararsız kalmıştım.Gerçi krema bulamadığım için yine yapamayacağım.Ama olsun tarif nasıl olsa burda.Ellerine sağlık sevgiler,Haticeye selamlar.

Adsız dedi ki...

Ellerine saglik Sule, pek guzel gorunuyor.

Zeynep, ben Our Patisserie'de epey onceden buna benzer ama krema yerine tereyag ile yapilan bir tarif vermistim. Belki isine yarar.

Adsız dedi ki...

Teşekkürler Zinnur.Tarif galiba İngilizce verilmiş,o yüzden anlayamadım.Yinede sağol.

ZeYNeP dedi ki...

Şule merhaba,
Eşlerin arada mutfağa girmeleri faydalı oluyormuş gördük:) Evet damla çikolata çok iyi fikir geldi banada.Bu tarif bizim yemek grubunda da cokca yazıldı ama hiç yapayım dememiştim. Ama bugun sende okuyunca bu Cuma gunu gelecek olan arkadaşlarıma yapayım diye içimden geçti oyle anlatmışsın ki:)

Süttozu yok onu alayım bari:)
Ellerinize saglık,

Figen

Adsız dedi ki...

zeynep krema bulur bulmaz denersin inşallah.

zinnur beğenmene sevindim, teşekkürler..

Figencim eşimin fikirlerine mutfak da dahil her zaman önem veririm. Çok güzel fikirler çıkıyor çünkü ondan. Arkadaşlarına yaparsan beğeneceklerini düşünüyorum tabi hindistan cevizi seviyorlarsa.

Adsız dedi ki...

tarif çok güzel ellerine sağlık bu hindistan cevizini aldığınız yerin adresini daha ayrıntılı verebilirmisiniz acaba?

Adsız dedi ki...

esaa teşekkürler.. Bağdat, Gimatın ana kapısından girince soldan ilk blokta, ilerde solda. Açık adresini bilmiyorum maalesef..

Adsız dedi ki...

çok güzel görünüyorlar, ellerinize sağlık..ama ben süt tozunu bir türlü bulamadım acaba nereden temin edebilirim yardımcı olursanız çok sevinirim.

şule dedi ki...

marketlerden temin edebilirsiniz..

Adsız dedi ki...

zaten yakınımdaki migros ve carrefour lara baktım ama bulamadım o yüzden sizin bildiğiniz bir yer olup olmadığını sordum.yine de teşekkürler.

şule dedi ki...

Pınar'ın metal silindir kutuda olanını almıştım o zaman. Ama sanırım artık üretmiyorlar. Ben de uzun zamandır yapmadığım için bilemiyorum.

Adsız dedi ki...

tamam araştırmaya devam edicem :) yardımcı olduğunuz için çok sağolun