Sayfalar

Salı, Ocak 30, 2007

Mengen Pilavı



Uzun bir süredir işe gitmediğim için Oktay Usta'nın programını izleme şansım oluyor. Tabi o güzel tarifleri görünce denemeden edemiyorum. İşte bu pilav da Oktay Usta'ya ait bir tarif...

Malzemeler:

  • 250 g. kuşbaşı et
  • 2 adet soğan
  • 1 domates
  • 2 s. b. pirinç
  • 100 g. iri dövülmüş ceviz
  • bir tutam dereotu
  • 5 adet mantar
  • sıvıyağ
  • tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Eti bir miktar yağda sotelemeye başlayın. Soğanları yemeklik doğrayıp etlere ilave edin ve karıştırın. Mantarları küp küp doğrayıp onları da ilave edin ve biraz daha soteleyin. Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın ve onu da ilave edin. Sonra üzerine sıcak su ekleyip pişmeye bırakın. Diğer tarafta bir miktar sıvı veya tereyağda pirinçleri kavurun. Etli, mantarlı karışımı pirinçlerin üzerine ekleyin. ( pirinçler suyunu buradan alacak) Pilav pişince kıyılmış dereotunu üzerine serpin ve cevizleri ekleyin.

Afiyet olsun...

Hatice

7 yorum:

LaMa dedi ki...

Sebzeli,bol malzemeli pilavlari her zaman sevmisimdir ,sIk sIk yapmaya calisim zaten.Cevizi de eklemek aklima gelmemisti cok yakismistir, tesekkurler...

Adsız dedi ki...

Immm tadını bildiğim için herkese tavsiye ederim çok güzel oluyor ellerine sağlık bizimle paylaştığın içinde çok sağol

Adsız dedi ki...

slm
harika olmuş pilav ellerine sağlık.bende yaparım bazen.
sevgiler

Adsız dedi ki...

slm
ellerinize sağlık.Çok güzel görünüyo.Suyu ne kadar kullandınız acaba onun ölçüsünüde verebilirmisiniz.

Adsız dedi ki...

Lama karışık pilavları ben de çok seviyorum. Bu tarifi de deneyip umarım beğenirsin.
Şebnem ve Nergis, tarifi bilen ve beğenenlerin yorumunu görmek beni çok mutlu etti. Teşekkürler...
Anonymous, teşekkürler. Suyu ne kadar koyduğumu ölçmedim.Suyun fazla gelmemesi için karışıma çok fazla su koymayıp, pirinçler eğer hala diri olursa pilava biraz daha sıcak su ilave ederek pişmelerini sağlayabilirsin. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Sevgili Hatice ben Boluluyum, yani Oktay ustayla hemseriyim. Ama bu pilavi Oktay usta yapmadan once hic duymamistim. Ben bu pilavin yapilisini izleyeli epey zaman oldu ve tarifini de yazmamistim.
Simdi yeniden gormek hosuma gitti, insAllah ilk firsatta denerim. Ellerine saglik.
Muhabbetle....

Adsız dedi ki...

Seda, Mengen tarafında mantar çok yetişiyormuş. Bu nedenle sizin yörelerin tariflerinde mantar çoğunlukla bulunuyor. Pilava da çok yakışıyor bence. Sevgiler...