Sayfalar

Perşembe, Eylül 19, 2013

Patatesli ve Çam Fıstıklı Meze
























Eşim yapmış olduğum kek - kurabiye tarzından biraz sıkılmış olmalı ki bana şöyle bir istekle geldi. Şule ben aslında ne seviyorum biliyor musun? Böyle yemeğin yanında çeşit çeşit mezeler salatalar.. :) Aaa hadi ya öyle miydi, bak niye demedin bunca senedir :) diyerek meze tarifi arayışına girdim. Gördüğüm anda resmine vurulduğum Lezzet'in 1 yıl önceki sayısındaki bu tarifi hemen denemek istedim. Lezzetine de bayıldığım bu mezeyi gönül rahatlığı ile deneyebilirsiniz.

Malzemeler:

  • 3 yemek kaşığı çam fıstığı (1 küçük paket kullandım)
  • 4 orta boy patates (2 patates kullandım)
  • 1 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 6-8 kurutulmuş çarliston biberi (3-4 tane taze biber kullandım)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • kırmızı toz biber
  • kırmızı pul biber
  • kuru nane, zeytinyağı, tuz
Yapılışı:

Patateslerin kabuğunu soyup rendeleyin. Suyunu elinizle sıkın. Zeytin yağında patatesleri kızartın. Yoğurt, tuzla ezilmiş sarımsağı bir kasede karıştırın. Kıvamını ayarlamak için su ekleyebilirsiniz. Bana çok katı geldiği için eklemiştim. Biberleri küçük küçük keserek az zeytin yağında kızartın, kıtır kıtır olursa daha güzel olur. Kızarmış patates ve biberi sarımsaklı yoğurtla karıştırın. Çam fıstıklarını yağsız tavada kavurun. Mezeyi servis tabağına alın. Çam fıstıklarını üzerine serpiştirin. Kırmızı toz biber, pul biber ve naneyi tereyağında ısıtın ve mezenin üstünde gezdirin.

Afiyet olsun..

3 yorum:

Tombul Tarifler dedi ki...

güzel görünüyor elinize sağlık

Şule dedi ki...

Teşekkür ederim. :)

Sibel dedi ki...

Kesinlikle çok cazip oluyor bir sofrada mezeler. İçki olsun-olmasın. Mutlaka deneyeceğim bunu! Sevgiler Şulecim...