Sayfalar

Salı, Eylül 19, 2006

Patatesli Kır Pidesi



Bu pidelerin tarifini izinli olduğum zaman Yeşil Elma'yı izlerken aldım ve aynı gün yaptım. Akşam yemeği olarak yanında sıcacık çayla harika oldu. Ramazan yaklaşırken sahur için de güzel bir seçenek olacağını düşünüyorum. Çünkü oldukça doyurucu. Bu malzemelerle 6-7 adet pide çıkıyor ve 1 tanesini yerken bile zorlanıyorsunuz. :)

Malzemeler:

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket instant kuru maya
  • tuz
  • 1 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
İç Harcı:

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • pulbiber, tuz
Yapılışı:

Patatesleri haşlayın. Un, maya ve tuzu karıştırın. Süt ve sıvıyağı ekleyerek yoğurun. Sert olursa ılık su ekleyebilirsiniz. Hamuru 6-7 bezeye ayırın. Hamurların üzerini kapatarak bir kenarda dinlendirin. Bu arada iç harcını hazırlayın. Soğanları yemeklik doğrayın ve sıvıyağda kavurun. Patatesleri rendeleyin. Soğanları patatese ekleyin ve karıştırın. Baharat ve tuzla tatlandırın. Eğer iç harcınız benim yaptığım gibi tuzlu olursa :) içine bir adet çiğ patates rendeleyebilirsiniz. Yaklaşık 20 dk mayalanmış bezelerin her birini oval biçimde un yardımıyla açın. Açılan hamurun ortasına patatesli harçtan boylu boyunca yayın. Kenarlarını ortasına doğru kapatın. Uç kısımlarını bükerek birbirine tutturun. Yağlı tepsiye veya yağlı kağıt yerleştirdiğiniz tepsiye pidelerinizi yan yana dizin. Ben bir tepsiye 3 diğerine 4 adet sığdırdım ve iki tepsiyi aynı anda pişirdim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra üzerine tereyağı sürerek servis yapın.

Afiyet olsun...

10 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba çok güzel görünüyor ellerine saglik. bu kuru mayanin bir paketi kaç gr? instant maya gibi kabartma tozu paketi kadar mi yoksa diger büyük mayalardan mi ? tesekkürler... elif

Adsız dedi ki...

elif teşekkürler. mayayı düzelttim. küçük paketlerdeki instant kuru maya olacak. diğer mayalar da kullanılabilir tabi ama bu daha pratik oluyor.

Burcu Özdoğan dedi ki...

Sevgili Şule ellerine sağlık.Uzun zamandır evde pide yapmak istiyordum bu tarif tam bana göre:)

ZeYNeP dedi ki...

Şule harika gorunuyorlar,
ellerine saglık,

Figen

Adsız dedi ki...

Şule tamda karnım acıkmışken bayıldım pidelere ellerine sağlık nefis görünüyor sevgiler Ebru

Adsız dedi ki...

Burcu, Figen, Ebru beğenmenize sevindim. Yorumlarınız için teşekkür ederim..

Sibel dedi ki...

Ramazan yaklaştı, iftar-sahur önerileri de başladı ne güzel:) Şulecim harika olmuş pideler, ben kapalı pidelere bayılırım. Yanında ayranla da güzel giderdi bunlar. Ellerine sağlık canım! (ayrıca tatil boyunca yaptığın keklere baktım da fena oldum çok!)

Adsız dedi ki...

sibelcim teşekkürler. ayranla da çok güzel oldu evet. kekleri beğenmene de sevindim.

Rakunt ideas dedi ki...

Süper olmuşlar ellerine sağlık hemen deneyeceğim ...

Adsız dedi ki...

tuğba teşekkürler. dene sen de :)