Çarşamba, Kasım 09, 2005
Kuru Erik ve Üzüm Hoşafı
Komposto ve hoşafın her türlüsünü seviyorum sanırım. Şimdiye kadar beğenmediğim bir çeşitle karşılaşmadım. Erikli ve üzümlüsünü de ilk defa annemde tattım. Hoşafın suyu her ne kadar bulanık olsa da tadı çok güzeldi. Tarifini bir umut istedim ve şu şekilde aldım. 250 gr üzüm, 250 gr kuru erik, tencerenin aldığı kadar su ve istediğin kadar şeker :) Su yaklaşık 2 litre kadardı. Şekerine de artık damak tadınıza göre siz karar verin.
Afiyet olsun..
Etiketler:
Diğer Tarifler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
Merhaba sevgili Hatice ve Şule. Öncelikle sizin ve herkesin geçmiş bayramını kutluyorum. Görmeyeli siteye çok güzel tarifler eklenmiş. Süt içemeyen birisi olarak sıvı ihtiyacımı komposto ve hoşaflardan karşılıyorum. Şu sıralar ne bulursam kaynatır oldum. :-) Bu tarifte çok hoş. Gel de deneme. Sevgiler...
Elif teşekkürler.. Süt içememen ne kötü. Umarım yoğurt ve peynirle aran iyidir :). Denersen beğeneceğini umuyorum.
Ellerine sağlık çok güzel gözüküyor.Şuan oruçlu olduğum için canım istedi.Hoş şuan ne görsem öyle oluyor.sevgiler.......
Zeynepcim Allah kabul etsin. Annemin hoşafından tatma fırsatın olsaydı keşke..
Yorum Gönder