Sayfalar

Pazartesi, Ocak 23, 2006

Karışık Pizza



Bu pizzayı eşimle bayramda yapmıştık. Sürekli et yemekten sıkılıp değişiklik yapalım dedik. Hamurunu eşim hazırladı. Üst malzemelerini ben yıkayıp doğrayıp hazır ettim. Bu arada pizzada kullanacağınız kaşar çok önemli mutlaka eriyen tip kaşar olması gerekiyor. Biz daha önce Sütaş, İçim veya Pınar marka kaşar peynirlerini kullanıyorduk. Fakat sonradan çok pişman olduğumuz Pınarın dilim kaşarlarından aldık. Hem de en büyük boydan. Alırken tadının normal kaşar peyniri gibi olacağını düşündük ama maalesef hiç memnun kalmadık. Bitsin diye bu pizzada da bu kaşardan kullandık. Kaşar üstüne çok yorum yaptım çünkü siz de yanılıp bizim gibi almayın. Bilemiyorum belki sevenleriniz vardır ben yine de uyarayım. Memnun kalmadığımız için Pınara mail attım fakat hiç bir geridönüş olmadı. Sizinle de paylaşmak istedim.

Yapılışı:

1 su bardağı ılık suya aldığı kadar un, 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1-2 çay kaşığı tuz , 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 poşet kuru maya ekleyerek yoğurun. Biz bu hamuru büyük boy fırın tepsisine göre yaptık. Mayalandırdıktan sonra yağlanmış tepsiye elinizle bastırarak yerleştirin. Üzerine salçalı, sulu, kekikli karışımı fırçayla sürün. Hamurun üzerinden çatalla çizerek geçin. Bol miktarda kaşar rendeleyin. Dilediğiniz kadar dilimlenmiş sosis, salam, sucuk, mantar, siyah zeytin, mısır ve kırmızı biberi pizzanıza yerleştirin. Fırınınızda 200 derece sıcaklıkta üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun..

13 yorum:

Adsız dedi ki...

Elinize sağlık çok güzel görünüyor. Pınar'ın o peyniri (eğer doğru anladıysam) eritme peyniri zaten. karper peynirler gibi ama birazcık daha az yumuşağı. o yüzden tadı da pek kaşar gibi değil zaten.
herşeye rağmen çok leziz görünen bir pizzanız olmuş.

Adsız dedi ki...

seçil teşekkürler güzel sözlerin için. Eritme peyniri değildi bizim aldığımız dilimlenmiş kaşar peyniriydi. Eritme peyniri zannedersem daha sarı oluyor. Gözüme takılmıştı bu peyniri alırken.

Aslı Altan Altundal dedi ki...

Bu aralar bende sık sık pizza yapıyorum sizinki gerçekten çok leziz gözüküyor. ellerinize sağlık. bu arada peyniri iade etmeyi deneseydiniz keşke belki bozuktu ...

Adsız dedi ki...

Aslı teşekkürler. peynirin tostta ya da pizzada kullanmanın dışında tadı güzeldi. Bir bozukluk yoktu tadında. Sadece piştikten sonra insanın damağına yapışıp pişmemiş hamur gibi bir tat bırakıyordu. Keşke daha küçük boy alsaydık :)

Adsız dedi ki...

merhaba,

ellerinize sağlık, ben de hafta sonu mutlaka deneyeceğim. Kullandığınız maya "instant maya" olanlardan mı? Teşekkürler, kolay gelsin.

Defne

Adsız dedi ki...

Defne kullandığımız maya instant kuru maya. Diğer maya çeşitleriyle de olur diye düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

Merhaba şule,bende uzun zamandır pizza yapmamıştım.Ben yaş mayayla yapıyorum.Birde kaşarını pişmeye yakın koyuyorum.Daha önce malzemelerin hepsini bir kaşarda dahil koyup yaptığımda sanki hamur olmuş gibi geldi bize.Daha sonraki denediğim tarifte kaşarı pişmeye yakın konulduğunu gördüm ve denedim biz çok beğendik öylede deneyebilirsin.Kaşar konusunda benimde bir fikrim yok aslında pizzada hangisinin daha iyi sonuç verdiğini bende bilmek isterdim.sevgiler....

Adsız dedi ki...

zeynepcim önerin için teşekkürler. pizza da sütaş, içim marka kaşarlardan kullanabilirsin. sevgiler..

Tuz ve Biber dedi ki...

Merhaba,
ben de sizler gibi bir yemek tutkunuyum. Hazırlayıp sunduğunuz herşey için elinize sağlık!
Ben de yeni bir blok hazırladım kendim için. Daha çok yeniyim. Umarım iyi ve güzel şeyler paylaşırım sizlerle..Sitemde bloğunuza link vermem de bir sakınca olup olmadığını soracaktım. Teşekkürler...

Adsız dedi ki...

Evren link vermene memnun oluruz. Sormana bile gerek yoktu. Teşekkürler..

Adsız dedi ki...

pizza harika gözüküyor tebrik ederiz kaşarı pizzayı çıkar madan 5 dak önce koyarsanız daha iyi olur

Adsız dedi ki...

isimsiz, teşekkür ederim. kaşarı bahsettiğiniz şekilde eklersek görüntü bu kadar güzel olmayacaktır.

Adsız dedi ki...

evt çok güzel tarif söyledigin içisin saol