Sayfalar

Cuma, Ekim 21, 2005

Havuçlu, Elmalı Nefis Muffinler



Nihayet bu harika kekin tarifini verme sırası geldi. Şimdiye kadar yediğim en lezzetli muffin diyebilirim. İçinde neler yok ki. Bu mufinleri pazar günü teyzemlere iftara giderken yaptım. Tadına bakamadan götürdüm tabi, yemeğimizi yer yemez hemen bir tane yedim. Neyseki çok güzel olmuştu. Tadı kuzenim Hacer, annem, eşim, Halime abla ve diğer kuzenim tarafından onaylandı. Ben de mutluluktan havalara uçtum tabi :). Bir dahaki sefere baton kek kalıbına yapmayı düşünüyorum. Bu malzemelerden 26 adet muffin çıktı. Tarifi internette dolaşırken bu siteden bulup, türkçeye çevirip bilgisayarıma kaydetmiştim. Malzemelerde değişiklik yaptım. Buraya kendi yaptığım ölçüye ve malzemeye göre yazacağım.

Malzemeler:

  • 2,5 bardak un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 silme tatlı kaşığı tarçın
  • 1 bardak şeker
  • 3 yumurta
  • 1 bardak sıvıyağ
  • 1 paket vanilya
  • 2 büyük havuç, soyulmuş ve rendelenmiş
  • 1 elma, soyulmuş ve tavla zarı şeklinde doğranmış
  • 1/3 bardak kuru üzüm
  • 1/3 bardak hindistan cevizi
  • 1/3 bardak dövülmüş ceviz
  • 1/2 bardak süt
Yapılışı:

Un, kabartma tozu, tuz ve tarçını büyük bir kaba eleyin. Şeker, yumurta, yağ, süt ve vanilyayı başka bir kapta çırpın. Havuç, elma, üzüm, hindistan cevizi ve cevizleri ekleyin, iyice karıştırın. Unlu karışımı ekleyin ve hafifçe karıştırın. Karışımı yağlanmış veya kek kalıpları yerleştirdiğiniz muffin kalıplarına kaşık kaşık paylaştırın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25-30 dk pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın. Alttaki fotoğraf kalıbından çıkmak istemeyen muffine ait :).



Afiyet olsun...

21 yorum:

Sibel dedi ki...

Şulecim nefis olduklarına eminim, içinde gerçekten neler yok ki! Ellerine sağlık:)

Adsız dedi ki...

mertcan seyretmekle kalmayın yapın da :).

Sibelcim evet çok güzel bir kek, aynı zamanda çocuklar için de oldukça besleyici :) Teşekkür ederim..

Adsız dedi ki...

şulecim ellerine sağlık, iç malzemesi ne kadar zengin olmuş bu muffinlerin,eminim tadı da nefistir, içine bir de portakal kabuğu eklesek tam kış keki olacak...ben de sade keklerdense böyle meyveli kekleri daha çok seviyorum, ama evdekilerle biraz çakışıyoruz, özellikle bizim ufaklık, kek fırında pişerken bir hevesli bir hevesli, ancak sıra yemeğe gelipte içinden meyve parçaları veya rendelenmiş havuç çıktı mı ne var bunun içinde deyip yemiyor maalesef:(

Adsız dedi ki...

aslında çocukların da seveceği bir tat ama, tabi onları anlamak zor :). Bizde çocuk olmadığı için rahat rahat istediğimizi pişirip yiyebiliyoruz.

elcinin_mutfagi dedi ki...

Sule cok güzel görünüyorlar mis gibi de kabarmislar..icindeki malzemelerin hepsi de uyumlu elma tarcin ceviz ohhh ellerine saglik:)

huysuz dedi ki...

kesinlikle malzemelerin uyumu nefis bir tat yaratmıştır diye düşünüyorum,hemem denemezsem çatlarım :) ellerine sağlık..

Hayat Güzel dedi ki...

Bütün malzemeler mutfağımda var, o zaman neden yapmayayım!

ev perisi;) dedi ki...

tam atom bombası tarzında...iç malzemesi oldukça zengin vede besleyici olmuş.Özellikle çocuklarımız için şahane bir ara öğün.Ellerinize sağlık.MUHABBETLE...

Adsız dedi ki...

Elçin teşekkürler. Çok fazla kabarmadılar aslında ama yumuşacık oldular :)

Huysuz ve tatlı malzemeler gerçekten de çok uyumluydu. tadı nefisti mutlaka denemelisin.

Hayat yapmışsındır umarım :)

Ev perisi, havuç ve elma yemeyen çocuklar için güzel bir yöntem olabilir :)

xtra teşekkürler. sanırım muffinin türkçesi topkek demek ama yine de muffin yazdım :)

Hayat Güzel dedi ki...

Sevgili Şule,dün tarifini denedim. Gerçekten güzel oldu. Teşekkürler. Minik kekler sınavı geçti, tarif defterime girebilirler :)

Adsız dedi ki...

Hayat beğenmene çok sevindim. Afiyet olsun..

Adsız dedi ki...

Şulecim tarifini bugün denedim. Muffin kalıbım olmadığı için borcam tepsimde yaptım bende. Çok beğendik ve afiyetle yedik. Teşekkürler...

Adsız dedi ki...

Elifcim afiyet olsun. Beğenmenize çok sevindim.

Sevgili Emel, teşekkürler. Kaç adet muffin çıktığını yazmıştım zaten :). Muffin kalıplarım ne çok küçük ne de çok büyük orta boy zannedersem.

Aslı Altan Altundal dedi ki...

Muffinleri ne zamandır görmekle birlikte, yorum yazamamıştım.Aklım kaldı,şu işlerimi bir bitireyim , hemen deneyeceğim.Tam kızlara göre...

Adsız dedi ki...

sevgili aslı denediğin zaman beğenirsin umarım.

Adsız dedi ki...

ne oluurrr yardım.....

şulecim tarif için teşekkürler, bu muffinleri yaptım fakat biraz yağlı oldu. 1 su bardağı sıvıyağ koydum ondan mı acaba? yoksa 1 çay bardağı mı koymam lazımdı ??

teşekkürler

gamze

Adsız dedi ki...

gamze ben de muffinleri yaparken 1 su bardağı zeytinyağı kullandım fakat bize yağlı gelmedi. Dilersen bir dahaki yapışına yağını daha az koyabilirsin.

Adsız dedi ki...

Bu muffinlar cok harika.Dun aksam yaptim ben icine portakal rendesi ve kuru kayisi dograyip koydum . Enfes oldular. Beyim 10 verdi tabi 10 nun ustunde:D Herkese tavsiye ederim. Sulecim bizimle bu tarifi paylastigin icin sana tesekkur ederim.

Sedef

Adsız dedi ki...

sedef her iki malzeme de muffinin tadını oldukça güzelleştirmiştir :). Beğenmenize çok sevindim, afiyet olsun.

Adsız dedi ki...

şulecim?!?!,

BU MUFFİNLER NEFİS!!!!



mervin

HİLAL SAYGILI dedi ki...

Bu nefis muffinleri şu an itibariyle denemiş, pişirmiş ve tatmış bulunmaktayım. nefiss daha ne denir ki. içinde yok yok zaten. yalnız yorumlara baktığımda deneyenler böyle birşeyden bahsetmemiş ama ben şeker miktarını biraz eksik buldum. eşimle ortak görüşümüz. birdahaki sefere biraz arttırmayı düşünüyorum.
ellerinize emeğinize sağlık.