İki yada üç haftasonu önce evde ilk kez pide yapmayı denemiştik. Hazırlaması bizim için çok eğlenceli oldu. Bir de tadını beğenince keyfimize diyecek yoktu...
Malzemeler :
- 2 adet ekmek hamuru
- 350-400 gr. kıyma
- 2 adet domates
- 4 adet sivri biber
- 1 adet soğan
- Yarım demet maydanoz
- Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Ekmek hamurunu bir kaba koyarak hamur iki katına çıkana kadar mayalanmasını bekleyin ( ben kabı kalorifer peteğinin üstünde beklettim). Bu arada domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın( eğer dondurucudan kullanıyorsanız iç malzeme pişerken biraz daha fazla sulanıyor). Soğanı küçük küçük yemeklik doğrayın. Biberleri doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın. Kıymayı bir kaba alın. İçerisine doğradığınız malzemeleri ilave edin. Tuz ve baharatları ilave edip iyice yoğurun. Mayalanan hamurdan limondan biraz daha büyük parçalar kopararak unladığınız tezgahta uzunlamasına açın. Ne çok ince ne de kalın olmayacak şekilde açın. İçerisine kıymalı harçı kenarlardan yaklaşık 1 cm. boşluk kalacak şekilde yayıp kenarlarını içe doğru katlayın ve pidelerin uç kısımlarında iki kenarını birleştirin. Benim pidelerimin boyu büyük fırın tepsinin eni kadar oldu. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine hafif un serpin ve hazırladığınız pideyi yerleştirin. Tüm hamur bitene kadar pidelerinizi hazırlayın ( Biz 6 adet pide yaptık). Önceden ısınmış 200 derece fırında pişirin.
Afiyet olsun...
13 yorum:
Pidelerin cok harika gozukuyor.Ellerne saglik. Ben yurt disinda yasadigim icin ekmek hamurunu bulmam mumkun degil. Hamuru kendim evde nasil yapabilirim acaba? Tarifini verebilirsen cok sevinirim.
Sema
hatice çok sevdim bu tarifi. eline sağlık. görünüşü de harika. lahmacun da olur mu acaba bu tarifle?
Sema teşekkür ederim. Hamuru kendim hazırlamadığım için net ölçü veremeyeceğim ama 1 paket instant maya, bir miktar tuz, 1 su bardağı kadar ılık su ve 3-4 bardak un ile cıvık bir hamur elde ederek de yapabilirsiniz.
Pınar beğenmene sevindim :) Aslında biz lahmacun da denedik bu tarifle ama lahmacunların kenerları kıvrım kıvrım oldu ve fazla kızardı, bir de bahsettiğim gibi fazla sulandı bizim iç malzememiz ve lahmacunların kenarlarından aktı. Bence pide yapmak daha kesin sonuç verir.
Sevgiler...
pideleri sabah gördüm ,ama nedense yazdığım yorum gitmedi.pideler çok iştah açıcı duruyor.Aslında bende bugünlerde böyle birşeyler yapmayı düşünüyordum.tesadüf oldu.Ellerinize sağlık ,sevgiler
Zeynep, teşekkür ederim. Ne güzel denk düşmüş. İnşallah deneyip beğenirsiniz. Sevgiler...
Tarif şahane gözüküyor! Hamur tarifi için teşekkürler.. Acaba pizza hamuruyla olur mu?
Elline sağlık!!!!
Ceylo beğendiğine sevindim. Pizza hamuru ile de olabilir ama o bildiğimiz pide tadını vermeyeceğini düşünüyorum. Klasik un, tuz, maya ve su ile yapılan hamur daha uygun olur. Sevgiler...
Hatice, ne guzel olmus, hele hazir hamurdan yapinca daha bir cabuk olmustur degilmi? canim istedi simdi. ben pide hamuru yaparken hamuru ilik sut ile yoguruyorum. cok yumusak hos oluyor.
ellerine saglik.
sevgilerimle.
Zeynep
Hatice eline sağlık, çok güzel görünüyolar. Pidenin yumuşak olmasını isteyenler için küçük bir bilgi. Pideler fırından çıkınca üzerine (özellikle kenarlarına) tereyağ veya herhangi bir sıvıyağla azıcık yağlamak yumuşatıyor. Görüşmek üzere, selamlarrrr..
Zeynep teşekkür ederim, evet hazırlaması kısa sürdü gerçekten de.
Limonatacım, beğendiğine çok sevindim. Ayrıca bilgi için teşekkürler :)
Burcu, beğenmene sevindim. Biz orjinal haline olabildiğince uysun diye büyük yapmayı tercih ediyoruz. Sevgiler...
Hatice, dün senin tarifine göre lazanya yaptım.Mmmmmmh neffis oldu, herkes ayıla bayıla yedi. Artık bizim mutfağın vazgeçilmezlerinden. Tarifin için tekrar sağol, sağlıcakla...limonata
Limonata'cım, afiyet olsun. Ellerine sağlık senin de, beğenmenize çok sevindim... Selamlar...
şulecim çok güzel olmuş pidelerin bende yaptım evde ama seninkiler kadar güzel gözükmüyorlar.işin püf noktalarıda varsa yazarsan seviniriz
Yorum Gönder