Sayfalar

Pazartesi, Mart 06, 2006

Hanibana



Biraz zahmetli ama oldukça lezzetli bir yemek. Tarifi buradan aldım. Malzeme miktarlarında değişiklik yaptım.

Malzemeler:

  • 1/2 kg kıyma
  • 2 küçük +1 orta boy kuru soğan
  • 2 sivri biber
  • 1 domates
  • 2 havuç
  • 2 patates
  • 250-300 gr konserve bezelye
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 çorba kaşığı salça
  • yenibahar, tuz, karabiber, kimyon
Yapılışı:

2 küçük soğanı soyup rendeleyin. Kıymaya soğan, yoğurt, kabartma tozu ve baharatları ilave edin ve yoğurun. Köfte harcını iki eşit parçaya bölün. Bir yarısından yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın. Parmak kalınlığında uzun şerit yapın ve uçlarını birleştirin. Diğer yarısından ise fındık büyüklüğünde köfteler yapın. Patates ve havuçları temizleyip küp küp doğrayın, biberleri temizleyip kıyın. Asıl tarifte köfteler ve sebzeler kızartılıyordu fakat ben ağır olmasını istemediğim için tavaya 1-2 kaşık zeytinyağı koydum. Patates, havuç ve biberleri soteleyerek hafif pişirdim. Kalan yağda köfteleri de aynı şekilde yarı pişirdim. Bezelyenin suyunu süzün. Bir kapta tüm sebzeleri harmanlayın. Borcama simit şeklindeki köfteleri dizin ve ortalarına fındık şeklindeki köftleri yerleştirin. Kalanları da diğer yerlere serpebilirsiniz. Sebzeleri ekleyin.
Kalan soğanı temizleyip küp şeklinde doğrayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavada kızdırıp soğanları kavurun. Salçayı ekleyip 1-2 dk daha kavurun. Suyu ilave edip sos kıvamına gelene kadar pişirin. Sosu köftelerin ve sebzelerin üzerinde gezdirin. Domatesleri dilim dilim doğrayın ve en üste yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Ben yaklaşık 30 dk pişirdim.

Afiyet olsun..

15 yorum:

Safran dedi ki...

Bu tablo gibi görüntü karşısında ellerinize sağlık demenin yanında insanın içinden hani bana da demek geliyor :) Çok nefis gözüküyor :) Sevgiler...

Safran

Adsız dedi ki...

canım ellerine sağlık ben bir türli denk getiremiyorum köftenin htrcını hep çok yumuşak oluyor bunu için ne yapamlıyım.birde fırında yapınca içi pişmiyo fırındanmı bilmiyom üstü kızarık ama içi olmuyor.seninki çok güzel görünüyor.bende yapıyordum bunu ama kabartma tozunu ilk defa duydum.

Adsız dedi ki...

Safran güzel yorumun için teşekkür ederim. :)Beğenmene sevindim.

Cennet teşekkür ederim. Köftenin harcı çok yumuşak olursa eğer içine biraz galeta unu veya ufalanmış ekmek içi katabilirsin. Fırında pişmesi için bir de bu şekilde bir ön kızartma işlemi yaparsan içi de pişecektir. Kabartma tozu da zannedersem köftelerin daha puf olmasını sağlıyor. Ama bence pek bir şey fark etmedi. :)

Adsız dedi ki...

Eeeee hani bize?Şulecim yine neler yapmışsın.Aslında açken bakmamak lazım bloglara.yapılışı zor olan yemekleri yemeside bir okadar güzel oluyor.Ne yapalım size afiyet olsun.Ellerine sağlık .sevgiler.......

Adsız dedi ki...

:). zeynepcim imkan olsaydı da birlikte yiyebilseydik. gerçekten de dediğin çok doğru, yemesi ayrı bir zevk oluyor bu tür zahmetli yemekleri.

Nezaket dedi ki...

Yemegi gorunce insan gercektende hani bana diyor vallahş. Ne hos ismi varmis bu yemegin boyle. Resimde nasil canli canli cikmis. Anadoluda ne guzel yemeklerimiz var aslinda. Paylastigin icin tesekkurler, ellerine saglik...

Adsız dedi ki...

Nezaket görüntüsünü beğenmene sevindim. Gerçekten de çok güzel, değişik yemeklerimiz var aslında. Yorumun için teşekkürler.

Doruk dedi ki...

Adı da görüntüsü de harika bu yemeğin. Çok sevdim, ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

teşekkürler burcu. ismi güzel ve görüntüsü de gerçekten süper oluyor..

Zeynep Seda dedi ki...

Sulecim,

Ellerine saglik, ne kadar da renkli bir yemek bu! Harika:) Eminim cok da hafifdir.

Sevgiler,

Zeynep Yilmaz

Adsız dedi ki...

Zeynep teşekkürler, beğenmene sevindim. Hem sebzeli hem de etli bir yemek olduğundan oldukça da sağlıklı.

Adsız dedi ki...

merhaba,dun aksam yaptim bu yemegi cok guzel oldu.ilk defa kofteyi yogurt ve kabarma tozu koyarak yaptim ve..amerikaya geldigimden beri ilk defa bu kadar lezzetli kofteler yedik.burannin etindenmi suyundanmi bi turlu lezzetli olmuyodu.en guzelide esimin yemek yerkenki yuz ifadesiydi..bayildik .cooook tesekkurler yeliz k.

Adsız dedi ki...

yeliz yemeği deneyip beğenmenize çok sevindim :). afiyet olsun..

Adsız dedi ki...

merhaba. bu aksam ne pisirsem diye düsünürken bu tarifinize rastladim. zaten sitenizi bayadir takip ediyorum. gercekten cok renkli ve lezzeli gözüküyor. bu aksam deniycem. umarim bende basarili olurum ve esim begenir (yemek konusunda biraz secicidir de). ellerinize saglik. tesekkürler.

Adsız dedi ki...

tülay umarım keyifli ve lezzet dolu bir akşam yemeği olur sizin için. sevgiler..