Sayfalar

Perşembe, Mayıs 05, 2005

Kabak Köftesi

Kabak Köftesi

Günlerdir yapayım dediğim fakat önüne hep bir engel çıkan kabaklarımı nihayet dün kullandım. İşyerimizde Hamiye Hanım'ın tarif defterinden bulduğum tarif. Sevgili kabak sevmez eşim beni yine engellemeye çalışsa da bu sefer işe yaramadı :). Hatta sonunda harika olmuş diye hızlı hızlı yemeye başladı. Ben evde 4 kabak olduğu için hepsini kullandım. Diğer malzemeleri de biraz biraz arttırdım. Buraya orjinal tarifi yazacağım.

Malzemeler:
  • 3 kabak (kabukları kazınmış)
  • 2 çorba kaşığı yağ (ben tereyağı kullandım)
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 4 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çırpılmış yumurta
  • 2 diş dövülmüş sarımsak (daha fazla da kullanabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:

Kabakları kağıt havlu üzerine rendeleyip fazla sularını sıkın. Bir kaseye kabakları, yumurta, sarımsak, tuz, karabiber, peynir ve unu ekleyip iyice karıştırın. Bulamaç fazla cıvık olmuşsa biraz daha un ekleyin. Büyükçe bir tavada yağ ve zeytinyağını kızdırın. Tahta bir kaşıkla bulamacı, aralıklı olarak tavay döküp her iki tarafı nar gibi kızartarak servis yapın.

Afiyet olsun..

15 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba,
Biz buna mucver deriz.Ben denemedim ama, bir arkadasim yagda kizartmak yerine, yag surtulmus yanmaz tavada yaptigini soylemisti.guzel oluyormus,hem de daha saglikli tabii ki.
Afiyette kalin.

Adsız dedi ki...

merhaba nazo; hatice de buna mücver diyoruz biz demişti ben bu tarifi denediğimde fakat sanırım mücvere kaşar katılmıyormuş. Zaten ufak bir malzeme değişikliği tarifin adını değiştiriveriyor. Yağ konusunda haklısın bu daha yağlı oluyor fakat az yağlı tavada kızartınca da köfteler yanıyor :(. Bu yüzden daha çok yağda kızarttım bu sefer..

Adsız dedi ki...

ne kadar güzel yemekler yapıyorsunuz ellerinize sağlık sizlere gıpta ediyorum çünkü benim hiç zamanım olmuyor teşekkürler

Adsız dedi ki...

hiç kabak mücver veya köfte yapmamıştım, ilk kez deniyeceğim. sizinki çok güzel görünüyor ayrıca malzemeleride her an tedarik edilebilecek tarzda. inşallah hiç olmassa görünüşü sizinkisi gibi olur. sevgiler tülay.

Şule dedi ki...

tülay görüntü kadar tadı da çok güzel oluyor. hiç kabak yemeyen eşim bile yemişti o zaman. denersen beğeneceğini düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

bende ilk defa yapıcam inşallah sizinki gibi çok lezzetli olur çünkü sizinki okadar güzel görüyorki anlatamam akşama benim menüm mücver

Şule dedi ki...

hawa hanım umarım sonuçtan memnun kalmışsınızdır. sevgiler..

Adsız dedi ki...

Tarifleriniz çok güzel. Kabak köftesini de bugün denedim. Çok yağlı oldu ama çokta güzel oldu. Tarif için teşekkürler.

Adsız dedi ki...

nurten afiyet olsun, kızartılınca haliyle yağlı oluyor :)

münibe dedi ki...

selam şule hanım
bizim evde kabak yemekleri asla yenmez,kendim için yapsam bile esim mutlaka kokusundan bile rahatsız oluyorm derdi.sizin tarifinizi denedikten sonra artık esim kendi marketten kabak alır oldu.çok tesekkür ederim.ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

münibe, evinizde bundan böyle kabak yenmesine vesile olduğum için çok mutlu oldum. Afiyet olsun :)

melek dedi ki...

merhaba ablacım ilk defa yapıcam inşallah güzel olur tarif için teşekkürler
(melek)

şule dedi ki...

melek umarım güzel olmuştur. :)

Adsız dedi ki...

bencede çok güzel görünüyor bende şimdi yapçam bakalım nasıl olacak :)

Adsız dedi ki...

slm ben tarifinizi denedim.yagli oluyor birde sicakken hemen yenilmesi lazim soguk olunca dahada agirlasiyo...