Sayfalar

Çarşamba, Ekim 12, 2005

Barbunya Pilaki



Canım annem iftar için hazırlanırken hep yanımdaydı :). Anneme malzemeleri ölçüyle koymasını istedim beni kırmadı. Yoksa biliyorsunuz anneler yemek yaparken her şeyi gözkararı yaparlar ve de mükemmel olur. Bu seferki pilakimiz de çok güzel oldu.

Malzemeler:

  • 2,5 çay fincanı kuru barbunya
  • 2 adet soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2-3 adet sivri veya çarliston biber
  • 1-2 adet domates
  • salça
  • 3-4 tahta kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 büyük boy havuç
  • 1 adet patates
  • tuz, kırmızı biber, karabiber
Yapılışı:

Barbunyaları bir gece önceden ıslayın. Suyunu süzüp düdüklü tencerede 20 dk haşlayın, tam pişmeyecekler. İlk haşlama suyunu da süzün ve bir kenara alın. Düdüklü tencereye zeytinyağını koyun. Soğanı yemeklik biberleri halka halka doğrayın. Sarımsakların birazını ezin birazını iri iri doğrayın. Hepsini yağda kavurun. Bu sırada domateslerin kabuklarını soyarak küp şeklinde doğrayın. Kavrulan karışıma domatesleri ve salçayı ekleyin. Şekeri katın. Havuç ve patatesleri küp küp doğrayın. Tencereye ekleyip biraz karıştırın ve barbunyaları katın. Üzerini kapatacak kadar su ekleyin. Baharatlarını ve tuzunu da katıp düdüklüde bir 20 dk daha pişirin. Soğuması için servis tabağına alın ve maydanozla süsleyin.

Afiyet olsun..

12 yorum:

Sibel dedi ki...

Şulecim ben de geçenlerde fsulye pilakisi yapmıştım. Normal yemeğinden daha güzel oluyor sanki, ben çok seviyorum. Barbunya da aynı şekilde. Anneciğinin de senin de elinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Teşekkürler sibel. Pilakiyi severek yiyoruz. Ben fasulye ve barbunyanın yemeğini sucuklu ya da pastırmalı seviyorum. Sade olarak çok hoşlanmıyorum.

pınar dedi ki...

şule annenin ve senin elinize sağlık. ben de çok severim barbunya pilakisini. kayınvalidem içine kereviz yaprağı koyar ve o da hoş bir koku verir.

Adsız dedi ki...

pınar teşekkürler. kerevizin kendisini bile doğru düzgün eve almadığımızdan yaprağı da girmiyor tabi :). Benim aklım da ıspanaklı kol böreklerinde :)

ZeYNeP dedi ki...

Bayılırımmmm Barbunya ya...!
Mutlaka dondurucuda olur dunya kadar cok severim cokk yaz kıs:)
Ellerinize saglık anneciğinle birlikte. Resimde cok hos olmus.
Figen

Adsız dedi ki...

teşekkür ederim figen. dondurucumda olmasa da ara sıra yapıyorum ben de..

Adsız dedi ki...

merhaba şule ,pilakin nefis gözüküyor,ellerine sağlık,sevgiler........

Adsız dedi ki...

teşekkürler zeynep sevgiler..

Kerem dedi ki...

merhabalar öncelikle şunu belirteyim.25 yasındayım yemek yapmayı pek bilmiyorum yeni yeni öğreniyorum.ailem uzun bi süre şehir dısında kalcak benim de en cok sevdiğim yemek barbunya olunca hemen netin basına geçme ihtiyacı duydum:)ah anneciğim ne güzel de yapardı biz yerdik:)
şimdi barbunyaları ıslicam ve inş yarın da yemeğimi yapıp afiyetle yiycem.sizin sayenizde tabii ki.çok tşk ederim tarif için.saygılar herkese kolay gelsin

şule dedi ki...

Kerem, umarım mutfakta harikalar yaratırsın ve annenin yemeklerini çok aramazsın :).

Adsız dedi ki...

Barbunya tarifinizi az evvel denedim, ancak akşamdan ıslattığım barbunyaları 20dk düdüklüde pişirince hepsi çatladı ve adeta püre haline geldi! Sanırım çok daha kısa bir süre düdüklüde haşlamak gerekiyor.

şule dedi ki...

Adsız, sanırım barbunyanın cinsine göre değişiyor. Benimkiler pişmemişti bile.