Sayfalar

Pazartesi, Nisan 19, 2010

İç Baklalı Enginar

Dün pazardan aldığımız bakla ve enginarla bu sene ilk kez enginar yemiş olduk. Baklaları alırken pazarcının sözüne uyup ayıklanmamış aldık. Ama hem ayıklaması zahmetli hem de iri taneli bakla fazla yoktu içinde. Bundan sonra riske girmeden temiz temiz ayıklanmışını alacağım. 

 Malzemeler:

  • 3 adet enginar
  • 150 -200 gr kabukları soyulmuş iç bakla
  • 1 adet kuru soğan 
  • 1/2  limon suyu
  • 1 adet kesme şeker
  • 3 -4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1-1,5 çay kaşığı tuz
  • Kıyılmış dereotu

Hazırlanışı:

Soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağı ile birlikte tencerede kavurun. Üzerine  iç baklaları ilave edin karıştırın. Enginarları, şeker ve limon suyunu da ilave edip karıştırın. Tuzunu ekleyin. Enginarların üzerini geçecek kadar ılık su ilave edin. Kısık ateşte enginar ve baklalar yumuşayana kadar pişirin. Yemeği tencerede soğumaya bırakın. Servis ederken enginarların içerisine baklaları doldurun. Üzerine de kıyılmış dereotu serperek servis edin.

Afiyet olsun...

4 yorum:

nurhayat dedi ki...

Haticecim ellerine sağlık.. Tarifini görür görmez yorum yazmak istedim bende enginarı aynen bu şekilde pişiriyorum ve bence enginarın en lezzetli hali bu şekilde pişince oluyor ben bakla yerine havuç kullanıyordum baklalıda deniycem.. Hımmm canım çok istedi:)

hatice dedi ki...

Nurhayat, umarım baklalı tarifin de lezzetini beğenirsin. Sevgiler...

canikom dedi ki...

selam bu yemeği dondurulmuş bakla ve konserve enginar ile yapabilirmiyiz.yapabilirsek yapım aşaması aynı mı.tşk ederim......

hatice dedi ki...

Yapım aşamaları yine aynı olur.