Sayfalar

Pazartesi, Mart 22, 2010

Biftek Sarma


Bifteği hep salçalı, domatesli yapardık. Servis arkadaşım Mürşide'nin önerisiyle bifteğe yeni bir biçim kazandırmış olduk :).  İç malzemesini değiştirerek, yemeği çeşitlendirebilirsiniz. Biz evde olan malzemeleri kullandık. Dilerseniz bezelye, mantar gibi malzemeleri de kullanabilirsiniz..

Malzemeler:
  • 6 adet çok ince dövülmüş avuç büyüklüğünde biftek
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 kuru soğan
  • 2-3 domates
  • Kekik, tuz, karabiber

Yapılışı:

Sebzeleri minik minik doğrayarak biraz tuz atın ve ayrı bir kapta karıştırın. Etlere dilediğiniz baharatı serpiştirin. İç malzemeyi etin içine paylaştırarak dolma gibi sarın ve kürdanlarla tutturun. Tencerede biraz zeytinyağı ve rendelenmiş domates üzerine biftekleri yerleştirin. Eğer iç malzemeniz arttıysa etler biraz yumuşadıktan sonra tencereye kalan sebzeleri ilave edebilirsiniz, biz öyle yaptık ve çok lezzet kattı. Yaklaşık 1,5 saat bu şekilde pişirin ve yanında pilavla servis edin.

Afiyet olsun..


2 yorum:

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Ellerinize sağlık benimde yaptığım bir yemek sunumuda davet sofralarına çok yakışıyor.Çok güzel görünüyor.Sevgiler.

şule dedi ki...

Mine çok teşekkür ederim, gerçekten çok lezzetli ve de sunumu hoş bir yemek.