Sayfalar

Pazartesi, Aralık 11, 2006

Kedi, Kitap, Film ve Kek

Annemin bayılarak yediği onun tabiriyle "klasik keklerden" birini yaptım cumartesi akşamı. Yeni tariflerimi yerken beğense de, çok güzel olmuş bunu günüme de yapalım dese de 1-2 gün sonra tekrar başlıyor klasik tatların yerini hiç bir şey tutmuyor diye ve benim tüm hevesimi kırıveriyor :). Herneyse bu sefer de ben onu kırmadım ve damla çikolatalı, üzümlü cevizli bir kek çırpıp fırına verdim. Yanında da nar ve portakal suyu, çay, fındıklı kahve veya süt ne isterseniz afiyetle tüketin.

















Dün akşam kedilerimizi aşıya götürdük. Maalesef aşıları bitmiyor, her sene tekrarlanıyor, iç ve dış paraziti ise 2 ayda bir oluyorlar. Bu aşılar hem kendi sağlıkları hem de bizim sağlımız için oldukça önemli. Veterinerimize gitmişken 4 poşet kedi kumu alıp, 15 kg da mama ısmarladık. Yani arkadaşlar biz bu ay göçtük :) Sadece kedilerimiz olsa iyi, bunların yanısıra 2 adet akvaryumumuz var ki bakımı çok çok zahmetli ve aile bütçesine de oldukça büyük bir yükü var :). Ben bunları yazdıktan sonra herhalde kimse evine ne kedi ne de akvaryum alır. En iyisi bunların bilincinde olup da bu işe kalkışmak. Kediyi alıp ben buna bakamıyorum diyip sokağa atmaktansa her şeyi en baştan öğrenip kararı bu olumsuzlukları da göz önüne alarak vermek gerekiyor. Sadece aşı, kum ve mama masrafı değil tabii ki olay. Bu durumun bir de gece oyun oynamaları, tepemizde tepinmeleri, ilk alışma günlerinde perdelere ve eşyalara verdikleri zararlar (ama terbiye ederseniz bu kötü alışkanlıkları kayboluyor), tüyleri (hergün tararsanız sorun olmuyor), tuvaletlerini temizlemek vs durumları var. Ama çok seviyorsanız arada sırada cinnet geçirecek gibi olsanız da her şeye rağmen değer diyip o ayakucunuzda uyurken siz filminizi izleyip, kitabınızı okuyorsunuz yanında bir dilim kek ile :) Ben gerçekten de kedi ve kitap ikilisine bayılıyorum. Elimde kitap yanımda kedim başka bir şey istemem.

Geçen hafta D&R'dan sipariş ettiğim aşağıdaki kitap ve filmlerim geldi. Bunları da sizlerle paylaşmak istedim. Buz Devri2'yi eşim çok istediği için aldım ama henüz ikisini de seyretme fırsatımız olmadı.
Aşağıdakiler ise çoğunu yemek kitaplarının (hatta tatlı kitapları da diyebiliriz) oluşturduğu kitaplarım. Tek hayal kırıklığım The Cakes&Bakes kitabını resimli beklerken olmaması oldu. Diğer kitapları gibi zannederek almıştım ama bu farklıymış. Her neyse artık resimlerini de ben çekerim. :) Boyut yayınlarının kitabını gerçekten çok beğendim. Normalde 29 YTL'ye satılan kitabı D&R'dan 21 YTL'ye aldım. Bir de içinden hediye kağıdı çıktı.
Diğer iki kitap ise zevkle okuyacağımı düşündüğüm 2 adet roman, Zamanya ve Cinayet Fakültesi.
Bu postum oldukça uzun ve farklı oldu. Umarım sizi sıkmamışımdır. Hepinize kedili, kitaplı , çok kabarmış kekli sıcacık bir hafta diliyorum.

Şule

19 yorum:

Adsız dedi ki...

ben de kedi istiyorum artık!!sizin resimlere bakıp özeniyorum.:)benimde iki kedim oldu şimdiye kadar ama üniversitede.birini ev arkadaşlarım istemediği için başka bir ailye vermek zorunda kaldım diğeri de bir gün gezmeye gitti bir hafta bekledim gelmedi hiç bu kadar gecikmezdi kayboldu diye aradım bulamadım ben de taşınmak zorundaydım ve taşındım.benden birgün sonra gelmiş camları tırmalamış ama kimse yok tabi tam 3 ay boyunca aradım eski evimin sokaklarında onu.ama bulamadım.çok üzgünüm hala.tırmık ile mayanın daha çok resmlerini benmle paylaşırsan çok sevinirim.ben periscent:)http://periscent.blogspot.com
görüşmek üzere..

Adsız dedi ki...

Sanırım ortak noktalarımı, Mutfak ve Kediler benim de bir kızım var ve 2 yaşında olmasına rağmen tam 11 yavrusu oldu. Hepsini yetiştirip isteyen ailelere evlatlık verdim... Hergün takipcinim... Görüşmek üzre

http://buyuleyenmutfakkokusu.blogcu.com/

Adsız dedi ki...

Şuleciğim ben de resimli yemek kitaplarını seviyorum, çok alıştık fotoğraf işine sanırım:) Benim canım da çok kek istiyor bugünlerde, klasik limonlu özellikle...Ellerine sağlık, kitaplarını da güle güle kullan.

Adsız dedi ki...

Bir de en fenasi oyle kapiyi cekip basinizi alip biryerlere gidemiyorsunuz artik...

Ben de elimde cay-pencerede yagmur-kucagimda motorlu kedi uclusunu cok severim...

incikboncuk dedi ki...

minik kedi baya büyümüş. evdeki akvaryuma musallat olmuyor mu :)))

ben de resimli yemek kitaplarını seviyorum, kurabiye pasta gibi şeylerde yapılışı daha iyi anlaşılıyor.

pınar kür'ün kitabını ve zamanya'yı okudum. her iki kitabı da okuması zevkkliydi.

Adsız dedi ki...

Kedi terbiye etmek mi ? Bendeki yavru henüz 2,5 aylık ama hiç terbiye olacağını aklım kesmiyor :)Herşeye karşın uykusu gelince kucağınıza gelivermesi yok mu...

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba
bende ilk okuldayken bir çok kedi besledim.. Bir tane huysuz yavru vardı.Kendisine dokundurtmazdı ama bir kere uykusu gelince kucağıma gelmişti ve ben o anı hiç unutamıyorum:)
Kedi yanımdayken kitap okumak bana hiç nasip olmadı:( Çok isterdim terkar beslemeyi ama eşim istemiyor. Bende evde Akvaryum istemiyordum ama şu an evimizde kocaman bir akvaryum var. İlk başta şikayetçiydim ama şimdi çok seviyorum balıklarımızı ve kaplumbağaları, başımı kitaptan ne zaman kaldırsam onları seyre dalıyorum.
Boyut yayınlarından Tatlılar Kitabını eşim yaşgünümde hediye etmişti ve şimdiye kadar sadece bir tarif uygulayabildim. Oda güzel oldu ama çoğu tarifte malzeme sıkıntısı var. Umarım kitabıma ısınabilirim..
Ice Age 2 çok güzel:)

Gulos dedi ki...

Merhaba ,
benim kızım da kedileri çok seviyor.Nerde görse piti piti diyerek üzerlerine koşuyor. :)).Şimdiye kadar hiç evcil hayvanım olmadı.Kızım isterse mecburen alıcam artık .

Adsız dedi ki...

burcu sen de bir kedi sahiplen o zaman tabi bütün zorluklarına katlanabileceksen. sokakta kalan kedine ben de çok üzüldüm. umarım yaşıyor ve iyidir sokaklarda..

esra hanım bir seferde 11 yavru demek :) evlatlık verdiğinize göre hepsi sağ kalmış maşallah. umarım bizimkinin 1-2 taneden fazla yavrusu olmaz :)

behiye resimli kitaplar daha bir cezbediyor beni. resmini görüp aynısından yapmak istiyor insan değil mi! henüz yenilerden bir tarif denemedim hala bakmakla yetiniyorum. limonlu kekini de yapıp afiyetle yemeyi unutma.

tuğba evet akşamları bile sinemaya ya da başka bir yere gitsek aklım evde kalıyor. zaten sabah çıkarken arkamdan bakmaları yok mu nasıl içim gidiyor..

incik boncuk büyüdü ya kocaman oldu küçük sıpa da :) akvaryumların kapakları olduğu için bir şey yapamıyorlar. kitapları okuyup beğenmene sevindim ben de okuyacağım zamanı sabırsızlıkla bekliyorum.

boncukçu en yaramaz döneminde şu an senin kedi :) istemediğin bir şey yaparsa perdelere atlamak gibi fısfısla su püskürt. ayağını ısırıyorsa ayağına kolonya sür. dur yapma demekten pek anlamıyorlar :) tabi evinde ayrıca tırmalama kulesi bulundurman şart koltuklarının yeni kalmasını istiyorsan.

pınar tırmık ve maya benim ilk kedilerim. aslında evde eşim çok istiyordu kediyi ama şimdi ben ondan daha bağlıyım sıpalara. ben de senin gibi akvaryum istemiyordum şimdi giderek sayıları artıyor :) gerçekten bakımı çok zor o kadar uğraşıyor ki onlarla, yok ilacıydı yok temizlemesiydi yok hasta oldu ilacıydı.. bitmiyor valla düzene girene kadar. tatlılar kitabımdan tarif denemedim bakalım ilk tarif hangisi olacak :)

gulos piti piti diyor demek, ne kadar tatlıdır kimbilir. inşallah kızınız ister de bir kedi daha sokaklarda yaşamaktan kurtulur. :)

Oya Kayacan dedi ki...

Kimsecik ve Cancan bebekliklerinden sonra parazit aşısı olmadılar. Ev kedisi oldukları, hiç attaya gitmedikleri için kuduz da yaptırmıyorum artık.

Adsız dedi ki...

merhaba şule teyze

annem sizin bu sitenizi çok beğenmiş benden de size bir mesaj yazmamı istedi (kendisi interneti kullnamıyor da henüz)=) kek gerçekten güzel olmuş annem bize yaptı dün akşam ben beğendim babam da çok güzel olmuş aylin dedi. ice age 2 yi biz arkadaşlarlan haftasonunda izlemiştik bence çok komik. he he.. annem size teşekkür ediyor ve selamlarını iletiyor.
görüşimek üzere..
mehmet (annesi: aylin)

Adsız dedi ki...

Merhaba Şule,
Geçerken uğradım, kedilere takıldım kaldım! Ben ki kedisever, bayılır sayılmam, seninkilerin halleri bana bile kedi mi alsam dedirtti! Sana kucağında yaramazlarınla iyi okumalar :)

Ferhanca dedi ki...

yazın hiçde uzun değil çok zevkli okunıyor..kitaplarına bayıldım ..kekin tarifinide yazarsın herhalde.. kediler harika ..kızımda geçen yaz köpek istemişti bana kalcağını biliyorum aldınmı hayvan hakkıyla bakıcaksın .. yoksa hayvanada yazık ,günah .. almadık tabi konşumuzun köpeği varda allahtah onu örnek gösteriyorum .. şimdide köpek hasta 13 yaşında ölücek tabiki ama insan çok üzülüyor .. sahibi evin ablası aglayıp duruyor .. bir debu yanı var ..ne çok yazdım sevgiler..FERHAN

Birsen Şahin dedi ki...

Kedi ve kitap! Favorimdir. Pek sevindim hem kedi hem de kitap seven birini bulduğuma.

Adsız dedi ki...

oya hanım aslında bizimkiler de pek dışarı çıkmıyorlar ama yazın yine de dışarda çimlerin üzerinde oynamaları için bırakıyoruz. bir de biz dışarıdan hastalık getiririz diye yaptırıyoruz.

mehmet afiyet olsun. annene selamlar..

merhaba margot ne iyi ettin de geldin, bizim yaramazları beğendiğine sevindim.

ferhan teşekkür ederim güzel yorumun için. kekin tarifini sitemizdeki Damla Çikolatalı,Cevizli keke çok benzediği için vermedim. insanın evinde beslediği hayvanını kaybetmesi çok kötü bir duygu olmalı. umarım bizimkilerin sağlıklı ve uzun ömürleri olur.

birsen hanım, ben de sizin gibi kedi ve kitap sever birinin yorumunu okuyunca çok mutlu oldum.

Işıl dedi ki...

Merhaba,

şu klasik tarifler konusunda anneniz haklı çünkü aynı durumu bizde yaşıyoruz, her ne kadar yaptığım yemekler tatlılar beğenilsede ara sıra kolay elmalı havuçlu kek diğer tatlılara tercih ediliyor :)

sevgiler

Işıl

Adsız dedi ki...

merhaba ışıl, ben anneme bu konuda maalesef katılamıyorum. çünkü bazı tarifler gerçekten de çok çok güzel oluyor ve kendisi de beğeniyor. :) herkesin düşüncesi farklı tabi :)

Adsız dedi ki...

şulecim benim de kedim vardı ama evlenince annemlere transfer ettik, artık onların kızı oldu:) kedi bakmak çok zordur gerçekten ama tam bir arkadaştır. ne kadar oyun oynerken dozunu kaçırıp tırmalasada:)

keklere bayıldım, tariflerini verebilir misin. birde kek kalıplarından bahsedersen çok sevinirim

banada beklerim, blogda yeniyim:)

Adsız dedi ki...

hilal kedilerinden ayrılmana üzüldüm doğrusu. senin için oldukça zor olmalı. neyseki kediler evinden olmamışlar, onlar açısından bir problem yok :)

kekin tarifi ferhana yazdığım cevapta belirttiğim keke çok benziyor. sadece üzümü fazla. kalıplar da küçük dikdörtgen kalıplar, eşim amerikadan hediye olarak getirmişti bana. türkiyede de mutlaka satılıyordur.

ayrıca blogunda başarılar dilerim.. yorumun için çok teşekkür ederim.