Sayfalar

Pazar, Kasım 20, 2005

Akdeniz Ekmeği



Ekmek yapmaya uzun bir ara verdikten sonra bu tarifi denedim. Kuru domates tadından hoşlananlar için oldukça ideal. Ben kurutulmuş domatesi normalde çok sevmem ama ekmeğe çok yakıştırdım, çoğunu da ben tükettim zaten minik ekmekçiklerin. Bu tarifi geçen hafta sonu denemiştim, bu hafta sonu da başka bir çeşit denedim ve şu anda fırında pişiyor :). Tarifi yemek dergisinde gördüm ve bazı değişiklikler yaparak uyguladım.

Malzemeler:

  • 4 bardak un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1'er tatlı kaşığı tuz ve şeker
  • 1 çay bardağı ince doğranmış kurutulmuş domates
  • 1 tatlı kaşığı kekik veya fesleğen (ben fesleğen kullandım)
Yapılışı:

Unu derin bir kaba alın. Maya, şeker, süt ve tuzu ekleyerek hafifçe yoğurun. Elinize yapışıyorsa biraz daha un ekleyin. İçine kurutulmuş domatesleri ve fesleğeni ekleyin, iyice yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir havlu örtün ve 2 katına gelinceye kadar mayalandırın. Hamur iyice kabardıktan sonra mandalina iriliğinde bezeler koparın. Elinizde yuvarlayıp, şekil verin. Unlanmış (ben yağlanmış tepsiye dizdim) tepsiye dizip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.

Afiyet olsun..

* Tarif Sofra dergisinin Kasım-2005 sayısından alınmıştır.

11 yorum:

ZeYNeP dedi ki...

sulecim, ne tip un kullandin?
kepekli una benzettim ben, bugun pazar denemek isterim cunku...

sevgiler, eline saglik.

zeynep

Adsız dedi ki...

zeynepcim normalde beyaz un kullanılıyor , fakat ben biraz da kepek unu kattım. Tercihi sana kalmış..

ZeYNeP dedi ki...

Şule cim,
bana sonunda ekmek yaptıracaksınzı yapamadım gitti zaten:) Ellerine saglık cok güzel olmuşlar.
Bu arada sizi sobeledim bilesiniz:)

Sevgilerimle
Figen

Burcu Özdoğan dedi ki...

Sevgili Şule ekmekler harika görünüyorlar ellerine sağlık benim gibi domates sevenler için harika bir lezzet olmalı:)

nihan dedi ki...

Merhaba Şule,
Harika olmuş ekmeklerin. Kahvaltıda biraz sızma zeytinyağına banarak çok güzel yenir.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Ellerinize saglik, cok guzel gorunuyorlar. Bu hafta bir davet vermeyi ve yemeklerin yaninda ekmek yapmayi planliyordum. Denemeye calisacagim bu tarifi.

Bu arada ben ekmekleri pisirirken altina bir miktar ince irmik serpmeye basladim yag ya da un yerine. Carsidan aldigimiz ekmeklere daha cok benziyor boylece.

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık ,ne güzel mis gibi ekmekçiklerin olmuş.Keşke imkanımız olsada ekmeğimizi hep evde pişirip yiyebilseydik.sevgiler.......

Adsız dedi ki...

Selamlar tariflerin cok hos . seni siteme ekledim. Benimki yemek degil ama olsun. beklerim :)

Adsız dedi ki...

Figencim sen de yap, ev ekmeğini yemek çok güzel oluyor.

Burcucum teşekkürler, kuru domates sevenler için çok sağlıklı hoş bir ekmek gerçekten de.

Nihan teşekkürler, sızma zeytinyağına banamadan ekmekler tükendi maalesef :)

Dharma, kurutulmuş domateslerinle yapacağın ekmeği umarım beğenirsin.

Obur kedi, misafirlere ellerinle yaptığın ekmeği ikram etmek bir başka güzel oluyor gerçekten de. Ekmek pişirirken irmik serpme fikrini ben de deneyeceğim :)

Zeynepcim teşekkürler, aslında vakit olsa ekmeğimizi hep evde yapabiliriz. Ekmek hamurunu yoğurma kısmını ben çok seviyorum.

Azide tariflerimizi beğenmene sevindim. Sitende başarılar..

Binnur A. Ö. dedi ki...

Ellerinize saglik, sayfaniz da, pişirdikleriniz de çok hoş gözüküyor...İkili bir blog yapmayi ben de istemistim cok sevdigim bir arkadasimla. Ama o usengec cikti. Sizinki çok sevimli bir sayfa... Kurutulmus domates ile ekmek ise harika bir fikir. Acaba bunu ekmek makinesine uyarlayabilir miyim?
Hmm bir düsüneyim... Sevgiler..
Binnur Nehir O.

http://ekmekkokusu.blogspot.com/

Adsız dedi ki...

binnur sayfamızı beğenmene çok sevindim. Bence senin blogunda çok ilginç olmuş, sadece ekmek üzerine. Ekmek makinesinde olmaması için bir sebep yok gibi görünüyor. Blogunda başarılar..