Sayfalar

Perşembe, Ocak 25, 2007

Fındıkpare



Tarifi vanilya paketinin arkasında görüp uyguladım. Şekerle yağı iyi çırpmadığım için biraz kıtır kıtır oldu.

Malzemeler:

  • 125 gr yağ (tereyağı ve zeytinyağını karıştırarak kullandım)
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1,5 çay bardağı çekilmiş fındık
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • ek olarak ben yarım çay kaşığı karbonat kullandım
  • üzeri için yaklaşık 20 adet bütün fındık içi
Yapılışı:

Şeker ve yağı şeker eriyinceye kadar çırpın. Diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayın. Kurabiyelerin ortasına birer tane bütün fındık batırın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.

Afiyet olsun...

Şule

6 yorum:

sevdamavisi dedi ki...

Şuleciğim,
Fındıkparen çok nefis görünüyor ellerine sağlık. Sabah sabah böyle güzelliklere bakmak harika bir duygu.
sevgiler

aslıhan dedi ki...

ben de denemiştim bu tarifi ama olmadı. bööle şekeri çok gibi kıtır bişey oldu. eminim seninki daha güzel olmuştur.sevgiler....

şule dedi ki...

sevda teşekkür ederim. ben de bayılıyorum blogları gezmeye.

aslıhan seninki de kıtır oldu demek. ben de şekeri erimediği için öyle oldu zannetmiştim. ama tad olarak şekeri fazla değildi. ezeli öpüyorum.. :)

Adsız dedi ki...

Tarif cok guzel gozukuyor. Annem de yapardi ama o un yerine nisasta kullanirdi ve cok guzel olurdu, sevgilerle

şule dedi ki...

tuba çok teşekkür ederim. nişasta gerçekten de kek-kurabiye gibi hamurişlerine çok yakışıyor.

sebnem dedi ki...

Ellerine sağlık güzelim harika gözüküyor kıtır kıtır olması daha iyi geçenlerde bende fındıklı kurabiye yaptım soğuması için tezgahın üzerine bıraktım ve döndüğümde evdeki fındık fıstık canavarı kurabiyelerin neredeyse yarısının fındıklarını çalmış ama çok hoş oluyor fındığın kavrulmuş kokusu evin her tarafını sarmıştı