Sayfalar

Pazartesi, Mayıs 15, 2006

Çilekli Parfesan



Bu ayki etkinliğimizin ev sahibi Sevgili Tuğçe. Uzun zamandır denemek istediğim bu tarifi konu çilek olunca etkinlik için hazırlamaya karar verdim. Sonuçta gayet hafif bir tatlı ortaya çıktı. Tarifte taban için kedi dili kullanılıyor fakat herhangi bir bisküvi ile de olabilir diye düşünüyorum. Zira kedi dilini ilkkez kullandım ve pek hoşlanığımı söyleyemem. Tarif Sofra dergisinden Emine Beder'a ait ama ben ölçülerde değişiklik yaptım ve kendi yaptığım şekli ile tarifi yazıyorum.

Malzemeler :
  • 150 gr. kedi dili bisküvi
  • 1 lt. den 1 su bardağı az süt
  • 3/4 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
Çilekli sos için :
  • 500 gr. çilek
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 silme yemek kaşığı nişasta
Hazırlanışı :

Krema için; süt ve unu bir tencereye koyup karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Daha sonra şeker ve vanilyayı ilave edip bir iki taşım daha kaynatın ve ocaktan alın. Mikserle 5 dk. kremayı çırpın. Kare bir borcama kedi dillerini yanyana yerleştirin. Üzerine kremayı yayın.
Çilekli sos için; Çilekleri yıkayıp yapraklarını ayıklayın. Rondoda pudra şekeri ile çilekleri püre haline getirin. ( asıl tarifte bu aşamada püreyi kremanın üzerine döküyordu ama sanki püre yoğunlaşmaz ve dilimlerken akar diye düşündüğümden nişasta ekledim) Bir tavaya bu püreyi alın. Küçük bir tabakta nişastayı çok az su ile açıp püreye ilave edin ve hafif kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Kremanın üzerine bu sosu yayıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Daha sonra buzdolabında tatlıyı en az 6-7 saat dinlendirin.
Afiyet olsun...

22 yorum:

Adsız dedi ki...

Ah ah bu kiloları ne yapıcaz bilmiyorum ama böyle güzel tariflere irade dayanmıyor.
Ellerinize sağlık muhteşem gözüküyor.Bisküvili pastaları çok severim,hem lezzetli hem de pratik oluyor.Sunumu da bir harika.
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Haticecim tarif harika görünüyor, ellerine sağlık. Ben meyveli ve sütlü tatlıları çoook severim, çileklerde süpper görünüyo yani denemeye değer. sevgiler...Emel

Aslı Altan Altundal dedi ki...

Görüntü mükemmel ellerinize sağlık...

Adsız dedi ki...

Görüntü gerçektente çok güzel.Normal bisküviylede olur galiba.İlk fırsatta denemek istiyorum.sevgiler.....

Adsız dedi ki...

Sibelcim çok haklısın. Beğendiğine çok sevindim. Sevgiler...
Emelcim, beğenmene çok sevindim. Umarım denersen lezzetini de beğenirsiniz. Selamlar...
Aslı çok teşekkür ederim...
Zeynepcim, çok teşekkürler. Bence de olur normal bisküvi ile. Umarım dener ve beğenirsiniz.

Defne dedi ki...

Harika gorunuyor, ellerine saglik!

Adsız dedi ki...

Defne çok teşekkür ederim. Sevgiler...

vintage biscuit dedi ki...

bu ay ruhumuzu çileklere teslim ettik :)))). bütün kalorileredn sizler sorumlusunuz hanımlarrrr:))))

Adsız dedi ki...

Insanlar yorumlar bolumune sadece resimlere bakip harika gorunuyor yerine deneyip sonucunu yazsalar daha faydali olur gibi me geliyor, yorumlara bakinca hic kimsenin yapmamis oldugunu fark ettim, oysa yapip yorumunu yazan var mi acaba diye merak ediyordum.Gerci ben boyle bir elestiriyi daha once de yapmistim birsuru tepkiler almistim iyi niyetle soylememe ragmen ama, yine de fikrimi soylemekte ozgur hissediyorum kendimi. Herneyse ben yine de denedim ve sonuc cok guzel, cok hafif, ferahlatici ve enfes birsey oldu, bundan sonra bol bol yaparim misafirlerime, elinize saglik bu guzel tarif icin,denememis olanlara da kesinlikle tavsiye ederim.

Adsız dedi ki...

Lily-Rose, elbette fikirlerini paylaşabilirsin. Tarifi deneyip beğenmene çok sevindim. Afiyet olsun...

Adsız dedi ki...

Bu saatte yapilacak en son is belkide ama tesadüf eseri sayfanizi bulunca bu tarifleri denemedende yatamadim :)
Ellerinize saglik ve tesekkürler

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Çilekli parfesan harika görünüyor.
Bu mevsimde yapmak isteyince çilek bulamadım tabiiki şeftali ile yapsam nasıl olur acaba ve ben bunu fırın tepsisine uygulamak istiyorum güzel olurmu acaba?Benim aldığım kedidili bisküvi 450 gr.

Adsız dedi ki...

Şeftali ve bu tarz kremaların kullanıldığı pek çok tarife rasladım; bence şeftali de olur. 450 gr için malzemeleri 3 katına çıkarmanız gerekir; epey fazla miktarda tatlı olacaktır.

Adsız dedi ki...

Sonunda kedidili bisküviyi buldum fakat biraz araştırma yaptım 2 tane kedidili bisküvi varmış benim aldığım sert olandan bu tarife uygunmu?

Adsız dedi ki...

Nursem merhaba, benim kullandığım kedidili bisküvi de sertti. Üzerine yayılan sıcak krema yumuşamasını sağlamıştı.

Adsız dedi ki...

Cumartesi günü misafirlerim gelicek onlar için bu akşam yapıcam..İnşallah sizin yaptığınız gibi görünümü ve tadı güzel olur sonuçlarından sizi haberdar ederim.Yardımlarınız için çok tşk.ederim...Nursem

Adsız dedi ki...

Rica ederim Nursem. İnşallah istediğin gibi olur seninki de. Şimdiden kolay gelsin. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

merhaba tatlıyı denedim lezzeti harikaydı,misafirlerim tarifini istediler bende tarifin yanında sitenizin adresinide verdim:-)
Tek sorun resimdeki gibi düzgün olmayışıydı.2 ölçü olarak dikdörtfen fırın tepsisine yaptım sebep ondanmı bilmiyorum fakat tatlının hepsi bitti çok güzeldi.Tşk.ederim yardımlarınız için...Hayırlı Ramazanlar...Nursem

Adsız dedi ki...

Nursem, tatlının hem senin hem de misafirlerin tarafından beğenilmesine çok sevindim. Malzeme tepsi için biraz az geldi ise olabilir diye düşünüyorum. Sana da hayırlı ramazanlar...

Adsız dedi ki...

tatliyi denedim gercekten cok guzel oldu cok hafif tam yaz tatlisi deneyin derim ben

Adsız dedi ki...

Afiyet olsun...

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık çok şık duruyor gerçekten,bakalım bende şimdi yaptım soğuyup yenmesi kaldı inşallah tadıda güzel olur,yalnız muhallebisi çok katı oldu aynı ölçülerde kullandım halbuki?neyse tadında keramet:)