Sayfalar

Pazartesi, Temmuz 03, 2006

Pastırmalı Börek


Ulus'tan aldığımız bir miktar pastırmayla ne yapsam diye düşünürken Mutfak Rehberi'nde ki bu tarifi gördüm. Malzemelerde değişiklik yaptım ve kısa sürede tükettiğimiz lezzetli bir börek ortaya çıktı.

Malzemeler:

  • 4 adet kare milföy
  • kaşar peyniri rendesi
  • pastırma
  • 1 yumurta sarısı
  • çörek otu, susam, kekik
Yapılışı:

Milföyleri buzluktan çıkarın ve yumuşamasını bekleyin. Yumuşadıktan 2 milföyü alın aralarına un serperek üst üste yıldız şeklinde yerleştirin. (Bu yöntemi ben keşfettim yoksa yuvarlak bir şekilde açmak zor oluyor) 26 cm çapında açın ve yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıbınıza ilk parçayı yerleştirin. Üzerine dilediğiniz kadar pastırma dilimini yerleştirin. Kekik serpiştirin ve yine istediğiniz kadar kaşar rendesini yerleştirin. Sonraki 2 milföy hamurunu da ilki gibi açtıktan sonra dikkatlice harcın üzerine kapatın. Hamurun üzerine fırçayla yumurta sarısını sürün. Susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. İsterseniz bu böreği tek porsiyonluk olarak da hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun..

Tırmık iş başında :). Aslında bu fotoğraftan hemen önce akvaryumdaki çöpçüleri izliyordu ve o anı çekmek istemiştim ama ben fotoğraf makinesini alıp çekmeye çalışınca bana doğru gelmeye başladı. Sanki ağzı sulanmış da onu yemeye gider gibi bir hali var değil mi !

5 yorum:

Oya Kayacan dedi ki...

Uzuncadır gelmemişim buralara bak bak bakkk... Tırmık'a bayıldım. Uğurudur kedi evin. O da çok mutlu görünüyor, balıkları falan...
Pastırmalı börek, en n'apiim, aliiim bari... Az önce de bizimkuzine'de hamsili ekmek vardı. Haydi hayırlı haftalar bakalım:-))

Adsız dedi ki...

oya hanım ne iyi ettiniz de geldiniz. evimizin yaramazı o. hafta sonu bizi epey bir korkuttu, aşılarından sonra ishal olup kustu, huzursuzlandı, bir türlü uyuyamadı ama ertesi sabaha hiç birşeyciği kalmadı da biz de rahat nefes aldık. size de hayırlı haftalar..

Behiye dedi ki...

Ya Şule benim de tırmık'a ağzım sulandı.Çok tatlııı:)

Tijen dedi ki...

ben simdi tirmika ozenemeyecegim. eh gormemis halanin yegeni olmus!
ama borekten bir dilim isterim..
sevgiler,
tijen

Adsız dedi ki...

behiyecim sağol :) tatlı ve yaramaz.

tijen, maya'nın yerini hiçbir şey tutamaz tabii :) Bir dilim ikram edeyim buyurun :)