Sayfalar

Salı, Mayıs 17, 2005

Tavuk Köftesi

Tavuk Köftesi

Aslında perşembe günü yapmıştım bu yemeği ama ekleme sırası ancak geldi :) Ben eskiden kızartarak yaptığım yemekleri artık olabildiğince fırında pişirmeye çalışıyorum. Bu köfteleri de fırında pişirdim.

Malzemeler:

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 2 yumurta
  • 1 avuç maydanoz
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • tuz,karabiber, kekik
  • bayat ekmek içi
  • 1/2 bardak kadar un

Hazırlanışı:

Soğanı ve maydanozu önce rondoda kıyın ve geniş bir kaba alın. Daha sonra tavuk etini de rondoda iyice kıyın; onu da kaba alın. Normal köfte harcı yapar gibi 1 adet yumurtayı, bayat ekmek içini , sıvıyağı ve baharatları ekleyip iyice yoğurun. Fırın tepsisini hafifce yağlayın. Kalan 1 yumurtayı iyice çırpın. Yayvan bir kaba unu koyun. Harçtan köfteler yapıp önce yumurtaya sonra una bulayıp tepsiye yerleştirin. Önceden ısınmış 190-200 derece fırında pişirin.

Afiyet olsun...

8 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba.köfteler çok güzel görünüyor.Bende kıymayla yaptığım köfteleri fırında pişiriyorum.daha hafif ve lezzetli oluyor.Ayrıca daha iyi pişiyor sanki.Bu tip kolay tariflere yer vermeniz cok güzel.Yemek bilmeyen insanlara bu siteler ilaç gibi geliyor.İnsanlar ellerinin altında bulabilecegi malzemelerle yapabilecegi tariflere daha çok rağbet ediyor,en azından benim için böyle.Bazı tarifleri görünce çok hoşuma gidiyor ama malzemelere bakınca bunları nerden bulacagım diye vazgeçiyorum,hatta yorum bile yazasım gelmiyor.Mesela portakal ağacında Haticenin başarısının nedenide bu bence .hiç yemek bilmeyen bir insan bile siteye girdigi zaman harikalar yaratabiliyor.sizide çabalarınızdan dolayı kutluyorum.yanılmıyorsam siteniz daha yeni ama başarılı olacagınıza inanıyorum.ellerinize sağlık,sevgiler.......

Adsız dedi ki...

Sevgili Zeynep güzel sözlerin için çok teşekkürler. Düşüncelerine ben de katılıyorum. Önemli olan herzaman rahatlıkla bulunacak malzemelerle güzel şeyler yapabilmek bence de.
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

selam köfteni ızgarda pişirdim un yumurta koymadan hoş oldu eline sağlık

Adsız dedi ki...

Izgarada pişirmek çok daha lezzetli olur bence. Beğenmenize çok sevindim :) Sizin de elinize sağlık...
Sevgiler...

nurbeyaz dedi ki...

merhaba hatice yemek harika gorunuyor,bir sey sormak istiyorum. tavuk gogsunu iyice cozuldukten sonra mi rondoya aliyorsun, rondo dedigin mutfak robotu degil mi?tam emin olamiyorum robotta nasil olur?bi de galeta unu kullansam nasil olur?tesekkurler simdiden cevaplarin icin.

Adsız dedi ki...

Merhaba Nurbeyaz,
Geç yanıt verdiğim için kusura bakma;
Tavuğun iyice çözulmesi gerekir kıymak için. Rondo dediğim evet mutfak robotunun soğan falan parçalayan kısmı.Görünüşü kıyma gibi olmuyor tabi rondodan geçince ama diğer malzemelerle karıştırılınca fark olmuyor.Galete unu ile de yapılabilir.
Sevgiler...

Unknown dedi ki...

merhaba, tarif icin tesekkurler. 11 aylik kizima ne yapabilirim tavuklu diye dusunuyordum, hizir gibi yetistiniz. Ben de icinde biraz daha sebze olsun diye farkli renkli biberler koydum icine ek olarak. Rengarenk, besleyici kofteler oldu, kizim da afiyetle yedi.

Adsız dedi ki...

Bahar, bebekler için güzel bir yemek gerçekten de. Kızın için faydalı olmasına sevindim :)