Yemek zevki programının sitesinde görüp yapılacaklar listeme eklemiştim bu tarifi. Hem besleyici bir yemek hem de ekşi tadı kabakla birlikte biz çok sevdik.
Malzemeler:
- 1/2 kilo kabak
- 1 adet soğan
- 1/2 su bardağı yeşil mercimek
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet limon
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz, karabiber
- bir tutam dereotu
- sıcak su
Soğanı yemeklik doğrayıp bir tencerede zeytinyağı ile kavurun. Salçayı ve yıkadığınız mercimeği ekleyin ve 1-2 dk. kavurun. Üzerine 1,5- 2 bardak kadar sıcak su ekleyip mercimekler biraz yumuşayana kadar pişirin. Bu arada kabakların kabuklarını soyup orta büyüklükte küpler halinde doğrayın. Tenceredeki mercimeklere ilave edin. Kabakların üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. 1 limonun suyunu (ekşi tadı fazla hissetmek istemezseniz 1/2 limon kullanabilirsiniz), tuz ve az miktarda karabiberi de ekleyip mercimek ve kabaklar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Servis yaparken üzerine dereotu serpin.
Afiyet olsun...
8 yorum:
merhaba çok güzel görünüyor mutlaka denicem.
Çok teşekkür ederim. Umarım deneyip beğenirsiniz...
değişik bir lezzet tata ellerine sağlık
Tuğba, evet ve bence denemeye değer bir tat.
Esra, teşekkürler. Sevgiler...
selamlar..
tarifi denedim..çok hafif ve güzel bir yemek oldu..Eşim kabak yemeklerinden çok hoşlanmıyor.ama bundan 2 tabak yedi..gerçekten görülmeye değerdi..güzel tarif için teşekkürler
Afiyet olsun. Eşinizin bile beğenmesi çok güzel. Sevgiler...
YESIL MERCIMEGI VE KABAGI SEVMEYEN ESIME BUGUN YAPICAM BIR TEK SEBEBI VAR EKSI OLMASI.
EKSI OLAN HER YEMEGI YIYOR BAKALIM BU AKSAM NAPICAK
ELLERINIZE SAGLIK BURDAN HARIKA GORUNUYOR
ZUMRUDUANKA
İnşallah eşiniz de siz de beğenirsiniz. Şimdiden kolay gelsin...
Yorum Gönder