Teyzemler bu kış bize epey iri bir kabak verince ne yapsam diye araştırmıştık. Şule'nin bulduğu linklerden bu barların görüntüsünü çok beğenince denemeye karar verdim. Alt hamur biraz sert oluyor ama üzerindeki malzeme tuttuğu için sorun olmuyor. Tarifi 250 ml. lik bardak kullanarak hazırladım.
Malzemeler:
Hamur için:
- 1/2 bardak ince çekilmiş fındık
- 1/2 bardak tereyağı
- 1/2 bardak şeker
- 1/2 paket vanilya
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1,5 bardak un
Krema için:
- 2 yumurta
- 2 bardak kabak püresi
- 1 kutu krema
- 1/2 bardak şeker
- 1/2 paket vanilya
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1/2 çay kaşığı zencefil ( kullanmadım)
- 1/8 çay kaşığı karanfil (kullanmadım)
Hazırlanışı :
Fındıkları rondoda iyice çekin. Sonra teflon tavada kısık ateşte fındık kokusu yayılana kadar kavurun. Tekrar rondoda 1 bardak un, fındık ve tuzu karıştırın. Bir kabta oda sıcaklığında yağ ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. ( ben sadece tereyağ değil, 2 kaşık tereyağını bardağa koyup kalan kısıma sıvıyağ ekledim.) Kuru karışımı ve vanilyayı ekleyin karıştırın. Kalan yarım bardak unu da ekleyip karıştırın. Fırını 175 dereceye ayarlayın. Dikdörtgen bir fırın kabına yağlı kağıt serin. Hamuru tepsiye yayıp üzerine çatalla delikler açıp 15 dakika pişirin. Kabaran yerler olursa çatalla söndürün.
Kabak püresini daha önceden hazırladığınız kabak tatlısını kullanarak hazırlayabilirsiniz. Bir kapa yumurtaları koyup çırpın. Şekeri, kabak püresini, vanilya ve baharatları ekleyip çırpmaya devam edin. Azar azar kremayı ekleyin. Ilınan alt hamurun üzerine hazırladığınız karışımı yayın. Yine 175 derece fırında 30-35 dk. pişirin. Soğuduktan sonra kare şeklinde dilimleyip servis edin.
Afiyet olsun...
5 yorum:
ellerinize sağlık, sevgiler
Haticecim ellerine sağlık,çok güzel bir lezzet enkısa zamanda denemeliyim..
Rumma, teşekkür ederim,
Nurhayatcım, umarım denersin. Sevgiler...
Merhaba,
Ben bu tarifi denedim, çok lezzetliydi ancak benim alt hamurundaki şeker erimemişti. Sizin yaptığınızda da bu şekilde miydi, yoksa benim kaçırdığım birşey mi var.
Teşekkürler.
Merhaba,
şeker ve yağı az karıştırmış olmalısınız, şeker krema kıvamına geldiğinde erişim oluyor genelde. Sevgiler
Yorum Gönder