Patatesli Yaz Çorbası'nın yanına etli yemek olarak da bunu yapmıştım. Dergideki malzemeleri yarı ölçü kullanarak yapmak istedim ama hamurunu yine tam ölçüye yakın yaptığım için biraz kalın oldu. Siz tam ölçüye göre yaparsanız incecik hamurlu kebabınız çok daha güzel olacaktır.
* Tarif Sofra dergisinin Ağustos-2006 sayısından alınmıştır.
Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz
- yarım çay bardağı dolmalık fıstık
- 1 kg yağsız kuzu kuşbaşı
- 1 çorba kaşığı tereyağı (zeytinyağı)
- yarım kg arpacık soğan
- 2 adet kırmızı biber
- 1 çay bardağı su
- tuz, karabiber,kekik
Ben dana eti kullandığım için düdüklüde 20 dk pişirdim. Yine de orjinal yapılışını yazıyorum. Tencerenin dibi ısındıktan sonra tereyağında kuzu kuşbaşını pembeleşene kadar soteleyin. Kabukları soyulmuş bütün arpacık soğanları (normal soğan kullandım) ilave edip sotelemeye devam edin. Küp doğranmış kırmızı biberi ve suyu ekleyin. Evde olmadığı için kırmızı biber salçasından kullandım. Kısık ateşte 1 saat et suyunu çekene kadar pişirin. İneceğine yakın tuz ve baharatları katıp karıştırın. Soğuması için bir kenara alın. Hamur için unun ortasını havuz gibi açın. Çukura yoğurt, sıvıyağ, tuzu ekleyip (hamur olmazsa su da ilave edebilirsiniz) yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek 15 dk dinlendirin. Kabınızın ve etinizin çokluğuna göre eti içine alacak kadar genişlikte ve çok kalın olmayacak bir şekilde hamurunuzu açın. Yağlanmış bir fırın kabının dibine dolmalık fıstıkları serpiştirin. Üzerine de kenarları sarkacak şekilde hamuru yerleştirin. Etli harcı yayın ve kenarlardan sarkan hamuru üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Altı kızarmamışsa ters yüz edip fırının ızgarasını açın. İlk sıcaklığı geçtikten sonra fıstıklı taraf üste gelecek şekilde servis tabağına alın. Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun..
19 yorum:
sevgili Şule, manisa kebabı aslında başka birşey...ödemiş ve tire kebaplarına benzer..pide ya da ekmeğin üzerine köfteler ve sos konur..sanırım buna başka bir isim vermek gerekir..çok güzel olmuş..ellerine sağlık..
http://www.kebapciali.com.tr.tc/ adresinde gerçek "manisa kebabı" görülebilir...
Anonim arkadaşlar öncelikle bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. Uyarı ve bilgilendirmelerinizi tarifi aldığım referansa yaparsanız sanırım daha etkili olur. Ben dergilerden, yemek programları ve kitaplardan gördüğüm hoşuma giden tarifleri deneyip burada paylaşmaya çalışıyorum.
Şulecim merhaba kebabın değişik ve lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık bu arada geçmiş kandilin mübarek olsun sevgiler Ebru
Merhaba,
Tarifi dergide görmüştüm ama anlatımı senin sayfanda okuyunca daha kolay geldi. Denemek istiyorum belki bu haftasonu yaparım.Teşekkürler...
Elvan
Merhaba Şule'cim manise kababıbını hazır yufkayla yapılmış şekilde yedim ama güzel görünüyor bende kendimin yaptığı hamurla bi deniyeyim bakayım nasıl olacak ellerine sağlık
ebru teşekkürler, senin de geçmiş beraat kandilin kutlu olsun.
elvan aslında tarifi dergiden bakarak yazmıştım :). olsun yine de sevindim.
şebnem, hazır yufkayla daha güzel olabilir çünkü hamuru daha ince :). umarım denersen beğenirsin.
Sulecim
ne guzel birsey bu. Cok hosuma gitti. Listeye aldim bu hafta.
Ayrica ramazan geliyor, iftar icin cok guzel bir secenek oldu benim icin.
Ellerine saglik canim.
zeynepcim teşekkürler. ramazan sofraları için doyurucu bir yemek. denersen beğenirsin umarım.
Sevgili Sule cok degisik ve güzel görünüyor ellerine saglik yapacaklar arasina girdi bile:)mutlaka denenecen cünkü acayip canim cekti..
Sevgiler
elçincim aramıza hoşgeldin. umarım yapınca da sonuçtan memnun kalırsın..
Şuleciğim ne güzel görünüyor tarifin. Ellerine sağlık. İlk defa gördüm bu tarifi ve tadına bakmak için can atıyorum
Merhaba arkadaşlar tarifi dün denedim benim için büyük bir hayal kırıklığı oldu, hamuru çok sertti ve etin verdiği ıslaklıktan dolayı iç kısmı hamur olmuştu
Allah'tan et güzel pişmişti, misafirlerim ve ben hamuru kabuk gibi soyup içini yemek durumunda kaldık, nerde hata yaptığımı anlamadım ama yinede en azından çabam takdir buldu :) başka deneyen arkadaşlar var ise mutlaka yorumlarını bekliyorum
Hepinize hayırlı ramazanlar
nbalaban, sonucun kötü olmasına üzüldüm. hamurun kulak memesi yumuşaklığında ve olabildiğince ince açılması gerekiyor. Hamur kalın olursa içi hamur kalabilir. Ayrıca etler pişmiş olduğu için öyle bir ıslaklık olmasına şaşırdım doğrusu. Ben de ilk defa bu tür bir yemek denedim fakat bu tür bir problemle karşılaşmadım. Umarım bir daha bu tür bir durumla karşılaşmazsın.
selam sitenizde ki enfes hurmali keki denedikten sonra manisa kebabini da yaptim bugun, yalniz nbalabanin dedigi gibi hamuru cok sert oldu, aslinda tarifteki sivi miktari cok az geldi birazda sut ekledim. Sonuc itibariyle o kadar da kotu degildi ama hamuru daha yumusak olsa daha guzel olurdu. Yalniz sunu soylemeliyim sunum itibariyle cok guzel, goruntusu istah kabartiyor dogrusu, tarif icin tsk...
lily-rose hurmalı keki beğenmene sevindim. manisa kebabının hamurunu nedense hiç bir okuyucu tutturamadı.:) aslında hamur yoğurmak için biraz da kendinizden bir şeyler katmanız gerekebiliyor. hamur cıvıksa un eklemek veya çok sertse yağ,su veya süt gibi hamuru yumaşatacak sıvılar eklemek gerekebiliyor. ben de dergiden aldım tarifi ve okuyuculara da fikir olması bakımından sitemize koydum. yine de sunumunu beğenmene sevindim. sevgiler..
kebab çok güzel görünüyor,özenle hazırlandığı belli:)
ellerinize sağlık
sevgilerle..
www.denizesintisi.com
teşekkür ederim yorumunuz için. sevgiler..
manisa kebabı:dana eti kuzu eti tuz ve karabiber ile yoğurulur şişlere dizilip kömür ateşinde pişirilir üzerine tereyağı ve sumak gezdirilir senin anlattığın ne biçim manisa kebabı manisalıyım senin anlattığın gibisini ne yedim ne de duydun
Yorum Gönder