Sade pilavdan sıkıldıysanız ve daha faydalı hale getirmek isterseniz bu pilavı deneyebilirsiniz. Yeşil mercimek ve etle lezzeti artan pilavı biz karpuz ve yoğurt eşliğinde yedik. Malzemeleri yarı yarıya azaltarak yaptım. Macrocenter'ın tariflerinden biri.
Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 6 çk zeytinyağı
- 500 gr dana kuşbaşı
- 2 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 2 adet tavuk bulyon (kullanmadım)
- 2 su bardağı su
- tuz, karabiber
Çıtır Soğan için (ben çıtır soğanları yapmadım):
- 2 adet soğan halkalar şeklinde doğranmış
- 1/2 su bardağı un
- Tuz, karabiber
Yapılışı:
Pirinci bol tuzlu sıcak suda yarım saat ıslayın. Soğuk su ile yıkayıp süzün. Önceden ıslattığınız mercimeği 3 bardak su ve yarım tatlı kaşığı tuz ile 15 dk haşlayın. Pilav tenceresinde 12 çorba kaşığı zeytin yağında etleri soteleyin. (5-6 dk demiş ama bu süre yeterli gelmiyor, 15-20 dk kavurun) Tuz ve karabiberle tatlandırıp bir tabağa alın. Aynı tencereye kalan zeytin yağını ilave edin, yemeklik doğranmış soğanları ekleyip 5 dk soteleyin. Pirinci ekleyip karıştırarak kavurun. Kimyonu ekleyip 1 dk daha kavurduktan sonra kavrulmuş etleri, mercimeği, suyu ekleyerek kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10-15 dk pişirin . Pirinçlerin pişip pişmediğini ve suyunu kontrol edip ocaktan alın. 10 dk dinlendirin. Çıtır soğanlar için ince halkalar şeklinde kesilmiş soğanları un, tuz ve karabiberle iyice harmanlayın. Unun fazlasını silkeledikten sonra, soğanları fritözde 4-5 dk kızartın. Pilavı çıtır soğanla servis edin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder