Pazartesi, Ağustos 07, 2006
Kışlık Komposto ( Erik ve Şeftali)
Bugün tatilim bitti ve artık iş başı... Tatilde eşimin annesinden öğrendiğim bir yöntemi kullanarak kış için şeftali kompostosu hazırladım. Erik kompostosunu ise kayınvalidem hazırlamıştı. Göz kararı hazırladığı için size sitedeki erik kompostosu tarifi yardımcı olabilir diye düşünüyorum. Kış günlerinde kenarda hazır komposto olması çok işe yarayacak... Yapışı gayet basit : 2 adet iri şeftalinin kabuklarını soyup küp küp doğradım. Bir tencereye koyup 1 su bardağı şeker ve 5 su bardağı su ekleyip şeftaliler yumuşayana kadar kaynattım. Kompostoyu bozulmadan kışa saklayabilmek için ocağı kapattıktan 5 dk. sonra kavanozlara koyup kapaklarını sıkıca kapattım. Bir tepsiye bez yerleştirip kavanozları kapakları aşağı gelecek şekilde yanyana bezin üzerine yerleştirdim. Üzerlerine bir poşet geçirip örtü ile iyice kapattım. Kavanozlar soğuyana kadar bu şekilde beklettim. Kompostoları serin bir yerde kullanacağınız zamana kadar bu şekilde muhafaza edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Etiketler:
Diğer Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Merhaba,
Bu kompostolari buzdolabinda bekletmemiz gerekmiyor demi dedigin gibi serin bir yerde bekletebiliyoruz ve ne kadar zaman durabilirler? Tsk simdiden...
Ellerinize sağlık.Anlaşılan kışlık komposto yapma zamanı gelmiş.Ben de yapmayı düşünüyorum bu hafta.
Evet, serin bir yer olması yeterli. Ben de ilk kez denediğim için ne kadar süre dayanacağını bilmiyorum ama konserve gibi düşünüp açılmadıkça kış boyunca dayanır diye tahmin ediyorum.
Beyhan, teşekkürler. Bol bol taze meyve varken yapmanın tam zamanı sanırım...
merhaba hatice sitenizi portakal ağacı sayesinde keşfettim kışlıklara başlamışsınız kompostoda ramazanda çok güzel oluyor ellerinize sağlık benide linkleriniz arasına eklermisiniz kabalık etmezsem eğer
sebnem
blogcu.com/sebnemdurmus
Şebnem, hoşgeldin sitemize. Sitene girmeye çalışıyorum ama sanırım blogcu da sorun var. Kaç gündür hiçbir blogcu.com adresine giremiyorum. Sevgiler...
Yorum Gönder