Sayfalar

Cuma, Mayıs 20, 2005

Çilekli Parfe

Çilekli Parfe

Çilek mevsimi geçmeden bu tatlıyı ( yada dondurmada diyebilirsiniz) yapmak istiyordum hep. Aslında artık krem şanti, jöle gibi ürünleri kullanmak istemiyorum mutfağımda ama böyle alternatifi olmayan ve çok sevdiğim şeylerde kullanıyorum malesef.

Malzemeler:
  • 1 yumurta akı
  • 1 paket krem şanti( sade yada çilekli)
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 paket Dr. Oetker çilekli jöle
  • 1/2 su bardağı sıcak su
  • 1/2 su bardağı ince doğranmış ( tavla zarı kadar) çilek
Hazırlanışı:

Derin bir kapta süt ile krem şantiyi mikserle sertleşene kadar çırpın ve buzdolabına koyun. Başka bir kapta 1 yumurta akını yine mikserle şertleşene kadar çırpın; iyice sertleşmese de olur.( Bu arada; mikserin uçları temiz ve kuru olmalı) . Köpük köpük olan yumurta akını şantinin üzerine dökün; yine buzdolabında bekletin. Başka bir kapta sıcak su ile jöleyi eritin ve dolabtan çıkarttığınız şantili karışıma ekleyin. Çilekleri de katıp mikserle iyice karıştırın. Cam bir kaba karışımı dökün ve buzlukta bekletin. Eğer servis sırasında kalıptan ters çevirip çıkarmak isterseniz benim yaptığım gibi kalıba streç film serin.
Afiyet olsun...

15 yorum:

Adsız dedi ki...

MERHABA ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELİNİZE SAĞLIK BUNU ŞEFTALİ İLE HİÇ DENEDİNİZMİ ACABA NASIL OLUR?
BİRDE BUZLUKTA NEKADAR BEKLER YANİ YAPIP KOYSAK ANİ GELEN YAZ MİSAFİRLERİ İÇİN TADINDA DEĞİŞİKLİK OLURMU Kİ

Adsız dedi ki...

Merhabalar, ben sadece çilekli denedim. Şeftali ile nasıl olur bilemiyorum. Ama önce çileklisini deneyim derim.
Dolaba ilk koyduğunuzda sıvı oluyor.Ama servis için buzlukta donması gerekir. Bunun içinde en az 2 saat beklemesi gerekiyor. Bu tatlının şöyle bir avantajı var; yapıp buzluğunuzda bekletebilirsiniz uzun bir süre;hiç bir şey olmuyor.

suTLukaHve dedi ki...

off cok guzel...

Adsız dedi ki...

:)) Teşekkürler Esma...

Adsız dedi ki...

sorum olucakti yumurtayi eklemeden once kremsantili karisim ne kadar kalmali buzdolabinda ve yumurta eklendikten sonra da
tesekkurler

Tijen dedi ki...

eline saglik!
eskiden ben de parfe yapardim. bir tanesi nasildi? limonlu muydu? bak hatirlamiyorum.. çok olmus demek ki yapmayali. çevirisini yaptigim 'üç malzemeli bes yildizli yemekler' kitabinda ortasinda bütün muzlar olan çikolatali bir parfe vardi, kesince çok güzel oluyor görüntüsü!
tijen

Adsız dedi ki...

eline sağlıkyarın yapacağım tarifler çok hoş handan

Adsız dedi ki...

selam bugün yaptık yalnız krem şantim ve jolem çilekli değildi yanlış almışım marketten o yüzden çileklerin bir kısmını püre yapıp koydum donmasını bekliyoruz bir günde frigo yaparmısın

Adsız dedi ki...

selam bugün yaptık yalnız krem şantim ve jolem çilekli değildi yanlış almışım marketten o yüzden çileklerin bir kısmını püre yapıp koydum donmasını bekliyoruz bir günde frigo yaparmısın

Adsız dedi ki...

selam sonuç hüsranla bitti şekersiz oldu kimsee beğenmedi

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
Haftasonu internete giremediğim için ancak bugün yanıt verebiliyorum size...
Anonymous, şantinin dolabta bekleme süresi önemli değil; diğer malzemeler hazırlanırken soğuk bir ortamda beklemesi için dolaba konuluyor.
Sevgili Tijen, eminim çikolatalı ve muzlu da çok hoş olur. Teşekkürler...
Sevgili Handan, zaten çok fazla şekerli olmuyor ama jölenin içerisindeki şeker ve şantinin tadı yetiyor. Beğenilmemesine çok üzüldüm. Neden öyle oldu ki??? :(

Adsız dedi ki...

Cilekli Parfeyi dun aksam denedim,handanin yorumunu okudugum icin sekeri az olabilir ihtimaline karsin biraz pudra seker ekledim,ama oyle olmasada cok guzel olacakmis,paylasiminiz icin tesekkurler...

Adsız dedi ki...

Merhaba Arzu, beğenilmesine çok sevindim. :) Moralimi düzelttin :))
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

merhaba ben buket coook güzel bir site bu***

Adsız dedi ki...

merhaba ben sevda mükemmel tarifler bayyy*******