Sayfalar

Çarşamba, Ekim 19, 2005

Kağıt Kebabı



İlk kez yapmayı denediğim yemeklerden birisi oldu kağıt kebabı. Bu nedenle cumartesi günü için pişirdiklerimi sulu yapmadığım için biraz kuru olmuşlardı fırından çıktıklarında. Ama pazar günü pişirdiklerim tam kıvamındaydılar.

Malzemeler :
  • 1 kilo kuşbaşı dana eti
  • 1 adet büyük soğan
  • 3 adet havuç
  • 3 adet patates
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 3 adet defne yaprağı
  • tuz, karabiber, kırmızıbiber, yenibahar, kekik
  • 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ

Hazırlanışı :

Öncelikle kuşbaşı doğranmış etlerinizi teflon bir tencerede pişirmeye başlayın. Etler sulanmaya başladığında defne yapraklarını ilave edin. Bıraktıkları suyu çektiklerinde etler hala pişmemiş ise tencereye bir miktar sıcak su ilave edin. Etler iyice yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra baharatlarını ilave edin. Soğanı yemeklik doğrayıp tencereye ekleyin. Daha sonra salçayı da ilave edip, karıştırın.
Patates ve havucu orta büyüklükte küpler halinde doğrayıp biraz diri kalacak şekilde haşlayın. Sonra bunları da etlere ilave edin. Bezelyeyi de ekleyip karıştırın. Karışım hafif sulu olacak kadar sıcak su ilave edin. Tüm karışımı 5 dk. daha pişirin.
Yağlı kağıt rulosundan 28 cm. boyunda parçalar kesin. Sonra her parçayı enine 2 ye bölün. Böylece 18cm x 28cm boyutunda dikdörtgenler elde etmiş olacaksınız. Sonra hazırladığınız malzemeden 2-3 tahta kaşık kadar kağıtın ortasına yerleştirin ( suyunu da ) . Dar olan kenarları üst üste gelecek şekilde kapayın. Diğer kenarları da kıvırarak kapatın ve fırın tepsisine yerleştirin.Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Önceden ısınmış 190-200 derece fırında 8-10 dk. kadar pişirin.
Afiyet olsun...

14 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Hatice
Bu yaglı kagıt rulosu nerde ne isimle satılıyor o olmadan bu yemegı yapamayız herhalde

Adsız dedi ki...

Merhaba Reyhan Hanım, tüm marketlerde buzdolabı poşeti, aliminyum folyo gibi malzemelerin olduğu reyonlarda bulabilirsiniz. Pişirme kağıdı olarak geçiyor ismi. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

slm ilk kez girdim sitenize sürekli portakal ağacı tarçının mutfağı ve sibel e giriyordum fakat sizde çok hoşuma gittiniz hepimizin yapacağı dile sade güzel bir site bu arada ne işle uğraştığınızı vede nezaman siteye vakit ayırdığınızı merak ettim yazarsanız sevinirim
sevgiler

pınar dedi ki...

hatice eline sağlık. epeydir yememiştim bunu. anneme hatırlatayım da yapalım.
sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhaba Nurdan, öncelikle sitemize hoşgeldin. Güzel sözlerin için çok teşekkür ederiz :))
Biz bankada çalışıyoruz ve fırsat buldukça siteyi güncelliyoruz. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Pınar çok teşekkür ederim. Yaparsanız afiyet olsun şimdiden. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Haticecim doğrusu bu tarife ne zaman sıra gelecek diye merakla bekliyordum. Ellerine sağlık. Şimdi deneme sırası bizlerde. :)

Adsız dedi ki...

Merhaba Elifcim, ancak sıra geldi bu yemeğe :))Deneyecek olmana da çok sevindim. Teşekkür ederim. Mehtap'ı çok öpüyorum. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

slm, dün akşam eşim etli bişeyler isteyince değişiklik olsun diye denedim.hepimiz bayıla bayıla yedik.ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

Merhaba Aslıhancım, afiyet olsun. Deneyip beğenmenize çok sevindim. Selamlar...

Adsız dedi ki...

Merhabalar.Bu tarifi görünce memleketim aklıma geldi.Bu yemeği fast food olarak yiyebilceğiniz tek yer sanırım Hatay'dır.Çünkü bizim burda her kasap'a gidip bir kağıtta et istediğinzi söyleseniz;o hazırlar fırına gönderir ve 20 dakka sonra kebap ekmeği ile birlikte gelir.Çok lezzetlidir.Tavsiye ederim.

Adsız dedi ki...

Anonymous, ilk defa duydum bu fast food yemeğini ve çok hoş doğrusu :) Paylaştığın için teşekkür ederim...

Adsız dedi ki...

patetes olmasa olur mu? evde kalmamış.

gülser

şule&hatice dedi ki...

Gülser olur elbette, patates içindeki malzemeyi zenginleştirmek için.