Sayfalar

Cuma, Ocak 19, 2007

Kıymalı Çoban Payı



Siteye yazmayalı 20 gün olmuş. Hiç bu kadar ara verdiğimi hatırlamıyorum. Neyseki imdadıma sevgili Hatice yetişti. Tarifi Sofra dergisinin hediye ettiği Boyun yayın grubunun Pratik Tarifler fasikülünden aldım. Malzemelerin yarısını kullandım ve iki güvecimi kullanarak pişirdim. Patatesi biraz fazla kullanmış olmalıyım ki üst kısmı biraz kalın oldu. Buraya tam ölçülerini yazıyorum.

Malzemeler:

  • 400 gr dana kıyması
  • 2 çorba kaşığı tereyağı (zeytinyağı kullandım)
  • 4 adet kuru soğan
  • kırmızı biber (ek olarak kullandım)
Patates Püresi İçin
  • 6 adet orta boy patates
  • 4 çorba kaşığı kaşar rendesi
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • tuz
Yapılışı:

Soğanları yemeklik doğrayın. Zeytinyağında kıymayı ve soğanları iyice kavurun. Tuz ve dilerseniz baharatla tatlandırın. Patatesleri soyup iri,iri parçalayın ve haşlayın. Suyunu süzdüğünüz patateslere kaynar süt ve tereyağı ekleyin. Püre haline getirin. Bu arada tuz ve yumurta sarısını ilave edin. Kıymayı fırın tepsisine döküp üzerini düzleştirin. Patates püresini de kıymanın üzerine yayın. Üzerine kaşar rendeleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Şule

10 yorum:

Adsız dedi ki...

tarifte beşamel sos olmaması çok hoşuma gitti en kısa zamanda deneyeceğim.

Adsız dedi ki...

seda yorumun için teşekkür ederim. umarım hoşuna gider.

Adsız dedi ki...

yorumun için teşekkür ederim. gerçekten lezzetli bir yemek, denemeni tavsiye ederim.

Sndrfknella dedi ki...

Kedileriniz duruyor mu? Oglunuzun dogumundan sonra biryere gitmediler degil mi? :)

Sndrfknella dedi ki...

Yoksa oğlu olan Hatice Hanım mıydı? (Sonradan farkettim, kusura bakmayın, ama çocuk doğunca evden uzaklaştırılan dostalrın hikayeleri beni çok üzüyor. O yüzden merak edip sordum, ama anladığım kadarıyla sapasağlam evlerinde yaşamaya devam ediyor bu 2 güzel mırnav )

Adsız dedi ki...

Doğum yapan Haticeydi. Kedilerimiz mutlu ve huzurlu evimizde yaşamaya devam ediyorlar..

Adsız dedi ki...

Bu tarif çok güzel oluyor, benim kullandığım güveçler çok büyük değildi aslında, yine de tarifteki kıyma miktarı az geldi biraz, ama tadı çok güzeldi evdekilerde çok beğendiler, yine yapacak ben:P

Ellerine sağlık Şulecim:)

Adsız dedi ki...

özgecim ne güzel yorumunu burda görmek. hem siteden tarif deniyorsun bir dolu hem de yazmıyorsun aa aşkolsun olmadı şimdi :)) bu tarifte kıyma miktarı bana da az gelmişti. ama lezzetli bir yemek oluyor.

görüşmek üzere :)

Adsız dedi ki...

Şulecim iş yerinde hergün mutlaka sizin blogunuzu odaca ziyaret edip o günkü tarif hakkında münazara düzenliyoruz, ne diyorsun:))Bundan sonra daha sık yorum yazacağım, söz.:)

Görüşmek üzere.:)

vişnap dedi ki...

Ellerinize sağlık Nette çoban payı ararken sizin bloğunuza geldim ilk .Verdiğiniz tarifi okuduktan sonra başka tarif aramaya gerek yok .Çok güzel yaparken kıymasını biraz daha fazla tutmalıyım demek öğrendiğim iyi oldu.sevgiler.