Sayfalar

Cuma, Mart 10, 2006

Ayranlı Poğaça ve Sobe



Fırından çıktığında yumuşacık olan bu poğaçaları yaparken kenarlarını sıkı sıkı kapatmayı unutmayın. Ben kapattım sansam da pişerken fırının camından baktığımda hoş bir görüntüyle karşılaşmadım. :)

Malzemeler:

  • 50 gr tereyağı eritilmiş (ben zeytinyağı kullandım)
  • 1 yumurta sarısı ve beyazı ayrılacak
  • 1 çay bardağı koyu ayran
  • 1,5 su bardağı un (ben 2,5 bardak kullandım)
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:

Derin bir kapta ayran, yumurta akı ve yağı karıştırın. Un, tuz ve kabartma tozunu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Un az geldiyse ekleyebilirsiniz. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Elinizle açıp içlerine 1-2 tatlı kaşığı kaşar rendesi yerleştirin ve poğaça şekli vererek sıkı sıkı kapatın. Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam veya çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun..

* Tarif Lezzet dergisinin Eylül-2005 sayısından alınmıştır.

Sevgili cennet bizi sobelemiş. Ben de cevaplayayım o zaman :).

Yaptığım 4 iş:

  • Sekreterlik (üniversite hazırlıktan sonra ablamın çalıştığı firmanın ankara ofisinde 3 ay)
  • ÖSYM'de geçici eleman olarak (yine üniversitede yaz tatilinde)
  • Web sayfası tasarımı ve tanıtım filmi hazırlama (öğrenciyken Özdemirle birlikte çalışmıştık) ayrıca deşifre işi
  • Kalıcı işim programcılık (2 yıldır)
Defalarca izleyebileceğim 4 film veya dizi:

Aslında bir dizi veya filmi defalarca izleyemem. Ama sevdiklerimi yazayım.

  • Hayat Bilgisi (dizi)
  • Yabancı Damat (dizi ve yukarıdakiyle ikisi çakışıyor :))
  • Kelebek Etkisi
  • Dövüş Klübü
Yaşadığım 4 Yer:

  • Ankara :)
İzlediğim TV Programları:

  • Zaman zaman bazı yörelerimizi tanıtan programlar
  • Kim 500 bin ister
  • Fırsat buldukça yemek programları
  • Haberler
Tatil İçin Gittiğim 4 Yer:

  • İstanbul (ablamın yanına)
  • Kuşadası
  • Ağva
  • Başka yok (yazları hep çalıştığım için :)) Evlenip işe girdikten sonra tatile düzenli gidilmeye başlandı.
En Sevdiğim 4 Yemek Türü:

  • Karnıyarık başta olmak üzere tüm patlıcanlı yemekler
  • Patatesli, köfteli yemekler
  • Hamur işleri
  • Kakaolu, çikolatalı pastalar
Hemen Şimdi Olmak İstediğim 4 Yer:

  • Ağva'da nehir kenarında eşimle yaptığımız müthiş kahvaltıda
  • Ablam ve annemle birlikte yine bir kahvaltı sofrasında
  • Bunun dışında evimi de işimi de seviyorum. Bulunduğum yerden memnunum. :)
Cevaplamak isteyen herkesi sobeliyorum. Cennetçim anıları tazeledik iyi oldu :).

24 yorum:

Adsız dedi ki...

Sobelediğim günden beri sayfaya bakıyorum cvplanmamış açıkçası biraz üzülmüştüm bugün hergünkü gbi sayfnızı açtığımda cvpları görünce acyip mutlu oldum.sobemi kabul edip cvpladığınız için size çok teşekkür ediyorum.Ağvayı bende çok merak ediyorum.umarım bizede nasip olur gitmek.tekrar teşkkürler...

Adsız dedi ki...

cennetcim cevaplamak bugüne kısmetmiş. Seni üzdüysek kusura bakma. İnşallah siz de Aqvayı bir gün görürsünüz. Hafta sonu kafa dinlemek için ideal bir yer.

Sibel dedi ki...

Şulecim harika görünüyor poğaçalar! Ellerine sağlık, ayran da çok hoş bir fikir:)

Adsız dedi ki...

yok şulecim ne kusuru.sanırım ben daha bu blog dünyasında yeni olduğum için böyleyim.ama cidden çok sevindim cvplar için.bende bi blogumu sizinki kadar güzel yapabilsem bilmiyorum siz nekadrdır uğraşıyosunuz amaaa.neyse ayranlı poğaça fikri süper gerçekten güzel görünüyorlar ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

sibelcim teşekkürler. Beğenmene sevindim.

cennetcim üzüldüğünü söyleyince ben de üzüldüğüm için demiştim kusura bakma diye. Aslında blogun görünümünü değiştireli uzun zaman oluyor, başlarda epey uğraşmıştık haticeyle son yorumları eklemek için ama uzun zamandır pek bir şey yapmıyoruz siteye. Poğaçayı beğendiğine sevindim.

sevgiler..

Adsız dedi ki...

merhaba
uzun zamandır hergün sizi takip ediyorum yaptıklarınız çok güzel ellerinize sağlık bende kendi çapımda bir şeyler yapmak istedim ziyeretinizi bklerim sevgiyle kalın
http://www.blogcu.com/sihirlieller

Adsız dedi ki...

uzun zamandır sitenizi takip edememiştim yine çok güzel tarifleri paylaşmışsınız.elinize sağlık.bende kendime bir yemek sitesi açtım beklerim.ayranlı poğoçayı denemek isterim çok güzel kabarmış görüntüsü mükemmel.görüşmek dileğiyle..

Adsız dedi ki...

aysun teşekkür ederiz. siten hayırlı olsun.

susam teşekkürler, tarifleri beğenmene sevindim. senin siten de hayırlı olsun.

Adsız dedi ki...

merhaba sizi hergün takip ediyorum çok güzel şeyler yapıyorsunuz ellerinize sağlık bende birşeyler yapmaya çalışıyorum ziyaret ederseniz sevinirim http://www.blogcu.com/sihirlieller

pınar dedi ki...

şule poğaçalar çok güzel görünüyor. zeytinyağını 1 çaybardağı mı koydun?

Adsız dedi ki...

Şulecim ellerine sağlık. Güzelim poğaçaları görünce yorum yazmadan geçemedim. Şimdi olacaktı sıcak sıcak fırından yeni çıkmış birde yanına çay demledimi oooo.

Adsız dedi ki...

pınar teşekkürler. zeytinyağı göz kararı yaklaşık yarım çay bardağı koydum. Yani 50 gr erimiş tereyağı kadar, o da az miktar olduğundan göz kararı koydum.

emelcim teşekkürler. gerçekten de fırından sıcak sıcak çıkınca çok güzel oluyorlar :)

Adsız dedi ki...

şulecim sana birşey sormak istiyorum tabi cvp vermek sana kalmış yardımv-cı olrsan sevinirim.bende sayfama son yazılan yorumları eklemek sitiyorum .kodu falan aldım fakat birşeyleri eksik yapıyorum sanırım sayfaya geldi fakat çalışmıyor.yardımcı olursan çok sevinirim yaaaaa.

mehmet livvarcin dedi ki...

ben ayranı merak ettim, bi esprisi var mı, yoksa poğaçalara zaten ayran konur mu. bi de eğer bi esprisi varsa nedir, yani tadına mı etki ediyo , daha mı iyi kızarıyo, nedir yani.
ya, üslubum için özür dilerim. Sözlü sınavı yapan öğretmen gibi sormuşum sorumu ama inan bana kötü bi niyetim yok :)

Adsız dedi ki...

sevgili cennet, son yorumları eklemek istiyorsun zannedersem. Kodu biz http://bloggerhacks.blogspot.com/ sitesinden almıştık. Buradaki kod blogspot'a uyumlu bir kod. Senin siten blogcu.com'dan alındığı için ona uyumlu olmayabilir. Her siteye uygun bir kodmuymuş öğrendin mi!

mehmet, niye kötü niyet arayayım ki. anonymous yorum yazıp altına isim yazmayanlardan geliyor genellikle kötü niyetli yorumlar. Ayranın bir esprisi yok herhalde, genellikle yoğurt katılır poğaçaya bu tarifte ayran demişler gibime geliyor.

Adsız dedi ki...

şule yine ben evet ben son yorumları eklemek istiyorum zaten blogcu ya göre aldım şifreyi fakat koddan önce yapılnmasu grekli adımlar var sanırım koduda alıp yapıştırdım fakat sayfaya geliyo ama içine yorumları eklemiyor umarım anlatabildim.çok teşekkürler sanada.

Adsız dedi ki...

şule yine ben evet ben son yorumları eklemek istiyorum zaten blogcu ya göre aldım şifreyi fakat koddan önce yapılnmasu grekli adımlar var sanırım koduda alıp yapıştırdım fakat sayfaya geliyo ama içine yorumları eklemiyor umarım anlatabildim.çok teşekkürler sanada.

Adsız dedi ki...

Dün ayranlı poğaçanızın tarifini gördüm ve eve gider gitmez denedim. Evde ayran olmadığı için ayranımı kendim yapmak durumunda kaldım. Misafirmiz bayıldı!! Her bize geldiğinde bu poğaçalardan yemek istediğini söyledi. Ellerinize sağlık, paylaşımınız için çok teşekkür ederim (buı arada kenarlarını o kadar da sıkı kapattım ama gene de kaşarlar kaçacak bir yer bulmuşlar)
Itır

Adsız dedi ki...

cennetcim blogcu'nun templatını bilmediğim için neler yapabileceğin konusunda bir fikir veremeyeceğim. Ama kodu aldığın yerde mutlaka açıklamalar vardır.

Itır hanım afiyet olsun. misafirinizin de beğenmesine ayrıca sevindim. kaşarlar her zaman kaçacak bir yer buluyor demek ki :)

Adsız dedi ki...

Sevgili Şule, ellerine sağlık. Ben de denedim tarifi ve resminden kopya çekip çoğunu yuvarlak yaptım poğaçaların :-) Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

sevgili elif teşekkürler. Umarım poğaçaları beğenmişsinizdir..

Adsız dedi ki...

Merhaba Şulecigim,kaçgündür sağolsun bilgisayarın azizligine ugrayıp bakamamıştım.Yine birsürü tarif eklemişiniz.Ayranlı poğaçayı daha önce bende sanırım Tarçının Mutfağında görmüştüm denemek istiyordum.Zaten buldugum bütün pogaça tariflerini denedim,aşağı yukarı.Mutfak güncesindende katmer pogaçayı denedim en son.Şimdiye kadar yedigim en güzel poğaçalardan biriydi denemeni tavsiye ederim.Diger blogların isimlerini falan yazıyorum ama,,Ellerine sağlık sevgiler.....(kaçgündür siteye bakamıyorumya valla rüyama girdiniz seninle bayağı sohpet ettik,bende bağımlılık yaptınız galiba)

Adsız dedi ki...

zeynepcim merhaba. şaziye hanımın poğaçası gerçekten çok güzel görünüyor ve güzel olurmuş gibi geliyor bana da. rüyana girdiğimize de sevindim doğrusu, sohbet ediyoruz demek :)). inşallah gerçek olur ne diyelim :)

Adsız dedi ki...

kasar peyniri yerine beyaz peynir koysak olur mu. deneyen arkadaslar var mı.