Sayfalar

Çarşamba, Nisan 07, 2010

Sırma Fındık Yağı ve Tavuk Schinitsel

Birkaç hafta önce Yudum Gıda yeni ürettikleri Sırma Fındık Yağ'ından denememiz için gönderdi. Yeni Sırma Fındık Yağının yüksek Omega 9 oranı ve zengin E vitamini içeriği ile yüksek tansiyon riskini azaltığı, kalp-damar hastalıklarına karşı koruyucu etkiye sahip olduğunu söylüyor firma. Ben de fındık yağını ilk olarak çok sık kullanmadığım bir yöntem olan kızartmada denemek istedim. Gerçekten de hazırladığım schinitseller gayet hafif ve lezzetli oldu. Yudum Gıda'ya çok teşekkür ederiz. 

Tavuk schinitsel, çok çok sevdiğim bir yemektir. Daha önce hiç evde yapmayı denememiştim ama bunu yedikten sonra hazır schinitseller pek de hoşuma gitmemeye başladı. Bu tarifte tavuk eti gayet yumuşak ve lezettli, dışı ise çıtır çıtır oluyor. Oğlum da çok severek yedi. Burdaki  ölçülerden 10 parça kadar schinitsel oluyor. Tarifi Oktay Usta'nın bir progamından not etmiştim.

Tavuk Schinitsel 

Malzemeler: 

  • 1 kilo tavuk göğüs
  • 1-1,5 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1/2 çay bardağı maden suyu
  • 1,5 -2 su bardağı galeta unu
  • 1-1,5 su bardağı un
  • tuz

Kızartmak için : sıvıyağ

Hazırlanışı:

Tavuk göğüs etini alırken kasaba schinitsel yapacağınızı söylediğinizde eti uygun şekilde kesip döverek hazırlıyor.  Etleri bir kaba koyup üzerini geçecek kadar süt ilave edin. Dolapta en az 2 saat dinlendirin. 

Yumurtayı bir kapta çırpın. İçine bir miktar tuz, soda ve tavukları beklettiğiniz sütten yarım çay bardağı koyup karıştırın. Düz bir tabağa unu ve çok az miktar tuzu, diğer düz bir tabağa da galeta ununu koyun. Tavukları önce una, sonra yumurtalı karışıma sonra da galeta ununa bulayın. Kızgın yağda, orta ateşte üzeri kızarana kadar iki tarafını da kızartın. Pişen schinitselleri fazla yağını alması için havlu kağıt serilmiş bir tabağa alın. Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun...

3 yorum:

Neslihan Öcal Karahan dedi ki...

Ellerinize sağlık...:) Blogumda sizler için bir sürpriz var... Kabul ederseniz sevinirim:))

FİLİZ dedi ki...

Ellerine sağlık Hatice'ciğim güzel görünüyor.
Bende evde hiç yapmadım , şimdi tarifine göre deneyeceğim.

Filiz.

hatice dedi ki...

Neslihan ödülün için çok teşekkür ederiz :)

Filiz, umarım dener ve beğenirsiniz :)