Sayfalar

Cuma, Kasım 25, 2005

Yulaflı Ekmek



Ekmeği geçtiğimiz pazar günü yaptım. Evdeki pakette kalan yulafı değerlendirmek için tarif aramaya başladım. Dr Oetker maya paketinin arkasındaki tarifi görünce kolları sıvadım. Ekmek oldukça gevrek ve kırılgan oldu. Ben ekmeği her zaman dolapta muhafaza ederim. Bu ekmeği de soğuduktan sonra buzdolabı poşetine koyup dolaba koydum. 1 hafta boyunca sabah kahvaltılarıma eşlik etti. Bu sabah da yine kaşarlı tostumu bu ekmekle yaptım.

Malzemeler:

  • 2 su bardağı un
  • 1 paket instant kuru maya
  • 2 su bardağı yulaf ezmesi (asıl tarifte 1 bardaktı fakat hamur toparlanmadı)
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • birer tatlı kaşığı tuz ve şeker
  • 1 su bardağı ılık su
Yapılışı:

Öncelikle yulafları rondodan geçirin ve un haline getirin. Un haline gelmiş olarak ölçün ve 2 bardak yulaf ezmesi elde edin. 2 su bardağı unu eleyip maya ile karıştırın. Yulaf ezmesi, tuz ve şeker, zeytinyağı ve suyu ekleyerek yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 30-40 dk bekletin. Yağlanmış ekmek kalıbına veya ekmek şekli vererek yağlanmış tepsiye koyun. Ekmeğin üzerine sıvıyağ sürün, 1 yemek kaşığı yulaf serpin. 20 dk bekletip 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun..

5 yorum:

nihan dedi ki...

Şulecim ellerine sağlık.
İnsanın kendi ekmeğini yapıp yemesi ne kadar güzel birşey. Ben hiç denemedim.
Ama www.sibelinkahvesi.blogspot.com adresinde Sibel, Söke unun çok güzel, çeşit çeşit ekmeklik unlarından bahsetmiş onlardan alıp denemek istiyorum.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık,sevgiler....

Burcu Özdoğan dedi ki...

Sevgili Şule ellerine sağlık.Bende her zaman ekmeği buzdolabında tutuyorum.Hatta birde tazeyken buzluğa koyuyorum.Eşim bu durumdan nedense hoşlanmasada her zaman taze ekmek yemiş oluyoruz:)

Sibel dedi ki...

Şulecim hem Akdeniz ekmeğine hem de buna bayıldım. Çeşit çeşit ekmekler öğreniyoruz ne güzel. Nihan'ın dediği gibi Söke Un'un yulaf unu karışımı ile de yapılabilir belki bu tarif. Yulaf ezmesini rondoda çekmek yerine yani. Ellerine sağlık! (ben de istiyorum o kaşarlı tosttan:)

Adsız dedi ki...

sevgili nihan Söke unun ekmek karışımlarını ben de gördüm markette. Hatta Sibelin sitesinde çıktıktan 2 gün sonra görmüştüm fakat henüz alıp denemedim.

zeynepcim teşekkürler.

özlem umarım denemişsindir.

burcu ekmeği en sağlıklı saklama yöntemi bu olsa gerek.

sibelcim dün akşam yine yeni bir çeşit ekmek yaptım :) Şu anda yine kaşarlı tostumu yiyorum :)) Gel beraber yiyelim..